Cookie- og Privatlivspolitik

Vinterbrødre

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
07.12.2017
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vinterbrødre
|
Versioner: se alle
Særvisning, 2D, Filmperler, Særvisning, Særvisning m. intro, Seniorbio, Særvisning
|
Vinterbrødre plakat

’Vinterbrødre’ udspiller sig en kold vinter på et øde kalkværk et sted i Danmark. Omgivet af sneklædt natur følger man arbejdernes hårde arbejde, rutiner og liv på værket og i minerne.

Fortællingen fokuserer på den yngste af to brødre, der gør hvad han kan for at blive holdt af. Han tjener lidt ekstra ved at sælge hjemmebrændt, og da han forelsker sig i en pige på værket afføder det kun yderlige problemer.

Det er islandske Hlynur Pálmasons danske spillefilmsdebut - et både beskidt og råt drama, hvor der også er plads til lidt absurd humor.

Således drages publikum ind i et på én gang drømmende og jordbundent univers af mænd, der slider uden at komme nogen steder.

'Vinterbrødre' vandt hovedprisen, New Talent Grand Pix, på CPH PIX i 2017, og hele 9 Robert-statuetter, mens hovedrolleindehaveren Elliott Crosset Hove vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Locarno-festivalen i Schweiz, som filmen ligeledes åbnede.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (135 votes)
4.3
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Elliott Crosset Hove er vores guide. Ham vi skal mærke den mærkelige verden gennem, og jeg tøver ikke med at kalde ham dansk films nye lykkeamulet på skuespillersiden." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "... smut så ind og få dig en helt anden en på opleveren end du plejer med ’Vinterbrødre’." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Maria von Hausswolff har filmet så smukt, grumset og klaustrofobisk, at hvis ikke man bliver knockoutet, bliver man i hvert fald sendt til tælling." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen er ekstremt fysisk. Helt tæt inde på kroppen. Det er en film, man kan mærke nærmest mase og mose sig op ad ens sanseapparat." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Efter Avaz-brødrenes 'Mens vi lever' er [Vinterbrødre] årets anden store debut. Og en af de to bedste danske film i 2017." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Vinterbrødre ligner ikke noget, man har set før. Og da slet ikke fra dansk side. Det ser faktisk ikke engang ud som om, at den foregår i Danmark med de meget vinterlige og øde landskaber. Men sådan ser der åbenbart ud nede ved Fakse Kalkbrud, hvor den er filmet.

Historien er ret ligegyldig. Det interessante - og virklig fascinerende ved denne film - er den visuelle rejse ind i den helt særlige hverdag hos Emil og de andre arbejdere på kalkværket. Må bestemt høre til i top 3 af danske film fra 2017.

Birgitte

Fantastisk - og uhyggelig - film!

Anton Berg

Én af de mere unikke oplevelser jeg har haft i år. Af en danskfilm at være er den pragtfuldt gennemført, og den sætter en ny grænse, for hvor godt man kan lave film her i hjemlandet. Det er knast, det er mærkeligt, og det er mindeværdigt. Giv den en chance en dag og få en oplevelse du sent glemmer.

jeanette

Det går 5 stjerner af mig <3

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.