Cookie- og Privatlivspolitik

Vidensbif: Lincoln

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

I samarbejde med Folkeuniversitetet i Emdrup inviterer Dagmar Teatret til forpremiere på Steven Spielbergs afslørende drama, der sætter fokus på USA's 16. præsidents sidste, omtumlede måneder i det ovale kontor.

I en nation splittet af krig og med nye tider undervejs følger Abraham Lincoln en strategi, der stræber efter at bringe en afslutning på krigen, forene landet og gøre en ende på slaveriet. Med stålfast mod og benhård målrettethed mod succes bliver præsidentens valg på dette kritiske tidspunkt afgørende for kommende generationer.

Filmen portrætterer præsidentens sidste fire måneder og hans kamp for endegyldigt at afskaffe slaveriet i USA og opruller det intrigante spil, der udspiller sig i Den Amerikanske Borgerkrigs 11.time, hvor præsidenten forsøger at få tilføjet den såkaldte 13. Amendment til forfatningen, der vil gøre slaveriet ulovligt.

I dette højspændte politiske drama skal Lincoln forsøge at skaffe den nødvendige støtte til forslaget, samtidig med at Borgerkrigen nærmer sig sin afslutning, og fredsforhandlingerne med de besejrede Sydstater går i gang. Sideløbende med dette har Lincoln konflikter på hjemmefronten som også skal løses. Lincolns politiske projekt lykkedes, men han ender med selv at måtte ofre sig i kampen for et friere USA.

Redaktør og historiker Bryon Andreasen, der til daglig forsker på The Abraham Lincoln Presidential Library and Museum i Springfield, Illinois, i USA, introducerer filmen og fører os med tilbage til en historisk periode fyldt med slaveri, borgerkrig og sprængfarlig politik og gør os klogere på personen Abraham Lincoln, hans betydning for samtiden og for os i dag.

Introduktionen foregår på letforståeligt engelsk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
3.9
0