Cookie- og Privatlivspolitik

X-Men: First Class

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.06.2011
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
X-Men: First Class
|

'X-Men: First Class' foregår i 1963 og følger et hold unge X-Men før de tre eksisterende film i serien. Filmen starter forfra med et nyt cast.

Før Charles Xavier (James McAvoy) og Erik Lensherr (Michael Fassbender) tog navnene Professor X og Magneto, var de to unge mænd, som opdagede deres kræfter for første gang.

Inden de blev ærkefjender, var de bedste venner, og de arbejdede sammen med andre mutanter (nogle velkendte, nogle nye) for at stoppe den største trussel verden nogensinde har kendt.

I denne proces opstod en alvorlig splittelse mellem dem, hvilket var begyndelsen på den evige krig mellem Magnetos broderskab og Professor X's X-men.

'X-Men: First Class' er den episke begyndelse på X-Men-sagaen, som Bryan Singer startede i 2000.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (698 votes)
5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... klarer at være dejlig overdrevet uden at blive forskruet i det effektjageri, der nu engang hører superheltefilm til." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  ",,, lidt frækkere, lidt sjovere og lidt mere underholdende end de afsnit, der kom før." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... kludrer rundt mellem indforstået forhistorie og universel action." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Men det overraskende rappe og spiselige resultat skyldes jo ikke mindst billeddigitaliseringens superkræfter - og så hele indlemmingen af den pseudo-darwinistiske pølsesnak i nok så dokumentfalsk historie" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Englænderen Matthew Vaughn har godt fat i formen, men kan ikke stille meget op med den svulstige historie. ... X-Men-sagaen kan ses, hvis man har et forhold til tegneserien, men tangerer ellers ren volapyk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Okay film

Batgirl.

En fin fortolkning af hvordan x-men blev til og så er den også inspireret af den kolde krig mellem Usa og Rusland. Historien mener så meget om James Bond Tomorrow Never Dies, det med at manipulere to fraktioner mod hinanden for selv at til svinge sig magten. Man ser også Professor xavier fra før han sidder i kørestol og bliver skolelærer. Men alligevel må xavier da være vokset op i en velhavende familie med det hus man ser han bor i. Erik Lensherr aka Magneto er drivet af hævn tørst efter at dræbe Sebastian Shaw som slog hans Mor ihjel fordi at ham og Nazisterne brugte ham som forsøgs kanin for egen vindings skyld. Men Kevin Bacon gør en fortræffelig præstation som Skurk og en af de roller jeg bedst kender Bacon fra er hans rolle i Friday the 13 Part 1.

Emil

Fed film, bedre end de tre første. Det er fedt at se hvordan det hele begyndte og Magneto som barn, og der er en fed Wolverine cameo. Men Michael Fassbender spiller Magneto virkelig godt!

Nikolaj

Til hele x-men serien. Dog synes jeg den første Wolverine var bedre, fordi den holdt hele filmen igennem. Den her bliver lidt for forudsigelig til sidst, og lidt for langtrukkende.

Men når man ser filmen i sig selv, er den fremragende.
Der er ikke lige så mange action scener som der plejer at være, men til gengæld er historien en flot beskrivelse på professor x og Magnetos fortid.

Også fedt at se Mystique i en anden rolle end den lidt uhyggelig dræbende tjener, her har hun meget mere personlighed, og det gør skam ikke noget.

Filmen er utrolig flot lavet, den beskriver mere personerne end den plejer. Også er mutanterne ret fede.

Nikolaj

Man er kommet godt ud af det med denne første film, som ser tilbage på de kendte X-mens fortid. Der er en god variation imellem action og inddragelse af historiske begivenheder. Det er virkelig kreativt at bruge nogle af vores histories vigtigste begivenheder i X-men-verdenen.

Selvom man praktisk talt ikke møder nogle af de originale skuespillere fra de tre tidligere film, så har man fundet et nyt hold, som formår at løfte den tunge arv. Især Michael Fassbenders præstation som den unge hævngærrige Magneto synes jeg var god. James McAvoy formår også at give Professor X lidt mere personlighed end hvad vi er vant til fra Patrick Stewarts præstationer fra de originale X-men-film.

