Cookie- og Privatlivspolitik

Vertical Limit

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
02.02.2001
| | |
Vertical Limit
|

Anna Gerrett (Robin Turney) er leder af et øvet hold bjerbestigere der vil nå til tops på det næsthøjeste bjerg i verden - K2. Men de tager selvfølgeligt ikke den lige vej, de tager det der kaldes en "vertical pit" det der svarer til en lang og meget stejl bjergvæg. På vejen op falder de ned i en kæmpemæssig iskløft.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Man kan undre sig over, hvor perfekt make-up og hår kan sidde når man befinder sig på et bjerg - og man kan undre sig over hvor lempfældigt man kan omgås sprængstoffer, når livet afhænger af dem.

Men kan man se bort fra det så er det en adrealinpumpende thriller, med masser af action.

Troværdighed 3 - action 5. Derfor 4.

S. Rico

En milliardær hyrer to professionelle klatrere til at føre ham til toppen på K2. Han er meget opsat på at komme derop præcist den dag, hvor hans nye flyselskab har jomfruflyvning, sådan at han kan vinke til flyet fra toppen af bjerget. Så da det viser sig, at vejret ikke er på deres side, så insisterer han på at fortsætte mod toppen på trods af protester fra guiderne og base camp. Det går selvfølgelig galt, og da den ene af de to professionelle klatreres bror tilfældigvis er i base camp, så bliver himmel og hav sat i bevægelse for at redde de tre strandede klatrere i knap 8000 meters højde.

Chris O'Donnell spiller broren til den kvindelige guide, og Scott Glenn spiller en mega sej veteranklatrer, som har gamle horn i siden på milliardæren. Det giver redningsaktionen et ekstra tvist i denne super underholdende action klatrefilm. Man keder sig ikke et øjeblik, hvilket hænger sammen med, at der bliver spillet på alle tangenter. Det betyder desværre også, at filmen er hyper urealistisk. Et eksempel som man måske ikke tænker så meget over er, at klatrene det meste af tiden "glemmer" at have deres solbriller på. I den højde - og så meget som solen skinner i filmen - så ville det i den virklige verden have været den sikre måde at blive sneblind på. Deres fysiske formåen i 8000 meters højde er også vildt overdrevent. Men ser man gennem fingrene med det, så får man en fest af en bjergbestigningsfilm.

Frank

Okay film

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Wayne

og pludselig er de jaget vildt - på vej ned ad bjerget. Fuld fart og masser af krudt, i en top actionfilm, uden den store handling.

S. Rico

Du har da vist kommet til at kommentere en anden film end Vertical Limit her...

Wayne

Det var Extreme Ops,

http://www.kino.dk/film/e/ex/extreme-ops

jeg havde i tankerne. Tak for rettelsen, jeg har også set Vertical limit - ikke at filmen er så meget bedre...,

Eneste undskyldning, Kino har hverken lavet et resume, eller en henvisning til IMDb. ;-)

S. Rico

har jeg ikke set, men har så heller ikke gået glip af så meget ud fra hvad du skriver.

Vertical Limit har jeg til gengæld haft meget glæde af alle de tre gange jeg har set den. Det hjælper også at være bidt af af en gal bjergbestiger. Jvf. i øvrigt min overstadige anmeldelse af Everest.

Wayne

at du gav fuld gas - og 6 stjerner. Du burde måske dyrke det selv? ;-)

Jeg har ikke noget imod adrealin, men hellere noget der har med fart at gøre - enten på hjul eller ski. Jeg synes statestikken fortæller om lidt for mange der dør på bjergene, og alternativt kommer hjem uden fingre og tæer.

Extreme Ops... Personligt havde jeg en fest med at se den - det er god gammeldags action for fuld skrue. Jeg tror absolut også at du vil have fornøjelse af at se den. Som jeg husker det, så var du godt underholdt af den nye Point Break film.

S. Rico

må jeg hellere tjekke Extreme Ops ud - hvis jeg ellers kan finde den nogen steder.

Og ja, jeg har et særligt forhold til film, hvor naturens kræfter bliver udfordret - om det er Everest, Point Break, Open Water eller The Walk. Det hænger nok sammen med min vilde ungdom, hvor jeg rejste Verden rundt og sprang bungy jumping og dykkede med hvide hajer. Jeg bliver næppe bjergbestiger i dette liv, men har dog prøvet at overnatte i Himmalaya i 5300 metes højde. Jeg skulle hilse og sige, at højdesyge sucks...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.