Cookie- og Privatlivspolitik

Tropa de Elite - Elitestyrken

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.08.2008
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tropa de Elite
|

'Tropa de Elite - Elitestyrken' er en hårdkogt politifilm om opgør i Rio de Janeiros slumkvarterer, med manuskript af Bráulio Mantovani, forfatteren bag 'City of God'.

Filmen har været en af de største publikumssucceser i Brasilien nogensinde med over elleve millioner solgte billetter, og det er den anden brasilianske film på ti år, som vinder Guldbjørnen i Berlin, efter Walter Salles' 'Central Station' vandt i 1998.

Handlingen udspiller sig op til Pavens besøg i Rio de Janeiro i 1997, hvor der skal ryddes op blandt de hårdkogte kriminelle i byens værste slumkvarter. Et sted hvor det almindelige politi må melde pas. I stedet indsættes en særlig eliteenhed, BOPE, som absolut ikke viser nogen nåde og i udpræget grad benytter sig af tortur.

Politiet forsøgte at få 'Tropa de Elite - Elitestyrken' forbudt, men en domstol erklærede, at filmen kun gav et alt for sandfærdigt billede af den virkelige verden. Instruktøren José Padilha har tidligere skildret Rio de Janeiros slummiljøer i dokumentarfilmen 'Bus 174'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (146 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... interessant som en ubesmykket, illusionsløs og ikke så lidt skræmmende skildring af forholdene i Rio de Janeiro (Ebbe Iversen). ()

 • Ekstra Bladet

  Padilha blander effektivt actionfilmens testosteronpumpende virkemidler med åbenlys systemkritik, men når trods mange gode momenter ikke helt op på niveau med den åndsbeslægtede 'City of God'. Men mindre kan heldigvis også gøre det (Henrik Queitsch). ()

 • Jyllands-Posten

  ... filmens appel [...] række[r] ud over blot at være en lokal brasiliansk fortælling (Jakob Levinsen). ()

 • Politiken

  Der er hverken megen sensuel salsa, sambafodbold eller turistreklame over ’Tropa de Elite’. Her hamres kuglerne ind i blødende kroppe til tonerne af rå, metallisk hiphop. Så grum og desillusioneret kan virkeligheden være – også på film (Erik Jensen). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Uffe

Filmen er tæt på at være et mesterværk, den er næsten for realistisk i sin beskrivelse af kampen mellem det etablerede samfund og de fattige i parallelsamfundet i favelaerne. Hvis man har tilbragt lidt tid i Brasilien ved man, at den er så tæt på virkeligheden som det kan komme. Og jo, samfundet ER voldsomt korrupt, omend de forsøger at lave om på det.
Værd både et og to gennemsyn, især hvis man lige skal vænne sig til at høre portugisisk først, men forvent ikke en 'underholdende' film.

Wayne

om en hård politistyrke i Rios værste område.

Alexuser/27869

Fed film som skal ses ....

Jonasuser/388735

Efter at have set "City of God" utallige gange, havde jeg mange forventninger til denne film af samme instruktør. Det kom god alligevel en smule bag på mig hvor brutal Tropa de Elite er. Der bliver bestemt ikke skånet nogle steder i krigen mellem BOPE og pusherne i Favelaerne, men hvis man så Station 2s repotage fornylig, der netop omhandlede disse to grupper, er man ikke i tvivl om filmens realisme. Man sidder tilbage med en glæde over at være danskstatsborger og ikke uregistreret i barakbyerne i Rio De Janeiro. Filmen viser sider af mennesker, som får publikum til at udbryde i grin af ren forargelse over hvor groteske metoder der bliver brugt i "den gode sags tjeneste". Når filmen er ovre ved man ikke hvem man holder med og hvem man skal give skylden for kaoset.

Must see movie, om ikke andet, så for at få øjnene op for problemerne ude i verden.

Melissauser/532877

En god film der dog til tider kan virke uendelig lang! Men bestemt pengene værd.

Lynggaard

Tropa de Elite er en utrolig barsk og realistisk film om det brazilianske elitestyrker. Hurtigt begynder man at forstå de frustrationer som elitestyrkerne står overfor i det meget korrupte samfund, og man begynder at holde med dem selvom de kører en skyd først og spørg bagefter politik.

Filmen er ganske god og fortjener helt klart at blive set flere gange. Den får dog kun 4 stjerner fordi man første gang bruger mere tid på at læse undertekster samtidigt man forsøger at følge med i den hurtige historie og forskellige personer. Det gjorde det lidt svært at læne sig tilbage og lade sig underholde.

Filmen ville nok få 5 stjerner når jeg ser den anden gang.

Amandauser/13635

En virkelig god film, som helt klart er værd at se flere gange. Især fordi man første gang kun sidder og læser undertekster , da filmen ikke er på engelsk og til at forstå uden brug at tekster. Dog er den virkelig fed, når man lige finder ud af hvem, der er hvem og sådan . Den kan godt virke lidt forvirrende i starten, men genial måde at bygge filmen op på. Til tider føler man at filmen varer evigt , men et stort hit alligevel.
Brazil <3

Martin

Hvis der bare er halvt så meget korruption i Brasilien som film giver udtryk for så ser det slemt ud.
Det er et helt vildt korrupt samfund den beskriver, hvor den eneste ”myndighed” der ikke er korrupt Tropa de Elite som så skal prøve at holde ”lidt” lov og orden i Rio de Janeiros slumkvarterer. Det er en meget gribende og bask historie om en kaptajn i Tropa de Elite. Se den selv om de ikke taler engelsk, den er helt klart et kig vær.

Mads Emiluser/537211

NICE INYAFACE FILM!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.