/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Your Name

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen foregår i et karikeret animationsunivers og har en varm og humoristisk grundstemning, men indeholder dog også en række dramatiske scener, da det går op for en hovedfigur, at en katastrofe truer en hel landsby, og det er op til denne at redde indbyggerne. I en scene oplever en hovedfigur sorg, da det går op for vedkommende, at en af dennes nære tilsyneladende er omkommet i katastrofen. Da filmen foregår i et animeret univers og da handlingen forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
04.05.2017
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kimi no na wa
|
Versioner: se alle
Særvisning m. intro, 2D, Særvisning
|

'Your Name' er en animationsfilm om drengen Taki fra Tokyo og pigen Mitsuha fra en lille landsby. De to teenagere bliver en dag forbundet til hinanden på en ganske særlig måde, da de bytter kroppe, mens de sover.

For deres omverden begynder Taki og Misuha radikalt at ændre personlighed, og sammen sætter de sig for at finde ud af, hvad der er på færde. Noget tyder på, at hændelsen har forbindelse til et mystisk meteornedslag.

'Your Name' er ikke bare en hvilken som helst ny, japansk animationsfilm. Den er intet mindre end den største anime-succes i verden nogensinde med 354 mio. dollars i indtjening. Endda større end kendte klassikere som Akira og Chihiro og heksene.

Den metafysiske historie indeholder både en god portion fantasy og humor, og der er flere lag i fortællingen, der giver noget at tænke over, når rulleteksterne er forbi.

'Your Name' bygger på instruktøren Makoto Shinkais egen roman og vises på japansk med danske tekster. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (454 votes)
5.2
4.2

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Handlingen er uforklarlig, hvis ikke indviklet, men [...] teknisk set er 'Your Name' til gengæld helt i top med en uhyre gennemført billedside ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "’Your Name’ rækker ud efter stjernerne." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Flere gange glemmer man rent, at der er tale om en digitalt tegnet film, fordi der benyttes krydsklipning, closeups og time lapses med lige så kvik energi, som i enhver anden live action Hollywood-film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... [et] ekstremt naturtro tegnearbejde." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Der er [...] banale, generiske sange og lidt for anstrengt idylliske scener i den gængse stil med store øjne, som er særlig for manga og anime. Glimtvis er filmen smuk og fantastisk. Som et kort, klart digt i et narrativt kaos." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Your Name var en rigtig god oplevelse for mig at se. Konceptet bag filmen kunne nemt have været meget indviklet og svært at forstå. Men det var ikke tilfældet for denne film, heldigvis. Tanken om at at kunne bytte kroppe med “det modsatte køn” under sine drømme og føle, at det var virkeligt, synes jeg er utrolig interessant. Desuden var animationen også flot oven i det hele. Jeg forstår godt, at filmen er blevet så stor en succes verden over. Det fungerede bare, og det virker til at være en historie, som alle og enhver på en eller anden måde kan relatere sig til- dog ikke på samme som med Pixar’s film!

Som Anime fan er det her bare en film, som man ikke må gå glip af. Så jeg anbefaler den helt bestemt til jer, der mangler noget underholdning derude.

Martinuser/572282

Første film i mange år der næsten har fået mig til at græde af bade sørgmodighed og glæde, smukt lavet, smuk historie!
Havde jeg set den alene havde jeg helt sikkert tudet til den XD

Johan Pedersen

En dreng og en pige der bytter krop, det forvirrede mig lidt og også mens jeg så filmen. Hvor jeg sad og tænkte "Er hun så blevet til ham" eller "Har hun skiftet sind i hans hjerne". Jeg er ikke meget for, at sige, at den er lige så fantastisk som "Chihiro og heksene" fra i år 2001. Selvom det er en meget mere vellykket film end "Your name". Ja, den er jo flot lavet og tegnet. Men desværre ikke den bedste, jeg har set.

