Cookie- og Privatlivspolitik

Første trailer til filmen om Tolkien

Det handler om fællesskab

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

Fox Searchlight har udsendt det første kig på biografien over en af fantasiens sværdvægtere, selveste J.R.R. Tolkien.

Forfatteren, der skrev den ikoniske Ringenes Herre-trilogi, John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973), spilles her af Nicholas Hoult - kendt fra bl.a. X-Men-filmene. 

Portætfilmen følger den unge forældreløse mands mest formative år på universitetet, hvor han blev del af en gruppe udstødte elever - et fællesskab der senere ville inspirere ham til forholdet mellem Aragorn, Frodo og Co. 

Også Første Verdenskrig spillede en essentiel rolle i Tokiens liv og dannede baggrund for de konflikter og den ondskab, vi møder i hans fiktive Midgård. 

Tolkien blev som voksen Oxford-professor og nær ven med Narnia-forfatteren C.S. Lewis, men hvor meget det vil fylde i filmen, afslører traileren ikke. 

Finske Dome Karukoski (Tom of Finland) har instrueret, og Lily Collins spiller Tolkiens udkårne.

Tolkien afventer en dansk premieredato. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brumbassenuser/117960

Det er mig en gåde, at der skal gå fire mdr. fra den Engelske primære til den Danske?

Horsi

Hvordan i al verden har den ikke dansk premiere?

Jacob

... mig en gåde hvorfor den her film endnu ikke har fået en dansk premieredato endnu. Hoult er perfekt castet som Tolkien, og hans britiske universitetsliv minder mig om Teorien om alting. Man må virkelig håbe at den også kommer i de danske biografer.

Julius

Tolkiens værker står mig meget nær, og det ligner ikke umiddelbart et kynisk cashgrab, men mere en dybfølt historie om følelser og de traumer, Tolkien selv gennemgik og skrev om. Hoult er en fremragende skuespiller, så jeg har ingen tvivl om at han nok skal være glimrende. Det eneste, jeg håber er, at der er fokus på andet end Ringenes Herre, men også de mere ambitiøse og omfattende værker, Tolkien skrev.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter