/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Trailerpremiere: Under sandet

Nervepirrende dansk drama

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Vi kan som de første præsentere traileren til det danske drama Under sandet.

Filmen tager fat i et kontroversielt kapitel i dansk efterkrigshistorie, hvor unge tyske krigsfanger sættes til at fjerne de ca. to millioner miner, som nazisterne gravede ned langs den jyske vestkyst.

'Under sandet' vises lige nu på filmfestivalen i Toronto, og vi fangede filmens producer, Mikael Rieks, på telefonen over Atlanten.

- Til den første screening var der stående ovationer i fem minutter. Det fortsatte til anden screening og til den tredje på søndag er der næsten udsolgt. Det er stort for en dansk film i Toronto og en sjælden oplevelse, lyder det fra den danske producent.

- Filmen er den bedst anmeldte på festivalen. Vi er meget stolte og ydmyge over at være "talk of the town".

Mikael Rieks fortæller også, at modtagelsen har været så god, at man prøver at få filmen ud i de amerikanske biografer. Den internationale titel er 'Land of Mine'.

Roland Møller, kendt fra R og Nordvest, spiller sergenten Carl, der har ansvaret for en gruppe tyske drenge. Rollen som hans overordnede indtages af Mikkel Boe Følsgaard.

Filmen instrueres af Martin Zandvliet, der instruerede Dirch.

Under sandet får dansk premiere den 3. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja

Vigtigt og overset emne, filmen skildrer!

Og wow, scenerne ser vildt flotte ud!

Wayne

Dette er selvfølgelig en efterkrigsfilm, men jeg husker ikke at der tidligere har være så mange danske film om emnet krig inden for så relativ kort tid.

Men absolut et anderledes og vigtigt emne.

Kulturbaronen

Efter "Hvidstensgruppen" har film, der foregår i og omkring krigstiden fået en stor renæssance. Forståeligt nok.
Jeg var ikke yderligere begejstret for "9. April". Tror at "Under Sandet" formår at være mere spændende og ikke mindst smuk med dets flotte setting. Bor selv i det område det er optaget i (Vejers Strand og Skallingen m.fl.), så filmen taler meget til mig.

Og ja, et kapitel i efterkrigstiden som vi ikke er stolte af - derfor modigt at det bliver skildret.

Brumbassenuser/117960

Jeg var inde og se testvisning, her i foråret. Den rykker som du selv er inde på, ved et kapitel i efterkrigstiden, som vi ikke bør være stolte over.

Min enest hage ved, under sand - er storyline som er lidt forudsigelig…

@ WAYNE

At der har været flere ander verdenskrigs film, er højtsandsyndelig fordi, det har været 75 året for besættelsen og 70 år for befrielsen… der kommer nok nye om 25-30 år…

Der er stadig mange ufortalte historie, fx. De danske søfolk, de danske søfolk var det største og vigtigste danske bidrag til de allieredes sejre, men der gik over 60 år før de fik nogle form for anerkendelse i Danmark.
Der var over 8000 danske søfolk på de allierets skibe - torpedoer, miner og fangelejre koste 1087 død, mange sejler blev også mødt med skepsis, da de vente hjem og flere måtte endda underskrive de ikke var eller hade været nazister eller sympitatiøer før de fik nye pas og kunne vænde hjem.

Dette står i kontrast hvad sejlerne hade oplevet i udlandet, fx fra den engelske Kong Georg der i nov. 1944 takket de danske søfolk i en tale i underhuset (for deres hjælp med landgang). Også fra Amerika og Rusland lød der andre toner.

Konvojerne var afgørende for at, Danmark nu er kommet på allieret side. i 2014.

En historie, ikke mange kender - skoleskibet Danmark som kom ud på sit længest togt næsten seks år i usa ( var til verdensudstilling i New york i 1939 og efterfølgen på høflighedsvisit på de vest indiske øer, og lige før hjemrejsen gjore det holdt i Jacksonville hvor der skulle tages proviant, så hjemrejsen kunne påbegyndes d 10 april - - d. 8 april var der aftalt en afskedsmiddag, holdt af den tyske/amerikanske klub i Jacksonville.

– Kl: 0:50 d. 9 april (6:50 dansk tid) blev skibets kaptajn (Knud L. Hansen) kaldet, der var telefon, det var den danske gesandt i New York der kunne fortælle om den tyske landgange, efter pearl harbor. blev Danmark lånt til usa som trænings skib, for kystvagten, for 1 dollar om året. - over 10 % af elever døde under krigshandlinger, som sømænd, soldater for de allieret..

Wayne

At vi ikke altid bliver skildret, som de "gode".

Mange var klar til at sparke til tyskerne, da de forlod landet - forståeligt nok, de havde taget vores frihed.

Alligevel kan man umuligt sympatisere med en holdning som lignede nazisternes egen.

I virkeligheden skulle de soldater og befalingsmænd som havde gravet minerne ned, have fjernet dem inden de gik. De vidste trods alt hvor de lå. Men det fandt man nok ud af forsent.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter