Cookie- og Privatlivspolitik

Oscar-nomineret dansk fotograf: "Det er virkelig stort"

Dan Laustsen om sit arbejde på The Shape of Water

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Det er ikke tit, at en dansk filmfotograf bliver nomineret til en Oscar, men det er sket for Dan Laustsen, der kan løbe med en af de i alt 13 nomineringer, som premiereaktuelle The Shape of Water har fået.

Danskeren var for en kort bemærkning vendt hjem (han er ved at filme 'John Wick 3' i New York), så vi benyttede lejligheden til at tale med ham om sit job, om at arbejde sammen med en så dedikeret instruktør som Guillermo del Toro, og selvfølgelig om den føromtalte Oscar-nominering.

Dan Laustsen har før samarbejdet med den mexicanske auteur på Mimic i 1997 og Crimson Peak i 2015, mens han herhjemme ofte arbejder sammen med Ole Bornedal, senest på Dræberne fra Nibe sidste år.

Filmen, der har premiere i dag, handler om en stum rengøringsassistent, der arbejder på et tophemmeligt regeringsanlæg i koldkrigstidens USA. Da hun sættes til at rengøre et helt særligt forsøgskammer, møder den ensomme kvinde et undervandsvæsen, der holdes fanget, og snart opstår et uventet forhold.

The Shape of Water er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter