Cookie- og Privatlivspolitik

Vintersøvn

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorstung stemning og et overvejende roligt forløb. Den indeholder dog enkelte dramatiske optrin med stor intensitet. I en scene bliver en dreng slået hårdt i ansigtet af sin far. I en anden scene ses en hest, der kæmper for at komme fri af snerrende reb. I flere scener ses voksne der skændes, græder og er berusede, eller i stor affekt. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på yngre børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.12.2014
| |
3 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kis uykusu
|

Filmen 'Vintersøvn' handler om den tidligere skuespiller hr. Aydin, som står på kanten til pensionsalderen. Han forsøger nu at drive et bjerghotel i det vindblæste Anatolien, hvor han bor med sin unge kone og livstrætte søster.

Han er områdets mest velhavende mand, og selvom han lever som en slags konge i sin egen lille verden, er virkeligheden måske en anden. Diskussionerne begynder at hobe sig op, og omgivelserne overrasker efterhånden Aydin fra flere forskellige sider. Snart må den intellektuelle patriark tage sit liv op til overvejelse.

'Vintersøvn' vandt hovedprisen Palme D'Or (Guldpalmen) ved Cannes festivalen i 2014. Filmens instruktør, Nuri Bilge Ceylan, har før vundet Cannes-juryens pris (Grand Prix) to gange, samt prisen for bedste instruktør en enkelt gang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
4.4
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ceylans film er ærefrygtindgydende ambitiøs, men den er mere en grandios stiløvelse kemisk renset for varme end det mesterværk, man kan næres af." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Vintersøvn' er en djævelsk godt skrevet film, der skildrer livets ondskab og frihedens umulighed i det tyrkiske samfund." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Vintersøvn' bliver ikke bare en film man ser, men en film, man oplever." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] en oplevelse af de særlige, af de store, en af dem, der gør verden større, først og fremmest fordi ingen andre laver film som Nuri Bilge Ceylan." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er udfordrende og spændende, at instruktøren fordyber sig i individuel psykologisk analyse og almene moral diskussioner, men vores tålmodighed sættes unægtelig på prøve, så 'Vintersøvn' bliver en film, som jeg er glad for at have set, men næppe orker igen." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Et par af de længste dialoger kunne med fordel have været skåret ned, men langsomheden og langstraktheden er samtidig en afgørende del udtrykket i en unik film, hvor ydre ro og indre uro er hinandens spejl." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en smuk, men også uklar film, som savner spontanitet. Endvidere har manuskriptet en tendens til ikke at følge sine temaer op, når de er markeret. [...] Enhver kan se, at 'Vintersøvn' er stor og usædvanlig. Det er bare ikke Ceylans bedste film. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jomfruen

Det er sjældent jeg går midt i en film,men efter 1,40 min gik min ledsager og jeg.
Filmen fangede mig slet ikke.
Alt for megen filosofisk snak,ingen "handling".Karaktererne fængede mig slet ikke.Nåede ikke at se landskabet i snevejr.Det kunne nok have været flot.
Et flop

Ana mariauser/36438

Kunne selv ikke anbefales til min værste fjende. Døde næsten i salen

Jomfruen

enig

Johan Klint

Vintersøvns 3 timer og et kvarter mærkes slet ikke. Man tryllebindes ind i filosoferende og reflekterende dialoger og har slet ikke lyst til at komme ud igen.

Tyrkisk eller ej. Den her film sætter en hård standard for kunstfilm i 2015.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.