Cookie- og Privatlivspolitik

Transnistra

Tilladt for alle
Filmen har en rolig og trøstesløs stemning. I flere scener taler hovedkaraktererne om sex, selvmord, fængselsstraf, døde personer og den psykiatriske verden. Da disse samtaleemner imidlertid diskuteres på udramatisk vis, vurderes det, at de vil gå hen over hovedet på de yngste børn. Endvidere skildrer filmen et gennemgående tæt sammenhold mellem en gruppe teenagere. Det vurderes på den baggrund, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
20.06.2019
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Transnistra
|

Den danske dokumantar 'Transnistra' foregår i den lille by Kamenka i Transnistrien, hvor en gruppe teenagere hænger ud på en forladt byggeplads.

Tanya er den eneste pige i gruppen og alle drengene lader til at være forelsket i hende og de kæmper for at få hendes opmærksomhed.

Den unge vennegruppe har ikke gjort deres uddannelser færdige og de har svært ved at finde jobs. De tilbringer deres dage og nætter udendørs i hinandens selskab, hvor de på vovet og ubekymret vis udforsker forladte byggepladser, bader i søer og solbader mens de taler om deres håb og drømme. 

Transnistrien er dog ikke et idyllisk miljø for unge mennesker og sporene fra den tidligere kommunistiske stat hænger tungt i luften.

Filmen er skudt på 16mm og vandt en Dragon Award for bedste nordiske dokumentar ved Göteborg Film Festival 2019, hvor den danske fiktionsfilm Dronningen vandt to andre priser.

Instruktøren bag filmen er svenskeren Anna Eborn, der tidligere har været nomineret til en Robert for sin dokumentarfilm Pine Ridge fra 2013. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.2
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Eborn har filmet 'Transnistra' på 16 mm, og gennem det filmiske udtryk låner hun en særlig stemning til sine billeder, der næsten knitrer af indie-atmosfære, og som næsten for perfekt matcher de forfaldne bygninger og østblokromantikken." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Anna Eborns dokumentar er sælsomt stilfærdig med smukke billeder skudt på film, hvori sommervarmen knitrer i 4:3, det ligner polaroidfotos fra en fortidig ungdomsidyl. Man driver gennem filmen som gennem en solvarm park et uventet sted i byen." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
DJN

bliver så træt.
Hvad sker der for, at en film som denne, ikke engang går en måned i København?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.