S. Rico

Der er rigtig mange gode grunde til at se Your Name. Den er super flot, kulturel interessant, og ganske humoristisk. Historien vil sikkert også gå rent hjem hos de fleste, idet den kombinerer magi og romance på en helt ny og unik måde. Dvs. måske ikke helt så unik, eftersom historien stjæler ret så meget fra både The Lake House (den med Sandra Bullock og Keanu Reeves) og Sliding Doors (hvilket der heller ikke lægges skjul på, jvf de mange scener med... øh, ja sliding doors...).

Mit problem var dog ikke, at der hentes inspiration fra andre film. Det sker jo trods alt ret så tit. Men det fjernede overraskelses momentet. Man kan hurtigt regne ud, hvor det hele bærer henad. Og da jeg samtidig ikke blev fanget af romancen, så endte jeg faktisk med at kede mig en lille smule. Ægerligt nok, for filmen har som nævnt mange gode kvaliteter.

Lee

Filmen "Your Name" er en smuk og edylisk film. Totalt værd at se. Får en til at stille spørgsmål om livet. Filmen i sig selv er den bedste japanske film jeg har set længe. Fantastiks måde at animere filmen på.

Man går ikke skuffet derfra. Er utrolig overasket selv.

MH/ Lee Victoria

Michael

Efter at have set mange af Miyazakis film er man bekymret om det bliver lige så godt med en japansk animation film med en anden.

Your Name er lige så smuk, den er frisk med handlingen i dagens Japan, og der er en dejlig plot overraskelse midt i filmen.

Man kan græmmes lidt over at valget af reklamer før filmen var til børne sager - som om "tegnefilm = børn". Handlingen kræver man mindst er stor teenager. Der er teenagere der er hovedpersonerne men det handler slet ikke om de sædvanlige teenager pseudo problemer - selv om der er en kærligheds historie i det også.

Jeg skal købe den på DVD eller lignende - den skal ejes og genses.

Hannah

En af de smukkeste film jeg nogensinde har set. En film som både gav mig en ud af kroppen oplevelse, og som fik mig til at grine og græde mere end ved nogen anden film. Udover dette er også musikken og animation fantastisk! For mig slog denne film helt klart Chihiro og Heksene. Filmen gik fuldstændig over mine forventninger, som i forvejen var høje. 6 stjerner herfra!

Nicholasuser/774728

Som sædvanligt har de danske medier, forståeligt nok, svært ved at leve sig ind i en japansk animeret film. Hvis du har et åbent sind, og er villig til at acceptere at filmen er bygget op på en helt anden måde end den typiske kærlighedsfilm fra Hollywood, er der gode chancer for at du vil elske denne film.

For at være fair over for de danske anmeldere, har Shinkai(instruktør, manuskript, hovedanimatør) ikke gjort det nemt for uindviede. Der er utrolig meget humor der, om end den sjældent bliver helt "lost in translation", bare er svær at overføre til dansk. Filmen antager også, at publikum kender til nogle grundlæggende japanske anskuelser om guder og religion. Mere om det under spoilere, men det er tydeligt, at man aldrig havde regnet med filmen ville blive så stor en succes, at den ville komme i biografen udenfor Japan.

Hvis du går ind fordi du har hørt sammenligningerne med Hayao Miyazaki og hans studie, Ghibli(Chihiro og Heksene, det Vandrende Slot), kommer du måske til at blive skuffet. Miyazaki har altid lavet meget eventyrlige, flot animerede, men plotmæssigt lidt tynde film, der ikke har så meget med det moderne Japan at gøre. Det er nok det, der har gjort at vestlige anmeldere generelt har været rimeligt glade for Ghibli-film, da de har været nogenlunde til at gå til, og ikke refererer moderne japansk popkultur.

Your Name er også eventyrlig, og sindssygt flot animeret, men plottet er langt mere substantielt, foregår i vor tids Japan, og om end den ikke er fyldt med referencer til den lokale populærkultur, er den alligevel en del af anime-industrien på en helt anden måde end Miyazakis film nogensinde har været det, og bruger mange af dens troper i sin historiefortælling.

