Cookie- og Privatlivspolitik

Det her ord måtte Anden ikke bruge i Ternet Ninja

Anders Matthesen afslører ordet

Stem op!
29
Stem ned!
-1
(reset)

Vi har mødt Anders 'Anden' Matthesen til en snak om hans nye animationsfilm Ternet Ninja, som er baseret på bogen af samme navn.

Den humoristiske film har fået en 11-års censur bl.a. på grund af "grov mishandling af børn" og dens sprogbrug. Den må dog ses fra 7 år med en ledsager. En af de ting som Anden gjorde for at kunne ramme den rigtige censur, var at fjerne et bandeord.

Det afslørede filmskaberen i et interview med os, da vi spurgte hvilket ord der blev ændret:

- I bogen er han [Ternet Ninja] sådan meget mere "fucking kællingerne". Han er over-macho ... men på et tidspunkt siger Aske, da han skal bygge en sværdskede til ham, og Ternet Ninja forklarer, hvordan den skal se ud, og Aske siger "Skal du have diamanter på også?", fordi Ternet Ninja stiller 100 krav. Så siger Ternet Ninja "Ligner jeg en kælling?", og i det oprindelige forlæg lød det "Ligner jeg en homo?"

Ovenfor kan du se vores interview om alt fra Terkel i knibe til får hele forklaringer om ordet, der var off-limit.

Ternet Ninja kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus user/12167

Det er simpelthen det mærkeligste jeg nogensinde har hørt/læst. Det ene ord er da mindst ligeså stødende-fremkaldende, som det andet er.

Simon

Jeg synes Anders beskriver det super godt i interviewet. Så må forældrene være voksne nok til at vurdere om det er for meget for deres barn, det er ikke filmens/hans problem.

Jeg synes det er godt de kan holde niveauet fra Terkel i knibe, det var heller ikke en pæn film sprogmæssigt, men hvis det var en vattet film, tvivler jeg på dens success.

For kælling vs homo, tja, de er vel lige nedværdigende, men det ene er mere acceptabelt end det andet, grundet kælling har været brugt flittigt i Danmark tidligere, hvor homo altid har været det mere forbudte ord.

For mig er homo bare malplaceret i sætningen, jeg kæder ikke diamanter lige så hurtig sammen med en homo som en kælling. Hvis de brugte det ene eller det andet tja, det er lige sjovt. Mine børn skulle næsten være tvangsindlagt til disse film. Det er opdragelse i det danske sprog og kultur. Børn skal lære at skelne mellem sjovt og overstregen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.