Cookie- og Privatlivspolitik

X+Y

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm, men let melankolsk grundstemning, og den indeholder enkelte dramatiske eller konfliktfyldte scener. I én scene ser man fx uventet et voldsomt og blodigt biluheld, hvor en dreng mister sin far, og hvor moderen panisk kommer løbende til ulykkesstedet. Hen mod slutningen af filmen genses dele af den samme scene i slow motion. I en anden scene står en ulykkelig ung mand alene på et badeværelse og har skåret sig selv i armen. Da fortællingen også rummer positive forløsninger, varme og venskab, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.09.2015
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
X+Y
|

Filmen 'X+Y' handler om drengen Nathan, der er lidt af et matematikgeni. Til gengæld lader hans sociale evner i skolen noget tilbage at ønske.

Alt ændrer sig, da han bliver udtaget til at være med på det britiske hold i matematikkens svar på OL.

Samtidig begynder den indelukkede dreng at få venner og opdage kærlighedens irrationelle natur.

'X+Y' er instruktøren Morgan Matthews' spillefilmsdebut. Nathan spilles af Asa Butterfield, der også havde hovedrollen i Ender's Game.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Børnene er sindssygt godt valgt til at spille de lidt aparte roller og miljøet af særligt intelligente - men også følelsesmæssigt udfordrede - børn er indfølt skildret." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Hovedårsagen til, at 'X+Y' undgår de værste faldgruber, er den lune, humoristiske undertone, samt at instruktøren [...] tydeligvis kender sit stof tilsat en række glimrende skuespilpræstationer [...]." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er umuligt at afgøre om Morgan Matthews og hans forfatter James Graham bare har fortalt en kluntet historie eller om de faktisk er begavede drillepinde. Men ét er sikkert. Da 'X+Y' træder i karakter, træder den rigtigt i karakter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den dokumentariske renhed smitter af på filmen, der i sin første virkelig gode halvdel er uforceret og rørende. Desværre knækker filmen midtvejs, da den intense olympiadetræning går i gang." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] tårer og kærlighed for karaktererne fratrukket mainstream forglemmelighed." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'X+Y' er lige så velinstrueret, som den er dygtigt castet." (Asker Hedegaard Boye)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Ualmindelig sød, rørende og hjertevarm. Går helt dybt ind, og er en ægte feel-good. Briterne de kan man sådan noget - helt nede på jorden, ærligt, naturligt, enkelt og troværdigt.
Skuespil helt i top, Asa Butterfield er en enormt dygtig ung skuespiller, men de smukkeste blå øjne. Bliver interessant at se hans vej igennem karrieren, og hvor han ender når han bliver ældre.

Nino-baby

Jeg er så glad for at den her film kommer i biografen i Danmark, da jeg lige siden jeg for første gang så Asa spille hovedrollen i Hugo har været kæmpe fan. Ikke nok med det ser traileren til filmen også virkelig sød ud og virker til at blive en rørende film. Glæder mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.