Cookie- og Privatlivspolitik

Vredens dag (1943)

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt. Den har en dyster og tung grundstemning, men indeholder også scener præget af ømhed og kærlighed. Filmens grundtema er hekseafbrændinger og den indeholder derfor en del voldsomme scener. I flere scener ses mennesker, der er ulykkelige og fortvivlede. I en scene ses en kvinde, der har været udsat for tortur og gennem et voldsomt forhør ender med at indrømme at hun er heks. Selve torturen ses ikke, men skildres gennem tilskuernes reaktioner. I en anden scene ses kvinden blive brændt på bålet. Denne scene er kortvarig og ikke udpenslet, og filmen som helhed vurderes kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vredens dag
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, DoaS, English subtitles
|
Billetter

I ´Vredens dag´ er Anne (Lisbeth Movin) ulykkeligt gift med en langt ældre mand, men forelsker sig i dennes søn, Martin. De idylliske eftermiddage i skoven kommer Annes svigermor for øre, og hun afskyr den uhellige alliance. Hun søger ligefrem at overbevise præsteskabet om, at Anne står i kontakt med djævelen – en anklage, der tidligere er blevet rettet mod Annes mor. Hos den svage Martin er der ingen støtte at hente.

Da Anne ønsker sin mand død, går ønsket – karakteristisk for Dreyer – i opfyldelse. Dermed lægges der et samvittighedsåg oven på hekseanklagen, og fortvivlet beslutter Anne at dømme sig selv til bålet. Dramaets erotiske glød og dødsangst holdes i ave af Dreyers kølige billedkompositioner, der er blevet sammenlignet med Wilhelm Hammershøis malerier.

På hekseforfølgelsernes tid er Anne (Lisbeth Movin) ulykkeligt gift med en langt ældre mand og forelsker sig skæbnesvangert i dennes søn. Hendes svigermor søger at overbevise præsteskabet om, at Anne står i kontakt med djævelen – en anklage, der tidligere er blevet rettet mod Annes mor. Da Anne ønsker sin mand død, går ønsket (karakteristisk for Dreyer) i opfyldelse. Dermed lægges der et samvittighedsåg oven på hekseanklagen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mads

dreyers film "vredens dag" er en eminent godt skildret middelalderhistorie der tematisk handler forbudt kærlighed, ondskab, heksejagt og konsekvens.

filmen er fra 1943 og man kan i filmen klart fornemme at den allegorisk gerne vil være samfunds relevant. heksejagten i filmen kan godt opfattes som en repræsentant for jødeforfølgelserne.

filmens handling er godt struktureret og man fornemmer at den udover at besidde atmosfærisk intensitet hverken er et minut for langt eller et minut for kort.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.