Film-debat: Kønsroller, fake news og digital identitet

CPH:MEETINGS - Film efterfulgt af samfundsdebat med bl.a. instruktører og skuespillere (advertorial)
Billede
(© En frygtelig kvinde / Nordisk Film)

Hvor stort er problemet med fake news egentlig? Er kvinder for kontrollerende i parforholdet? Er der plads til at sørge i vores samfund? CPH:MEETINGS er en række filmdebatter, der prøver at besvare disse spørgsmål gennem filmvisninger og debatter med interessante, modige og visionære kulturpersonligheder fra ind- og udland – og du kan være med!

CPH:MEETINGS popper op på venues rundt omkring i København fra den 15. – 24. marts. Læs mere og find billetter her.

Her kan du få et overblik over de 6 events - hvem, hvad og hvor:

Fake News - hvor stort et problem er det i virkeligheden? - 15. marts, kl. 18.45-21.30, Dagmar Teateret.

Film: 'Our New President'

Debattører: Louise Roug Bokkenheuser (International Director, Huffington Post), Professor Vincent Hendricks (CIBS), Noa Redington (tidl. særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt), Christian Jensen (chefredaktør, Politiken), Tom Jensen (chefredaktør, Berlingske Tidende), Poul Madsen (chefredaktør, Ekstra-Bladet), Jeppe Juhl (chefredaktør 24Nyt.dk) og Christian Lindhardt (Indholdschef, DR Nyheder).

Om eventet: En visning af den helt nye film 'Our New President' om den russiske dækning af det amerikanske valg efterfølges af en politisk samfundsdebat om fake news og en verden, hvor USAs præsident boykotter medierne og til gengæld sætter sin egen dagsorden via Twitter. Du kan deltage i debatten bl.a. gennem din mobiltelefon.

Billet: 90 kr., køb her

Mandens rolle - en slags 'kønnenes kamp' - 16. marts, kl. 18.30-21.00, Cinemateket

Film: En frygtelig kvinde

Debattører: Christian Tafdrup (instruktør), Christian Groes (forsker i kønsroller, RUC), Carsten Bjørnlund (skuespiller), Camilla Kjems (chefredaktør, Femina), Charlotte Sachs Bostrup (instruktør) og Nina Groes (tidl. direktør i Kvinfo).

Om eventet: Den danske film 'En frygtelig kvinde' har både været yderst populær i biograferne, men også skabt stor debat om parforholdet samt kvinden og mandens rolle. Den ligestillings-diskussion tages op med bl.a. filmens instruktør. Er kvinderne for kontrollerende i parforholdet? Ødelægger ligestilling parholdet? Og bør vi holde fast i de traditionelle kønsroller? Du kan selv deltage i debatten til visningen bl.a. via din mobiltelefon.

Billet: 90 kr., køb her

Unge og digital identitet - det perfekte liv på nettet eller...? - 19. marts, kl. 18.00-20.00, Hotel Cecil

Film: Snigpremiere på de to første afsnit af DR-serien 'De perfekte piger'.

Debattører: Pigerne fra serien 'De perfekte piger' og pigerne fra TV2 Zulu-serien 'Pigerne' samt Marianne Rasmussen (leder af Børns Vilkårs Børnetelefonen), Lone Ross Nylandsted (læge phd, Mindfulness meditation til børn og unge), Malene Charlotte Larsen (phd. forsker i unge og SoMe, AAU), instagrammer Rigmor Grundahl og Mille Holkenfeldt (redaktør på Sein).

Om eventet: Snigpremieren på 'De perfekte piger' efterfølges ef en debat for unge - hvor de voksne gerne må lytte med. Hvorfor er de sociale medier så vigtige? Hvorfor går især pigerne så meget op i udseendet? Og har de voksne svært ved at forstå, at det er ny tid vi lever i? Medbring mobiltelefonen og deltag selv i diskussionen.

Billet: 40 kr., køb her

Sorg - er det plads til sorg i vores samfund? -20. marts, kl. 19.00-21.45, Trykkehallen Pressen/Politikens hus

Film: 'Den nat vi faldt'

Debattører: Cille Hannibal (instruktør), Naja Marie Aidt (forfatter) og Ester Holte Kofod (Forskningsprojektet Sorgens Kultur). Paneldebat: Katrine Lilleør (debattør og præst), Jes Dige (sorgekspert, Skyggebørn), Klaus Bo (fotograf) og Anne Lise Marstrand-Jørgensen (forfatter).

Om eventet: Efter en landsdækkende visning af Cille Hannibals lovende debutfilm 'Den nat vi faldt', der følger hendes mor kort tid efter, at hun har mistet sin mand og livsledsager i en tragisk ulykke. Debatten sætter fokus på sorg - skal sorg gøres til en diagnose på linje med depression? Er der overhovedet plads til at sørge i vores samfund? Og hvordan spiller de sociale medier ind i sorgprocessen?

Billet: 125 kr., køb her

Radikalisering - hvor stort et samfundsproblem er radikaliseringen af unge? - 21. marts, kl. 18.30-21.30, Nørrebrohallen

Film: 'Lost Warrior' 

Debattører: De to instruktører Nasib Farah og Søren Steen Jespersen, samt Muhammed Hee (VINK), Asim Latif (Teamchef i Baba – fordi far er vigtig), Shamsa Scego (debattør), Tarek Ziad Hussein (debattør og arbejder i IMR), m.fl.

Om eventet: Først vises den prisnominerede danske film 'Lost Warrior', der følger en ung mands forvandling fra radikaliseret islamist og statløs familiefar - alene i Somalia med kone og barn i London. Derefter er der lagt op til samfundsdebat, som stiller skarpt på radikaliseringen af unge i Vesten. Hvor stort et problem er det reelt i dag? Hvordan foregår det, og hvordan spiller internettet ind? Kan vi stoppe det?

Billet: 90 kr., køb her

Kvinder og integration - talk og fælles middag - 24. marts, kl. 16.00-19.30, Bremen Teateret

Film: 'Latifa - A Fighting Heart' 

Deltagere: Forfatteren Sara Omar ('Dødevaskeren') og Latifa, fransk aktivist og hovedpersonen i 'Latifa - A Fighting Heart'.

Om eventet: Efter visning af dokumentaren 'Latifa - A Fighting Heart' har to af vor tids mest omdiskuterede og modige kvinder, Sara Omar og Latifa, en samtale om det at bruge sin stemme og integration. Efter film og talk serveres der frisklavet, farverigt og velkrydet mad med afsæt i minoritetskvinders kogekunst.

Billet: 90 kr. (madbillet: 50 kr.), køb her

CPH:MEETINGS er arrangeret af CPH:DOX og Copenhagen Film Fund med støtte fra Københavns Kommune.