Cookie- og Privatlivspolitik

Ugens premierefilm

6 film på 60 sekunder

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Fem nye premierefilm og en repremiere er på programmet i biograferne i denne uge, der bl.a. byder på verdens første månelanding, to danske dokumentarfilm og en kvinde med viljen til at gå imod gængse kønsnormer.

Vi har samlet ugens premierefilm i en video på 60 sekunder.

Klik herunder for at besøge de forskellige filmprofiler. Her kan du læse om filmene, se billeder og trailers samt stemme på, hvorvidt du skal se filmen i biografen.

First Man
Dramaet handler om Neil Armstrong og hans rummission, der ledte ham til at være den første mand på månen. Filmen er et biografisk drama baseret på bogen ’First Man: The Life of Neil A. Armstrong’ af James R. Hansen. ’First Man’ er instrueret af Damien Chazelle – manden bag Whiplash og La La Land – og har Hollywood-stjernen Ryan Gosling på rollelisten. Han tilfører en sørgmodig dybde til astronauten. 

Gina Jaqueline – Midt i en drøm
Gina Jaqueline blev kendt for DR3 dokumentarserien ’En sugardaters fortælling’, som fulgte hendes liv og dates med rige, ofte ældre mænd. Dokumentarfilmen følger Gina både før under og efter serien bliver vist i tv. Da en af hendes relationer udvikler sig til følelser, komplicerer det situationen. Gina undrer sig, om forholdet nu også kan fungere, efter serien slutter.

Colette
Dramaet er baseret på en virkelig historie og handler om den franske forfatter Gabrielle Colette, spillet af Keira Knightley. Hendes mand overtaler hende til at skrive bøger og udgive dem under hans navn. Da bøgerne bliver succesfulde, forsøger Colette at få sit eget navn på værkerne, hvilket udfordrer traditionelle kønsroller og normer. Hun giver dog ikke op og nægter at være bundet til datidens normer om, hvordan en kvinde bør være. 

Mads Holger - Til Farvel
Dokumentaren er et personligt portræt af forfatter, journalist og debattør Mads Holger, der begik selvmord den 26. juli 2016. Filmen er instrueret af hans lillesøster Pippi Olivia Norgaard Skov, der gennem samtaler med venner, familie og bekendte forsøger at finde ud af, hvem Mads Holger var, og hvorfor han begik selvmord. 

Alt for kærligheden
Den romantiske komedie handler om den aldrende kvindebedårer Jocelyn, der foregiver at være lammet i benene for at forføre en ung smuk handicaphjælper. Han forelsker sig dog i kvindens søster, der rent faktisk sidder i kørestol. Jocelyn må nu forsøge at overbevise sin nye forelskelse om, at han også er lammet for ikke at miste hende. Det er dog lettere sagt end gjort og én løgn fører til flere. 

Pigen med paraplyerne
Musicalen handler om den unge ekspeditrice Geneviève, som arbejder i sin mors paraplyforretning i Cherbourg. Den franske film fik premiere i 1964 med Catherine Deneuve i hovedrollen og med mesterinstruktøren Jacques Demy i instruktørstolen. Den blev nomineret til fem Oscars og vandt Guldpalmen i Cannes. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter