Cookie- og Privatlivspolitik

Troldmandens lærling

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
29.07.2010
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Sorcerer's Apprentice
|
'Troldmandens lærling' er et episk action-eventyr om en troldmand og hans håbløse lærling, der kastes ind i den endeløse kamp mellem det gode og det onde.

Balthazar Blake (Nicolas Cage) er troldmand i vore dages Manhattan, hvor han konstant må forsvare byen mod sin ærkefjende, Maxim Horvath (Alfred Molina). 

Da Balthazar ikke kan overkomme arbejdsbyrden alene, rekrutterer han den tilsyneladende gennemsnitslige fyr, Dave Stutler (Jay Baruchel), der dog viser et vist potentiale, som sin modvillige lærling.

Efter et lynkursus i magi og troldom kaster Dave og Balthazar sig ud i kampen mod mørkets kræfter, og det kræver alt Daves mod, hvis han bare skal overleve træningen, endsige også siden at redde byen, score pigen og anerkendes officielt som 'Troldmandens lærling'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (437 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... tilforladelig underholdning, der hverken støder eller vækker vild begejstring." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Således forfalder 'Troldmandens lærling' lidt for ofte til kedelige dueller med små, blå ildkugler, der får os til at tænke både 'Ghostbusters' og 'Packman'. ... 'Troldmandens lærling' ér ikke helt så god, som vi kunne håbe. Men eventyrfilmen leverer alligevel to timers kompetent virkelighedsflugt." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... lad os bare slå fast, at det langtfra er historien, der er bærende her - og dens tyndhed bliver kun overgået af dens utroværdige kærlighedshistorie. Forestil dig Harry Potter - bare uden charmen, det vittige glimt i øjet, uhyggen og den spændende historie. Så har du 'Troldmandens lærling'." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Et styk buldrende børneunderholdning tilpasset ethvert smagsløg... flere sjove scener, og det hjælper på morskaben, at Baruchels nasale og nørdede præstation aldrig er overgjort." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... [Nicolas Cage] er intet mindre end blændende... Dertil kommer, at filmens konstante vekslen mellem virkeligheden og endda et nørdet, videnskabeligt miljø og magiens gamle, lukkede verden fungerer fint. Ligesom de mange fine effekter og magiske scener, som da gulvskrubber og mopper går amok i et rent Disney-sceneri i lærlingens laboratorium. Filmen forholder sig endda selvironisk til sin genre." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

Okay film

Wayne

Hvad er den værd?

Jeg svinger mig op på en stor 3'er - Cage gør det faktisk fornuftigt som Baltazar i en underholdende familie film, fra Disney. Men det er trods alt ikke Harry Potter - selvom man måske havde håbet noget i den stil.

Det hele ender lidt for sødt, uden at det på noget tidspunkt er farligt.

Men man kan roligt se den, fin underholdning.

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

jonuser/927757

Det er da utroligt at Nicolas Cage går med til sådan en film, når man ved han kan gøre det godt! Forstår stadig ikke hvorfor jeg slæbte mig igennem denne film!

Jeff

The best thing in this movie is Alfred Molina and he’s not in it enough.

Bianca

God film, sød, sjov, romantisk, action præget og geniale skuespillere. En god film jeg har set et par gange senere, og gerne vil se igen.

Sanne

På sin vis er trolmandens lærling en god film. Især hvis man godt kan lide magi, trolddom, spænding, prøvelser osv. Filmen er godt lavet, tydeligt disney har en finger med i spillet. Nicolas Cage gør det okay, men er lidt for "seriøs" i rollen og det klæder ham ikke så godt. Fin engangs film.

Olivia

Fantastisk film!! :D og især når Nicolas Cage er med den!!! :D

Sofieuser/773808

Jeg synes at Nicolas Cage skulle have spillet en større rolle i filmen, simpelthen fyldt mere, have fået muligheden for at kunne sprede sine vinger lidt mere, for Jay kunne bare ikke klare den. Kærlighedshistorien ville have været fin, hvis den bare ikke havde været så meget i centrum, for det fortjente den virkelig ikke, for så engagerende var den heller ikke. Så en stjerne for Nicolas Cage og en stjerne for magien, og så Alfred Molina, for ham kan jeg næsten altid godt lide.

Jeanett Pheiffer Nielsen

Ja jeg er jo ret vild med Nicolas Cage, og jeg synes det er en rigtig god film.. Glad for jeg så den i biffen..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.