Natalie Portman som førstedame

Følelsesladet trailer til Jackie
Billede
(© Scanbox)

Det biografiske drama Jackie var i begyndelsen Black Swan-instruktøren Darren Aronofskys projekt, og hans daværende kæreste Rachel Weisz skulle have hovedrollen. Men forholdet brast, og han gav filmen videre til den chilenske instruktør, Pablo Larraín, der står bag den Oscar-nominerede No og kritikerroste El Club.

Larraín fik Natalie Portman med på holdet som titelkarakteren, og nu er den første, meget lovende trailer blevet offentliggjort af produktionsselskabet Fox Searchlight.

Filmen handler om dagene efter mordet på den amerikanske præsident John F. Kennedy den 22. november 1963, hvor Jackie Kennedy forsøger at navigere gennem sine børns og egen sorg, alt imens hun er samlingspunkt for en hel nations tragedie.

I trailerens sidste scene sidder den ærbødige præsidentfrue i sin blodplettede spadseredragt ved siden af kisten, der indeholder hendes nyligt afdøde mand, hvor man, i en voice-over, kan høre hende tale om Camelot.

Jackie brugte udtrykket, der henviser til den kendte legende om Kong Arthur og Ridderne af det runde bord, i et interview umiddelbart efter præsidentens død. Camelot var Kong Arthurs slot, og referencen blev efterfølgende benyttet flittigt til at beskrive den ikoniske leders tid, der aldrig kan gentages.

Jackie får premiere den 12. januar 2017.