Cookie- og Privatlivspolitik

Denne romantiske komedie er ved at ændre Hollywood

Se traileren til fænomenet Crazy Rich Asians

Stem op!
35
Stem ned!
0
(reset)

Den romantiske komedie 'Crazy Rich Asians' er netop åbnet i USA, men er allerede noget af et fænomen.

Filmen dominerede billetlugerne i USA, og med en indtjening på ca 34 mio. dollars over fem dage har filmen, der kostede 30 mio. at indspille, allerede tjent sig selv ind. Men det er ikke den flotte åbning, eller de flotte anmeldelser, der er den gode historie her.

Den gode nyhed er, at 'Crazy Rich Asians' kan gå hen og blive lige så vigtig for det asiatiske publikum, som Black Panther var for de afroamerikanske biografgæster og Love, Simon for de homoseksuelle.

Filmen er nemlig den første studie-film i tre årtier, der har turdet handle udelukkende om asiater og have en asiatisk rolleliste i centrum.

Komedien bygger på Kevin Kwans bestseller fra 2013, og følger den unge Rachel, der rejser til Singapore for at lære sin kæreste Nicks familie at kende. Hvad Rachel ikke ved, er at Nick tilhører en af landets rigeste familier, og at ikke hvem som helst er god nok til at blive hans kommende hustru.

Se traileren foroven

Ifølge The Hollywood Reporter tilbød Netflix forfatteren Kwan og instruktøren Jon M. Chu en kæmpe aftale, hvor de kunne få garanti på en trilogi, fuld kontrol, et syvcifret beløb (i dollars) i forudbetaling, og et kæmpe publikum via streamingtjenesten. Men Kwan og Chu afslog, da de ønskede at satse på en biografpremiere, hvor netop denne slags film sjældent får adgang. Det var med andre ord en mærkesag for dem at give minoriteten den platform, som i årtier har ignoreret dem. 

Satsningen gav pote, og billet-resultatet er det flotteste for en romantiske komedie siden Amy Schumers Trainwreck fra 2015.

Vi kan nu kun håbe, at filmen får danske biografpremiere, men pt. er den ikke på premierekalenderen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie

Filmen er relevant og spændende lige meget hvem man er. Synes også det er vildt ærgerligt, at den ikke bliver vist herhjemme!

Hvem er distributøren og hvorfor har de ikke valgt at vise den i Danmark?

Christine Marie Roederer

Hej Marie,

Det er Warner Bros. der står for distributionen, og det er derfor dem, som har valgt ikke at tage den hjem til Danmark. Vi har ingen indflydelse på dette valg, desværre.

Mvh Christine

Pinoy

Det er uforståeligt at man IKKE viser denne film i de danske biografer.
Det er en historisk film, som ikke viser de typiske asiatiske stereotypiske roller og den har fået fantastiske anmeldelser og slået flere rekorder i mange lande.

Jeg håber ærligt at der bliver presset på distributørerne eller hvem som "bestemmer" at den bliver vist herhjemme.

Heidi

Min amerikanske veninde - som er anden generation asiat i USA - er HELT oppe og ringe over den her film og hun har allerede set den to gange. Hun elsker den og elsker endelig at se et rent asiatisk cast.

Filmen er - i følge hende - virkelig morsom og velspillet. Og vigtig. Vigtig for de aisater der sjældent ser sig repræsenteret på film... med mindre de spiller skurk, kampsport ekspert eller det eksotiske sexede indslag.

Den burde så meget komme i de danske biografer, det fortjener den.

Zackuser/992401

Vi har et tæmmelig bredt asiatisk community herhjemme og jeg synes det er synd, at man ikke fik Crazy Rich Asians på kalenderen i en fart. Den film har været stort ventet siden annonceringen.

Stine Teglgaard

Vi krydser også fingre for, at den kommer op herhjemme.
Vi har dog desværre ikke indflydelse herpå, da det er op til distributøren.

MVH Stine

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter