Cookie- og Privatlivspolitik

Truman - Venner for livet

Tilladt for alle
Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder en enkelt scene, hvor en mand og en kvinde har sex liggende på en seng, men da scenen er forholdsvis kort og ikke eksplicit, og da fortællingen ellers er varm og uden nogen dramatik, vurderes det, at filmen ikke kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
24.11.2016
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Truman
|

I det spansk-argentinske komediedrama 'Truman - Venner for livet' får Julián uventet besøg af Tomás, som er hjemvendt fra Canada for at hjælpe sin gamle ven med at træffe en vanskelig beslutning.

Barndomsvennerne genoptager deres venskab, som havde de aldrig været adskildt, og dagene fyldes atter af latter, gode minder og svære øjeblikke i den følelsesladede fortælling om venskab, loyalitet og trofaste kæledyr.

'Truman - Venner for livet' får sit navn efter hovedpersonens hund Truman, som også spiller en vigtig rolle i filmen. Temaet om venskab mellem en mand og hans hund er ofte udforsket på film, bl.a. i Lasse Hallströms Hachiko: A Dog's Story og det romantiske drama Marley & Me. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
5.4
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med den store hund på plakaten forventer man sig noget andet, og Juliáns hengivenhed for hunden postuleres mere end den vises, men bortset fra den påklistrede hund får vi et par bevægende højdepunkter i en adstadigt fortalt film." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Argentinske Ricardo Darin fungerer fortræffeligt som knudemanden Julián og spansk Javier Cámara er endnu bedre som Tomás, der forsigtigt, men insisterende, forsøger at lukke op for Julián." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Truman – venner for livet' læner sig i sin nøgterne og lune tone op af det franske hit 'De urørlige', og det er lige før, man trækker på smilebåndet, bare man ser den spanske skuespiller Javier Cámara, der spiller vennen Tomás." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "For fremstillingen af en værdig, ærlig, men aldrig flæbende afsked har de tre skuespillere og filmen velfortjent fået priser. Hunden havde også fortjent en." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wolfgang

Ja, det er en bevægende, men ikke sentimental film. Det er meget forstemmende at min favoritbiograf (Grand) omtaler den mest som tudefilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.