Kim

Som med langt de fleste af X-mens film har denne film et dilemma med hvem man som seer har mest sympati for og det er filmens absolut største plus, derudover er den medrivende og visuel flot.

Jacob

Omsider får X-Men den respekt de fortjener, og man føler hele vejen igennem at der er blevet kælet for enhver detalje. Fortællingen om Charles og Erics venskab, der bliver revet over grundet uenigheder om ideologi har stået som i truende skygge igennem de tre første film, og omsider får vi afdækket hvad der lå til grund for deres fjendskab.

CINEMANDRUP

Vi er gået tilbage til rødderne/skolen og til forhistorierne til hvorfor tingene er som de er og skal have en historietime i First Class.

Denne film giver først og fremmest indblik i historien bag deres fjendskab imellem Charles Xavier og Eric Lensherr. Derudover rammer den plet hvad angår politiske/etiske problemstillinger som rascisme og angsten for det ukendte og det der ikke kan kontrolleres.

Vi skal introduceres for hele X-Men familien i dette forsøg på at lokke flere ind i X-Men universet og give en forståelse for dette. Vi ser filmen fra flere forskellige synspunkter, hvilket egentligt er skildret ret godt.

Skuespilspræstationerne sidder lige i skabet hvad angår James McAvoys samt Michael Fassbender, der er hovedindgredienssen i denne cocktail af en X-Men smoothie. De portrætterer deres karakterer til perfektion og du fornemmer hvor meget tid og energi de har lagt i deres arbejde. Herudover vil jeg også fremhæve Kevin Bacon - at have ham som skurk er fedt på alle fronter. Han giver os en skurk vi elsker at hade og samtidig vil se mere til.

Jeg kan anbefale filmen i aller højeste grad og underholdningen er i top hvad angår spænding og action - en X-Men film uden action er uhørt, men denne har hele pakken.

Eneste minus er at Hugh Jackman ikke er mere med i filmen og kun har en så lille gæsteoptræden som muligt.

Nu er jeg ellers spændt på at komme ind og se næste af slagsen i den lange X-Men kø: Days Of Future Past

Bjarke

Jeg må indrømme, at jeg har en svaghed for film, der har et budskab, for film der vil noget med deres historie. Eller, det har langt de fleste film i større eller mindre grad, men i nogen film er budskabet mere i centrum end i andre film. Sådan en film er "X-Men: First Class". Tag dog ikke fejl, filmen er først og fremmest en actionfilm, der har til formål at berette om oprindelsen til det univers, den første X-Men film tog udgangspunkt i, samt nogle af dette univers' karakterer. Når det er sagt, så formår filmen også at skabe en historie med politiske og etiske problemstillinger som racisme og menneskets frygt for det uvisse, det ukontrollerbare. Endvidere formår filmen, om end Erik/Magneto til tider skildres usympatisk, at se historien ud fra begge siders synsvinkler, hvorfor filmen heldigvis ikke bliver en sort-hvid/god-ond/rigtig-forkert film.

At filmen så ikke får en højere rating begrundes ved, at filmen som nævnt primært er en actionfilm, men endvidere også af at filmen ud over sine politiske problemstillinger ikke hæver sig så meget over det generelle filmniveau i Hollywood, eller med andre ord - fjerner man det politiske, så differentierer filmen sig ikke synderligt meget fra så mange andre underholdningsorienterede film. Men nu er det politiske nu engang med, hvilket er min hovedårsag til at give filmen 4/6 stjerner.

Thomas

Troede ærligt talt at det ville være en stor joke.. de kedeligste karakterer i en X-men film under den kolde krig? Men næ nej, den her film gjorde det MEGET bedre end de andre film med at gøre karaktererne veludviklede og interessante. Også bare størrelsen af hele filmen i forhold til de andre, samt hvor godt et pay-off det har, gør dette til en af Marvels stærkeste led i deres lange række succesfulde film her på det seneste.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.