Cookie- og Privatlivspolitik

Viceværten

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.10.2012
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Viceværten
|

I det danske drama 'Viceværten' er den 60-årige Per (Lars Mikkelsen) vicevært i et moderne boligbyggeri.

På grund af sit dårlige humør og generelle sortsyn har Per kun to venner, som han tilmed hundser rundt med. Han har skubbet sin kone fra sig, og hans søn er i fængsel.

En dag finder han en nøgen pige (Julie Zangenberg) i en tom lejlighed, som var hun dumpet ned fra himlen. Han tager hende med hjem, og det viser sig nu, at både Pers ryg og vennens dårlige knæ er blevet helbredt.

Nu rejser spørgsmålet sig, om det er pigen, der har helbredende kræfter. Vennerne har venner, der også skal helbredes, og da Per får nok og nægter dem adgang til pigen, kommer han på kant med alt og alle.

Lars Mikkelsen (En kærlighedshistorie) og Nicolaj Kopernikus (Bænken) spiller de to mandlige hovedroller i filmen. Julie Zangenberg tager springet fra barnestjerne i familiefilmen 'Klatretøsen' (2002) til rollen som den unge pige, Per finder i en lejlighed.

Det er Katrine Wiedemanns anden film som instruktør efter 'Fruen på Hamre' i 2000, der også havde Nicolaj Kopernikus på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
2.9
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det er ærligt talt svært at sluge ideen om, at [hovedkarakterens] redning kommer i form af en evigt liderlig, storsmilende og stum blondine, der ikke selv udvikler sig, men bare ligger der som en menneskelig lolitadukke; klar. Som et symbol på den ultimative mandlige fantasi og bizart nok instrueret af en kvinde." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en fascinerende film, som – i og med at den er så stemningsmættet, som tilfældet er – nok skal blive hængende et pænt stykke tid, efter at man har forladt biografen." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... et frisk pust i en ellers ret behagesyg dansk filmsæson. Og nej, 'Viceværten' er ikke nogen ubetinget vellykket film ... men bestemt værd at se med et åbent sind. Om ikke andet så for Lars Mikkelsens helt forrygende præstation som den misantropiske underhund. Den brænder sig simpelthen fast på nethinden." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... [ikke] helt nok materiale til en spillefilm... Magisk realisme, komedie og rå realisme blandes desuden ujævnt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Lars Mikkelsen er brilliant i titelrollen, både i flæben og afstumpethed. Filmen har sådan set kun ét problem: den åbner sig ikke for indlevelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ideen må være født i en hash-rus - men plottet er til at forstå. Det gør bare ikke filmen god. Lars Mikkelsen spiller godt - men hans talent var bedre brugt i en mere meningsfuld film.

Lars Michael

Jeg har måske håbet på mere fra filmen spænding sjov og alvor men det skete aldrig, synes faktisk at det bedste ved filmen er Lars Mikkelsen som prøver og rede filmen, det er ham der for mine stjerner og ikke Julie zangeberg som i mine øjne slet ikke er nogle god skuespiller, hun har sikkert lært det af hendes kæreste .

kathrineuser/419785

Da jeg lejede filmen synes jeg faktisk at beskrivelsen af den var rigtig go, selvom det lød som en lidt anderledes film. men har da fundet ud af, at denne film overhovedet ikke er noget der tiltaler mig. Har dog aldrig før set en dansk film der var mere ringe end den her. Det der for det første sker i filmen giver ingen mening, også er den faktisk kun baseret på sex og at det kan helbrede de folk der har sex med pigen i filmen, synes virkelig det er en elendig dansk film der virkelig skiller sig ud. Synes det var en meget skuffende oplevelse, her kom så min mening om filmen!

Katrine

Dette er helt sikkert en film der er delte meninger om, da det er en lidt anderledes film.
Jeg syntes det er en smuk og tankevækkende film...

S. Rico

Man må tage hatten af for Lars Mikkelsen, som formåer at spille meget overbevisende trods de dårlige premisser. Det er dog ikke nok til at redde den tynde historie.

Katarina

Ej hvor var jeg skuffet! Gode skuespillere, med slet ik hvad jeg havde forventet. Det var som om man bare sad og ventede på at den skulle gå rigtigt igang.

En meget sjov historie og grænseoverskridende skuespil, men kan ikke anbefale den til en hyggelig tur i biffen.

Mathilde

Jeg er måske ikke så meget til danske film... Men altså den var okay men ga ingen mening i sluningen

Pernille

Filmen er ikke så interessant som jeg har hørt om :/

Emilieuser/215365

GOD!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.