Cookie- og Privatlivspolitik

kino TV - Halloween special: Redaktionens mest skræmmende filmscener

Fortæl os hvilke scener der har skræmt dig fra vid og sans?

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Vi har dem allesammen. De der scener fra gyserfilm, der bare har brændt sig ind i hjernebarken som de mest skræmmende, vi nogensinde har set.

Som oftest er det de omstændigheder, du ser filmen under, der gør, at en scene gør indtryk. Men derudover er nogle filmscener bare mere scary end andre!

I anledning af Halloween har vi på kino.dk-redaktionen derfor mixet en ananas i egen juice og tænkt tilbage på de mest traumatiske oplevelser, vi har haft i et biografsæde eller bag en TV-skærm. Det er nogle forholdsvis forskellige scener med det tilfælles, at vi nok tissede en lille streg i bukserne, første gang vi så dem.

Men det er jo bare vores. Hvad med jeres? Hvilke scener har gjort uudsletteligt indtryk på jer og holdt jer vågne til langt ud på natten?

Fyr løs i kommentarfeltet herunder og hjælp os med at gøre denne Halloween ekstra gyset.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
malene

Sinister med Ethan Hawke er en af de få film, der har kunne få mig til at holde mig for øjnene. Stemningen er suveræn og uhyggen breder sig. Der er noget særligt ved onde børn!!

Derudover er the ring og the grudge film, jeg nøjes med at se en gang, selvom de er fantastiske.

techieuser/446431

Desværre er det ikke alle, der fangede denne i sin tid, men denne mini-serie/lange film af Stephen King (4 timer) var lige sagen i sin tid.

"Rose Red" udkom efterfølgende som en 4 timers mini-serie, der også faldte i min smag, men var ingenting i forhold til Storm of the Century.

Storm of the Century er den type gyser, hvor man sætter sig tilbage i en sofa med godter med lyset slukket og dejligt regnvejr udenfor, og bare falder ind i den uhyggelige langsommelige handling, og glemmer ellers bare tid og sted.

Katrine

Den mest skrammende film jeg har set er uden tvivl:
Eden Lake fra 2008. Men de bedste er uden tvivl Saw serien.

Frostbitez

Er nok den film der har skræmt mig mest. Jeg forsøgte at se den første gang først i firserne på en af de tyske kanaler og omkring halvvejs inde blev jeg nødt at slukke. Skrigene fra klonerne skar ind til benene på mig og tanken om man blev klonet mens man sov gav mig søvnløse nætter hvor jeg sov med lyset tændt.

Da den igen blev vist på en af kanalerne forsøgte jeg mig igen og denne gang havde jeg allieret mig med min lillebror da ikke ville føles så uhyggeligt hvis jeg havde selskab, men igen blev jeg/vi nødt til at opgive. Det var først i tredje forsøg jeg fik set den færdig.

Slutscenen hvor Brooke Adams løber op mod Donald Sutherland hvor han så vender sig om. Peger på hende med udspilede og udstøder det karakteristiske skrig. Af alle de scener jeg efterhånden har set i mit liv, så er det nok den der står klarest i min erindring

Den 18 november kommer den på blu-ray og jeg har selvfølgelig forudbestilt :)

Michael

Der er sgu mange gyserfilm, hvor der lige er en bestemt scene der er uhyggelig i hele den film, men en scene der måske slår dem alle sammen, kan ses i Fredag den 13. Jeg synes ikke Fredag den 13. serien er uhyggelig, på nær denne scene.

Det hele er fordi, Jasons mor er død, og heltinden har søgt tilflugt ude på søen i en jolle. Der er stille musik, solen skinner og politiet står inde på bredden. Pludselig, helt uventet hopper Jason ( i form af et drengelig) op fra vandet og griber fat i heltinden og tager hende med ned under vandet. Slut.

Henrik

første gang jeg så hver af dem var naturligvis alene i mørket. that's how it's done :D og film som kan skabe paranoia som dem er efter min mening klart de bedste gysere. gåsehud - tjek

S. Rico

Husk at se dokumentarfilmen om gyserens historie på DR3 lørdag aften kl. 21:20. DR beskriver programmet sådan:

I 1910 blev Mary Shelleys gotiske roman Frankenstein filmatiseret for første gang. Filmen blev et flop, men alligevel har den amerikanske gyserfilm siden vist sig at være særdeles levedygtig. Men hvorfor blev genren så populær? Og hvordan har den udviklet sig gennem årene? Det forsøger gyserfilmmestre som John Carpenter, George A. Romero og Joe Dante at besvare - kun afbrudt af masser af skrækindjagende, bloddryppende filmklip.

Anonymuser/0

Uuuh. Nu bliver det spooky. Lad os se...

Vil ligge ud med en klassiker: The Exorcist. Og for helvede, kan næsten ikke kun udpege én scene. Spider-walk'en er legendarisk, men så snart Pazuzu's stemme begynder at tage over.... Mareridt. Og første gang Regan's hovede tager en "drejning". Fantastisk film.

Insidious: Klam dreng danser til "Tip Toe Through The Tulips" - Enough said. Åh, den sang. Åh nej.

Wan's The Conjuring havde mange fantastiske scener, men en enkel scene tog især røven på mig. Nemlig scenen med stuepigen og hendes "Look what she made me do". Scenen mindede mig lidt om The Sixth Sense, hvilket var en af grundene til at den skræmte mig så meget. I det hele taget enig med Pil. James Wan er denne generations Carpenter eller Craven.

