Ung dansk skuespiller får international anerkendelse

Se traileren til Esben Smeds hovedrolledebut
Billede
(© Christian Geisnæs)

Den danske skuespiller Esben Smed var et af højdepunkterne i fodboldfilmen Sommeren '92, hvor han spillede John Faxe Jensen. Og han spillede Nicky i tv-serien 'Bedrag'. Nu har det 32-årige talent fået anerkendelse fra udenlandsk front.

Det sker samtidig med, at traileren til dramaet Aminas breve er udkommet, og det er Esben Smeds første filmhovedrolle.

Scanbox skriver i en pressemeddelelse, at Smed bliver Shooting Star på filmfestivalen i Berlin - en ære der hvert år tilfalder ti unge skuespillertalenter fra alle europæiske lande, og som tidligere er blevet givet til bl.a. Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard og Pilou Asbæk.

'Aminas breve' er baseret på Jonas T. Bengtssons prisbelønnede roman af samme navn. Plottet beskrives som følger i pressemeddelelsen:

Janus er netop blevet udskrevet fra en psykiatrisk afdeling, og han har én klar mission. Han skal finde gymnasieveninden Amina - koste hvad det vil.

Amina har ved hjælp af sine mange breve givet Janus trøst og tro på fremtiden, mens han var indlagt. Men pludselig stoppede de livsvigtige breve med at komme. Janus er overbevist om, at der er sket noget alvorligt med hende og begynder at samle puslespillets mange brikker.

Jagten på sandheden fører Janus ud på en farlig detektivfærd i storbyens dunkle gader, og alle han kommer i kontakt med, der kender Amina, synes at skjule noget.

Aminas breve får premiere den 9. marts.