Cookie- og Privatlivspolitik

Ung dansk skuespiller får international anerkendelse

Se traileren til Esben Smeds hovedrolledebut

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Den danske skuespiller Esben Smed var et af højdepunkterne i fodboldfilmen Sommeren '92, hvor han spillede John Faxe Jensen. Og han spillede Nicky i tv-serien 'Bedrag'. Nu har det 32-årige talent fået anerkendelse fra udenlandsk front.

Det sker samtidig med, at traileren til dramaet Aminas breve er udkommet, og det er Esben Smeds første filmhovedrolle.

Scanbox skriver i en pressemeddelelse, at Smed bliver Shooting Star på filmfestivalen i Berlin - en ære der hvert år tilfalder ti unge skuespillertalenter fra alle europæiske lande, og som tidligere er blevet givet til bl.a. Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard og Pilou Asbæk.

'Aminas breve' er baseret på Jonas T. Bengtssons prisbelønnede roman af samme navn. Plottet beskrives som følger i pressemeddelelsen:

Janus er netop blevet udskrevet fra en psykiatrisk afdeling, og han har én klar mission. Han skal finde gymnasieveninden Amina - koste hvad det vil.

Amina har ved hjælp af sine mange breve givet Janus trøst og tro på fremtiden, mens han var indlagt. Men pludselig stoppede de livsvigtige breve med at komme. Janus er overbevist om, at der er sket noget alvorligt med hende og begynder at samle puslespillets mange brikker.

Jagten på sandheden fører Janus ud på en farlig detektivfærd i storbyens dunkle gader, og alle han kommer i kontakt med, der kender Amina, synes at skjule noget.

Aminas breve får premiere den 9. marts.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Er helt vild med Esben Smed som skuespiller. Han gør det fabelagtigt i Bedrag, og skulle jeg pege på en dansker som efterfølger til Daniel Craig, ville det nok være ham (selvom han er en kende ung). Så det kan da sagtens være, at jeg skal se denne film, som ser vanvittig spændende og stemningsfuld ud.

Mickey

Han ville være en god James Bond faktisk -Synes dog også at Coster-Waldau ville være et friskt valg ;)

Jonas

Absolut, ja! - men traditionen tro kommer det højst sandsynligt nok til at blive én fra Commonwealth.

Mickey

tror der skal meget til at de vælger andetsteds fra. Det ville også være bedst med en brite, men så længe at de vælger en skuespiller der kan foregive at være brite, så er jeg tilfreds ;) Håber selv på Henry Cavill eller Dan Stevens, men en dansker kunne også være interessant, og her synes jeg bare kun at Nikolaj har bevist at han kan gøre det godt på engelsk (GoT)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.