Cookie- og Privatlivspolitik

kino TV - 5 oldgamle computerspil baseret på film

Fra blockbusters til pixel-klodser

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Kino-redaktionen kom forleden til at snakke om fornøjelsen ved gamle Commodore- og Amiga-spil, og i den forbindelse computerspil baseret på kendte film. Dette ledte os ud på en længere research-rejse gennem en lang række gamle spil baseret på film.

Målet var at finde sjove, kiksede, nostalgiske film-spil fra før konsollerne overtog det hele. Spil fra en tid hvor man sad i mindst fem minutter og gloede på en farveflimrende skærm, mens båndafspilleren overførte spillet til computerens hukommelse. En tid før CD'ere, DVD'ere eller Blu-Rays. Var du fancy, havde du til nød diskettelæser... uuuUUUuuuh!

Vi kom forbi en masse klassikere, og udvalgte fem vi ville vise jer, men der er jo mange flere. Så kender du til nogen oldgamle film-spil, som vi skulle have haft med, så skriv dem til os i kommentarfeltet herunder - gerne med link til hvor vi kan læse eller se mere. Så kan vi altid lave en 2'er.

 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Ha ha, fik mig et lille grineflip. Tænk man kan hoppe over patroner i Platoon, og sikke fantastiske lydeffekter i Highlander. Hvem var geniet bag The Untouchables? Virkelig ...spændende at følge en barnevogn.

Joachimuser/192842

udover de spil s. rico nævner:

Terminator 2 (c64 og amiga)

Alien

streetfighter

tron

robocop

Prince of persia

ghost busters

S. Rico

Tænk at få løn for at sidde og lave nostalgi-flip i 80'er computerspil. Jeg har vist valgt en forkert karriere...

Jeg kan også komme i tanke om et par spil baseret på film, som jeg brugte tid på for mange år siden:

- Commando
- The Green Berets
- High Noon
- James Bond
- Neverending Story
- Predator
- Rambo
- Superman
- Wargames
- Zorro

Og på TV-serier:
- Star Trek
- Moonbase Alpha
- V the Game

Men den jeg brugte mest tid på var Bruce Lee.
Spillet var ikke baseret på en enkelt film - men på selve figuren/skuespilleren. Der var ufattelig mange baner, og det var en stor bedrift, hvis man kunne gennemføre spillet med de få liv man havde til rådighed. Dengang var der ikke mulighed for at lave save-games eller snyde. Og det kunne snildt tage en hel søndag at gennemføre. I de weekender blev der så ikke lavet ret meget blækregning eller fysikrapporter :-)

Jeg var i øvrigt en af de heldige, som både havde båndafspiller og diskettedrev til C-64'eren.

Og en stor flot farvemonitor (vist nok 15"), så man slap for at se på flimrende grafik via fjernsynskærmen.

Selv om man kan få gratis PC versioner af de gamle spil, så er det bare ikke det samme. Og ofte er lyden ikke korrekt. Det lægger man mærke til med det samme, når man har brugt så mange timer i selskab med den originale C-64 spilsound.

Joachimuser/192842

Hey bro.

Du kan sagtens finde en emulator til c64, så de bliver afspillet og afviklet næsten korrekt som det var den gang.

Ja, pc versioner af spil dengang var jo langt bagefter de spil til c64 og især amiga. lyd og grafik var overlegen på dem.

jeg har dog idag sprunget c64 over og har spillet rigtig meget Amiga med winuae (emulator).

Amiga har stadig mange fans, og siden Commodore gik konkurs er styresystemet AmigaOS stadig blevet opdateret jævnligt. og betragtes stadig for at performe bedre end noget andet, taget hardwaren i betragtning.
Dog er det kun understøttet af powerpc cpuer (ligesom Mac OS X gjorde for 10 år siden)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter