Cookie- og Privatlivspolitik

Violette

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en følelsesladet grundstemning. Den indeholder en række scener med mennesker der råber, græder, skændes og kommer i håndgemæng. I en scene overfaldes en mand med slag og spark i maven, i en anden scene ses en skrigende kvinde, der må fixeres i forbindelse med et psykisk sammenbrud. Filmen indeholder desuden en række tvetydige scener, der ballancerer mellem drøm (mareridt) og virkelighed. Det vurderes at især sidstnævnte scener vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse

Se mere på medierådet.dk
16.07.2015
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Violette
|

Det franske drama 'Violette' handler om forfatterinden Violette Leduc, der er blevet født uden for ægteskab.

I efterkrigstidens Saint-Germain-des-Prés lever skribenten i fattigdom og har mistet troen på sig selv, men da hun møder op hos den selvsikre Simone de Beauvoir, dannes et livslangt venskab.

Samtidig forsøger Violette at finde en form for frihed i sin litterære stemme.

'Violette' er instrueret af Martin Provost, der blev kendt for Séraphine, som modtog hele 20 priser på forskellige festivaler.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Violette' er en interessant beskrivelse af vilkårene for en enlig kvindelig forfatter i midten af forrige århundrede, hvor feminismen ulmer, men stadig mest i det skjulte." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Som instruktør er Martin Provost velmenende, men lidt for meget efter bogen, og historien får trods filmens lange spilletid ikke lov til at folde sig helt ud." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er mere interessant end vedkommende, nok et tidsbillede, men mere en kuriøs historie end psykologisk analyse." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "En grundlæggende interessant fortælling, som sætter fokus på en overset forfatter med en historisk relevans skæbne." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er fint som filmen tålmodigt følger den geniale forfatter, som samtidig er helt inkompetent til tilværelsen, uden at håne hendes dårlige selvværd. Men det er også lovlig langsommeligt, til tider, og skuespillet hælder til den teatralske side; som om man skal skrige for at bevise en følelses intensitet." (Linea Maja Ernst)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.