Scenen med Grady-tvillingerne fra The Shining er også fantastisk fordi den leger med forventningerne. Derudover har jeg altid været utrolig bange for scenen med damen i badekarret.

Stephen King's IT. Hvor Pennywise kommer op af afløbet. Har haft det dårligt med brusere lige siden.

Dead Silence er en af de meget få film jeg simpelten ikke kan tåle at se. Mest fordi jeg er hunderæd for dukker (og især bugtaler-dukker) men også fordi Mary Shaw-spøgelset muligvis er det mest uhyggelige spøgelse nogensinde. Tænk The Woman In Black morphet med den sorte brud fra Insidious. Der er en scene hvor en dreng vil kigge på hendes lig, ved et uheld vælter det ud fra kisten, og...... Ja. Se den.

Pet Semetary..... Zelda. Bare Zelda.

Scenen fra The Grudge hvor søsteren til Matthew (husker ikke hendes navn) står i en trappeopgang og ser Kayoko kravle op af trapperne mod hende. Utrolig, UTROLIG ubehagelig scene. The Grudge er i det hele taget fyldt med den slags øjeblikke.

Argento's smukke film Profondo Rosso. Jeg eeelsker Dario Argento's film fordi de er utroligt smukke og stemningsfulde. Men det er sjældent de rigtig skræmmer mig. Men der er en (forholdsvis uskyldig) scene med en rigtig grim porcelænsdukke som bare fik mig til at kaste med Ipad'en :D

Derudover vil jeg nævne et par af mine yndlings jumpscares: Texas Chainsaw Massacre 2003. Ved at mange elsker originalen (jeg er desværre ikke en af dem) men den første gang vi ser Leatherface da han angriber Erin's kæreste i '03 versionen er fuldstænding fantastisk, hurtigt og uventet. Vinklen det er filmet fra, manglen på uhyggelig musik (eneste lyd er noget musik fra en tegnefilm der kører i rummet). Elsker den scene.

Et andet genialt jumpscare er fra den kriminelt undervuderede The Exorcist 3: Legion. Og ja. Har allerede pinchet den her film til Pil og tror efterhånden hun er overbevist :D Jeg har næsten ikke lyst til at afsløre scenen, eftersom der er virkelig mange der ikke har set filmen. Vil bare sige det involverer et hospital, en sygeplejerske og en mand med en hækkesaks.....................

Pil

Det er længe siden, der er noget, der har fået mig virkelig til at blive bange. Sidst jeg var mega godt underholdt var The Conjuring af James Wan. Han har om muligt reddet modern horror.

Anywho. Der laves rigtig meget gys i dag. Og der er mange gode film med jump-scares. Rec (2007) og den gamle A Woman in Black er udemærkede, men synes ikke de er vildt skræmmende. De virkelig død-skræmmende, show-stopping, stomach-punching skræmmende scener, findes, for mig, kun i j-horror.

The Grudge (s). De amerikanske. Men specielt de japanske. Allesammen. Jeg kan ikke. Slet ikke.. SLET ikke. Det er så ubehageligt, så frygteligt og så klamt. Jeg kan ikke engang se et klip eller en trailer fra dem, og hvis.. Så slukker jeg lyden. Uden tvivl, det værste.. for mig.

The Ring (s). De amerikanske er ok, men de japanske er uden tvivl, de allerbedste. Hver eneste gang mit fjernsyn begynder at flimre, løber jeg ud af værelset og lukker døren. Ikke ligeså slem som The Grudge. Slet ikke. Men den scene... Glemmer man aldrig.

Andre japanske gysere som: A Tale of Two Sisters, Pulse/Kairo, Shutter, The Eye, Thirst, Dark Water og mange flere, er alle gode gys. Så for mig, er J-horror det eneste, der virkelig kan skræmme livet af mig.

Der er dog enkelte andre film, der efterlod et indtryk. Ikke ligeså slemt som J-horror, men det er dér.

Jaws. Fordi... DUH? John Williams laver med hans theme, nok én af de mest genkendelig titelmelodier, nogensinde. Og ja, er stadig bange for dybt vand. Vand generelt.

Exorcisten, og i følge min bro, Exorcisten 3, er begge gode gys. Og ikke film man glemmer igen.

En sidste, der skal med, og som nok vil chokere mange er Texas Chainsaw Massacre, 2003. For mig, én af de mest undervurderede gyserfilm, der er lavet. Den scene, der gjorde at jeg var solgt, var Kemper's død. Nok et af de mest effektive jump-scares, jeg har oplevet. Fandens godt lavet. Alt spiller ind. Fotograferingen. Lyden. Alt. Det er meget, meget smukt.

Der er sikkert mange flere. Jeg tænker også nu på Argento's mange guddommelige film, men ingen kan dog skræmme mig, ligeså meget som j-horror kan.

Happy Halloween!

Eva

Ja jeg kan altid huske scenen fra Stephen King IT, hvor klovnen står nede i kloakken med ballonerne... gik altid en stor bue rundt om risterne i vejkanten som barn hehe.

Nyere film har der været Insidius. hvor babyalarmen begynder at skratte og der begynder, at komme en mandestemme igennem.
Eller hvor hun er på vej ud med skrald og går hen til vinduet hvor hun kan se en dreng stå og danse i gammeldags tøj inde i deres stur og da hun går videre til det næste vindue er han væk.

Det er altid scenerne som giver de største chok, som jeg sidder tilbage med, men mere dem der går ind under huden på en. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter