Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Venom

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dyster, truende og actionfyldt stemning understøttet af en urovækkende og dunkende musik. Den indeholder mange voldsomme scener: Tilfældige mennesker stikkes ned. Et ondsindet, sort væsen kryber ind i mennesker og slår nogle af dem ihjel, mens de vrider sig. Forskellige mennesker dræbes med våben eller en slags blæksprutte-fangarme. En person blive spiddet. Personer forvandler sig til uhyggelige alien-agtige figurer. Der er desuden en række udfordrende ulækre scener: En person propper sig hæmningsløst og kaster op. En sort slim kryber ud af et menneskes mund. Da handlingen imidlertid udspiller sig i et urealistisk superhelte-miljø og da det voldsomme mange steder formildes af en sort humor, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15år. Den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Venom
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Level 7, Babybio
|
Billetter

Actionfilmen 'Venom' er en spin-off-film til Spider-Man universet, der introducerer antihelten Venom som hovedkarakter.

Filmen handler om journalisten Eddie Brock, der efter et interview med den lyssky videnskabsmand Charlton Drake fra The Life Foundation, bliver fyret og mister sin forlovede Anne.

I sin søgen efter sandheden om Drake og hans foretagende kommer Eddie i kontakt med en udenjordisk eksistens, en såkaldt symbiot, som overtager hans krop. Det gør ham til et væsen med superkræfter, skarpe tænder og en lang, slimet tunge, og som Venom har han, modsat andre superhelte, ingen skrupler med at tage liv. 

Venom har optrådt i Marvel-tegneserierne siden 80'erne, først som Spider-Mans modstander og sidenhen i sine egen solo-historier. Han har været med i adskillige tegnefilm og optrådte senest i Spider-Man 3.

Superheltefilmen kan være den første i et nyt univers fra Sony fokuseret på netop Spider-Mans persongalleri, der også tæller bl.a. Carnage og Morbius samt Silver Sable og Black Cat i den allerede offentliggjorte Silver & Black. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (284 votes)
4
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... tonen er konstant skiftende, så man aldrig rigtigt ved, om det er en komedie eller en B-films-gyser eller en klassisk superheltefilm." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "'Venom' er ikke uden sporadiske charmerende øjeblikke, men den kører af sporet på en måde, som Marvel Studios aldrig ville have tilladt." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... i forsøget på at malke nok en superhelt ud af Marvel er det efter talløse eksperimenter lykkedes at lave en superhelt, der giver absolut ingen mening." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "I sig selv er filmen fantastisk voldsom og drabelig mørk. Effekterne er flotte, men i lang tid er du bare bedøvet af larmen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Jeg var enormt skuffet. Alt for mange gimmicks, som skulle være sjove og dermed alt for lidt action. Tyndt plot og kedelig karakter.

Bjørg

v nice

Tahseenuser/919113

De to stjerner til Tom Hardys gode skuespil. Selvom filmen er ikke noget værd.

jeanette

Flot film mest får drenge / mænd hihi ...

S. Rico

Forfriskende at se en "superhelte" film med en anderledes opbygning end alle de andre. Det er godt nok lidt spøjst at se Tom Hardy i en komisk rolle, men jeg synes faktisk, at han gør det udmærket. Masser af super sjove scener, og San Francisco fungerer altid perfekt som baggrund for en actionfilm med biljagter og lignende.

Husk at bliv i biografen og se mid-credits ekstra scenen. Men der er ingen grund til at vente yderligere 15 minutter på at rulleteksterne bliver færdige for at se den sidste end-credits scene - altså med mindre man ser meget frem til den kommende animationsfilm med Spiderman.

Mille

Jeg var inde og se Venom med min kæreste i weekenden og det er altså bare en film jeg skal se igen - og gerne i biografen. Jeg er normalt stor fan af Marvel film og den her var bestemt ikke en undtagelse. Kan SAGTENS anbefales!

Hanni

Var afsted sammen med resten af drengene fra webhostpriser og vi var alle enige om at det var en super fed film - som flere nævner, lidt langsom i optrækket, men det indhenter den da actionen først går i gang! 5/6 her fra! :-)

