Cookie- og Privatlivspolitik

Er dette Viggo Mortensens Oscar-film?

Første trailer til dramaet Green Book

Stem op!
34
Stem ned!
0
(reset)

Sommeren er nu slut, og de første Oscar-film er begyndt at titte frem i form af trailers - Viggo Mortensens Green Book er en af netop disse film.

’Green Book’ tager udgangspunkt i dørmanden Tony Lip og den sorte virtuospianist Don Shirleys musiktur i de sydlige amerikanske delstater. Turen, baseret på en virkelig historie, udvikler et ægte venskab mellem de to mænd, som sammen navigerer 1960’ernes racekonflikt.

Titlen ’Green Book’ er nemlig et ekko af håndbogen The Negro Motorist Green Book, som i midten af Jim Crow-eraen skulle sørge for at alle ikke-hvide kunne kom sikkert omkring i det amerikanske vejlandskab.

Viggo Mortensen har erstattet friluftslivet fra hans Oscar-nominerede præstation i Captain Fantastic med en Bronx-baggrund i 1960’erne - og rollen passer ham mindst lige så godt. Ledsaget af en sofistikeret Mahershala Ali fra sidste års Oscar-succes, Moonlight, kan Mortensen godt kigge mod den kommende filmprissæson med et glimt af håb i øjnene.

Højest overraskende er det dog Peter Farrelly, den ene halvdel af Farrelly-brødrene, der har stået bag kult-komedier som Dum og dummere og Vild med Mary, der altså nu ser ud til at kunne tage springet til de mere respekterede genrer. Et lignende spring tog Adam McKay med sin Oscar-nominerede The Big Short i 2016. 

Dette nyeste bud i Oscar-ræset er med i Biografklub Danmarks program.

Green Book har dansk biografpremiere den 21 februar 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter