Cookie- og Privatlivspolitik

Undine

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til Medierådet for Børn og Unge og får derfor en lovpligtig 15-års censur.

Se mere på medierådet.dk
09.09.2021
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Undine
|

Den tyske film 'Undine' er en moderniseret version af den gamle kærlighedsfabel om vandnymfen Undine, der først kan blive menneske, når hun forelsker sig i en mand, men som må dræbe ham og vende tilbage til sit element, hvis han ikke er hende tro.

Undine arbejder som historiker på Berlins Humboldt-institut, mens hun prøver at holde fast i kæresten Johannes, som er ved at afsøge nye græsgange.

Da forholdet går i stykker, falder Undine bogstaveligt talt i armene på dykkeren Christoph under et knust akvarie. Kærligheden brænder i de våde elementer, men spørgsmålet er, om det er nok til holde Undine i live blandt menneskene.

'Undine' er instrueret af Christian Petzold, der modtog FIPRESCI-prisen på filmfestivalen i Berlin. Han er bedst kendt for værkerne BarbaraPhoenix og senest Transit, der, ligesom 'Undine', har Paula Beer og Franz Rogowski i hovedrollerne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
2.6
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Da jeg havde set 'Undine', sad jeg tilbage med en underlig fornemmelse af en ufærdig film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der er både sammenhæng og dybde i eventyret. På trods af den lidt intellektuelle kant filmen har, bliver følelserne og poesien i kærligheden ikke ofret." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Desværre synes jeg nok, at desorienteringen og det gådefulde aldrig helt får slået den tryllekreds omkring sig selv, som det er Petzolds drøm at skabe. Det er en smuk drøm, men en svær film, fordi den enkle historie og dens gådefulde dybder ikke helt vil mødes." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Den tyske filmskaber Christian Petzolds nye film gennemspiller myten om det kvindelige vandvæsen i regi af det moderne Berlin. Den er ikke let at begribe, men til gengæld nem at føle takket være kærlighedshistorien, der er filmens kerne." (Kristoffer Grønbæk)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.