thomasuser/167829

Filmen er som sådan faktisk udemærket. Men den er enormt hæmmet af at være PG. Det tager simpelthen broden fra karakteren venom, på en dårlig måde. Venom er i sit tidlige stadie bedst brugt som gys, og det har de på ingen måde brugt. Og det kommer også til at gøre at en toer vil have samme store problem, da Splatter/Carnage er ENDNU mere gys/splat end tidlig venom. Overall, den her film havde været meget bedre hvis den ikke have været lavet for børn. Nå, forbi det store problem.. Det her er en marvel film, så du får tons af aktion og endnu mere cgi, mixet med lidt gennemsnitlig historie. Så man får lige hvad man kommer for. Masser og gode oneliners. Tør humor. Filmen er et ret godt stykke fra den normale historie, men det er vi igen ret bekendte med når tegneserie går til filmen, så heller ikke her noget nyt under solen.
Jeg vil dog blankt sige.. hvis du ingen kendskab har til den her historie, så er der meget du går glip af, og filmen kan virke tam og tom.
Det er lidt problemet med den her slags genre film, når de bliver bedømt af folk uden indsigt. De går glip af det meste, fordi de intet ved. Referencer og historie går dem hen over hovedet, og så de kun bedømme på den halve baggrund. Ser at BT har givet 1 stjerne.. Og så må man huske, at han skriver at venom er endnu en Marvel helt!!! der bliver malket. Problemet er vidst at han aldrig har fulgt genren. Venom er ikke en helt. Han er ikke engang tæt på at være en. Han er en anti-helt. Og hvis du kommer ind for at se en helte film, kan jeg godt forstå du bliver skuffet.. Men igen.. ser man en genre der ikke har nogen interesse, så misser man historien. Og det gjorde han da, lol.
Venom æder mennesker... jeg kan godt forstå han ikke forstår "helten" :D

Amatør Kritiker

På trods af skønt skuespil fra Hardy's side, er jeg ikke meget for at en anti hero som Venom er blevet PG 13. Dette har medført at den farlige symbiote Venom ikke længere kan ty til så meget vold som vi forbrugere har ønsket. Filmen har dog en fantastisk storyline, med konstant action involveret, især Hardy's rolle som Eddie brock har gjort at jeg har elsket filmen.
Dog med en sidste kommentar vil jeg dog pointere at det der også trækker den ned er den lange CGI fight til sidst. Jeg ved at man ikke kan regne med andet nu om dage ( især med en CGI symbiote) Men da det hele går så hurtigt som det gør, er det besværligt at følge med.
OVERALL
Fantastisk film, anbefaler alle at gå ind og se den. Dog ville jeg måske gerne have ønsket den værende ratet R, fremfor Pg13.

Petrescu

Venom har en kold åbning med et rumskib, der styrter ned, men rumskibets last er alt andet end almindelig… Her lægger filmen grunden for et plot i stil med en klassisk horrorfilm. Desværre haster den videre til hovedpersonen, hvis liv hurtigt ændrer sig og det er et tema for Venom. Filmen virker forhastet i at fortælle sin historie uden at etablere karakterne. Den hastighed bidrager også til at fremhæve filmens skiftende tone mellem at være en gyser af den kitschede slags, en form for ”buddy” komedie eller blot en klassisk superheltefilm. Personlighedsspaltningen kan være tilsigtet, da titelkarakteren lider af det samme, men som filmoplevelse er det frustrerende. Filmens centrum Tom Hardy, der med lige dele mut håbløshed og karismatisk vildskab, tilfører noget helt særligt til Eddie Brock og Venom, og det er også hans fortjeneste, at filmen i glimt viser, hvad den kunne have været som en moderne Dr Jekyll og Mr Hyde. Desværre kæmper Hardy imod et forceret manuskript og en generisk skurk i uambitiøse actionsekvenser, noget som er uforståeligt, når filmen har Venom med sine unikke kræfter. I den sammenhæng er computereffekterne hæderlige uden at være prangende i at fremvise symbioten som et organisk væsen og det gør det ikke bedre, når Venom er et sort væsen, der i filmen typisk er aktiv om natten. På samme vis fungerer kameraarbejdet fint og musikkens bombastiske tilsnit er til stede, men ingen af delene hænger ikke ved efter rulleteksterne.

Overfor Hardy føles Ahmed som det forkerte valg til en skurk med videnskabelige bevægegrunde og han fremstår mere kedelig end skræmmende, Williams derimod får hverken nok skærmtid eller dybde, hvorfor hun virker mere som et plotelement end som en egentlig karakter. Den oplevelse gennemsyrer filmen og Venom føles som et produkt, ikke en film. På den vis er filmen beslægtet med The Amazing Spider-Man (2012) og The Amazing Spider-Man 2 (2014). De to film har et tilsvarende dygtigt hold af skuespillere, men de flyttes rundt alt efter, hvad plottet har behov for.

Som superheltefilm er Venom et skridt tilbage i genrens udviklingstrin og filmen vækker minder om Green Lantern (2011), der med sit budget på 200 millioner dollars og Martin Campbell bag kameraet, hverken lever op til forlæggets potentiale eller den standard, som er sat for superhelten på film. Vi er nået til et punkt i filmhistorien, hvor der udkommer seks film om året (2016, 2017 og 2018) alene for superhelte fra Marvel og DC Comics, hvis filmrettigheder er spredt ud hos 20th Century Fox, Sony, Warner Brothers og ikke mindst Marvel Studios.

Venom står tilbage som en til tider underholdende film med en veloplagt Tom Hardy, der hæmmes af et mangelfuldt, forhastet manuskript og som en film, der burde have været så meget mere end et knips med fingrene.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.