Hvis du ikke har set filmen, og gerne vil gå ind til den uden at vide for meget, bør du stoppe her. Jeg vil blot sige, at filmen er utroligt smuk, både visuelt og følelsesmæssigt, og meget elegant instrueret. Musikken splitter vandene. Der er folk der ikke synes at moderne japansk pop-rock passer ind, og dem som mig der synes at det er det helt rigtige lydspor til en film der foregår i Japan i det 21. århundrede. Personligt sidder store dele af soundtracket fast i hovedet på mig i øjeblikket, og der går ikke mange timer uden at jeg tager mig selv i at gå og nynne en melodi fra filmen.

Hvis du allerede har set filmen, og ikke forstod den , eller bare ikke har noget imod små spoilere inden du ser en film, så læs videre.

*--- LETTE SPOILERE STARTER HER ---*
Noget af det, der har fået nogle anmeldere til at kritisere filmen, er at de synes der er mange spørgsmål der står ubesvarede tilbage efter man har set den, det strøste af hvilke nok er det centrale mysterie: Hvorfor bytter hovedpersonerne krop? For at forklare det må vi dykke en lille smule ned i Shinto, en religion der kun findes i Japan, og som stort set alle Japanere følger til en hvis grad, og om intet andet har kendskab til.

Troen er baseret på, at naturen og de ting vi omgiver os med til daglig, kan få en form for "liv". Meget gamle planter, bjerge, vulkaner, smukke kratere, sten og søer tilbedes som en form for guder i Japan. Det begrænser sig ikke til naturen; også værktøj man har anvendt i lang tid vil ifølge Shinto langsomt få sit eget åndelige liv. I alt tilbedes millioner af guder i forskellige skrin rundt omkring i Japan. Nogle af dem helt unikke, og kun kendt af et enkelt lokalsamfund omkring et tempel, mens andre tilbedes flere forskellige steder, her iblandt solgudinden Amaterasu.

Hvis man ikke ved det, vil der forekomme at være mange løse ender i plottet i Your Name. Det er nemlig en gud, der "residerer" i det gamle meteorkrater der er den kvindelige hovedpersons familiehelligdom, der forbinder vores to hovedpersoner, fordi den har noget den skal bruge dem til.

******--- SERIØSE SPOILERE STARTER HER ---******
Hvis dem der tilbeder en gud holder op med at tilbede den, af den ene eller anden årsag, mister den evnen til at opretholde sin egen eksistens. Det er en af kernestenene i Shinto. Guden der bor i krateret nær Itomori, er bange for at miste sin magtbase; folkene der bor i byen. Den ved at den meteor, der i sin tid lavede det krater den bebor, en snart igen vil passere Jorden, og igen smide et stykke af sig selv ned i nærheden af byen. Hvis det sker vil den selv dø, og den bruger derfor sin magt til at forbinde præstinderne i byen, som indgår en kontrakt med den gennem et ældgammelt ritual de ikke selv længere ved hvad betyder, til at forbinde dem til en anden, og afværge at katastrofer rammer byen.

For en vesterlænding kan det ikke undgås, at man bliver lidt forvirret når en film antager at man ved så meget om japansk kultur. Det svarer til, at sætte en ukontaktet stamme fra Amazonas til at se en film der foregår i den moderne verden, med alle de implicitte regler og kulturelle referencer der er indbygget i vores samfund. De ville naturligvis blive skrupforvirrede. Præcis som Berlingskes anmelder, der fandt at filmen havde mange "løse ender". Det har den ikke for en Japaner.

Nikolaj

Vidunderlig film. Man føler sig virkelig forbundet til den helt fantastiske fortælling og ikke mindst Mitsuha og Taki. Det er en af den type film, hvor man føler sig helt melankolsk når man bagefter kommer ud af biografen, og ikke rigtig ved hvad man nu skal gøre af sig selv. Man har jo allerede set det bedste. 6/6 skal bestemt se den igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.