Cookie- og Privatlivspolitik

Total Recall

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.08.2012
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Total Recall
|

'Total Recall' er anden filmatisering af Philip K. Dicks novelle 'We Can Remember It for the Wholesale' efter filmen Sidste Udkald med Arnold Schwarzenegger fra 1990.

Selvom Douglas Quaid (Colin Farrell) lever et tilsyneladende tilfredsstillende liv med et fast job og en lækker kone (Kate Beckinsale), så savner han noget.

Derfor beslutter han sig for at opsøge et Rekall-center, hvor man kan få implanteret minder om et andet liv. Men noget går helt galt, og pludselig står Quaid i et baghold og beskyldes for at være spion.

Hele den verden han kender, ramler ned om ørene på ham, og snart er han på flugt fra en gruppe agenter, inklusiv hans egen kone, der alle vil have ham elimineret.

Med genindspilningen af 'Total Recall' (1990) har instruktør Len Wiseman valgt sin egen hustru Kate Beckinsale til Stones gamle rolle og Colin Farrell til Schwarzeneggers.

Verhoevens version af filmen blev nomineret til to Oscars for bedste lydeffekter og bedste lydredigering. Desuden vandt den en speciel Oscar for visuelle effekter.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (320 votes)
3.7
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Verhoevens diabolske humor er helt fordampet fra Wisemans 'Total Recall', der i stedet lægger et rugende mørke over handlingen, der gør filmen et anstrengende bekendtskab." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... den mest humørforladte celluloidstrimmel, jeg længe har set. Den oprindelige 'Total Recall' var spændende, sexet og humoristisk. Den nye her er ingen af delene." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... scenoografien og den dystre vision af fremtidens samfund er noget af det mest vellykkede ved rabalderet... [men filmen] bliver mere og mere mekanisk og middelmådig, når den trivielle tjubang overtager opmærksomheden." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Navnlig i første del lykkes det, ikke mindst i kraft af Colin Farrells sans for at spille naiv, følsom og brutal på samme tid, at skabe en ganske effektiv stemning af paranoia, mistillid og usikker identitet. Senere går der mere ordinær action i den..." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... der er nogle afsindigt imponerende forfølgelsessekvenser... maskineriet [bliver] for tungt, og de endeløse kampscener begynder at føles som et computerspil. Hvorfor overhovedet lave en genindspilning, kan man spørge? Jeg er ikke overbevist om nødvendigheden, men den er ikke uden evner." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Præmissen fra Dick er strakt meget langt. [...] Wisemans 'Total Recall' kan lægges til genbrug sammen med 'Impostor', 'Paycheck', 'Next' og hvad forbierne ellers hedder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cathrine

Med det samme filmen gik igang skete der noget både til højre og ventre, og man blev virkelig bare smidt direkte ind i hele deres univers. Man får dog kort en ide om hvordan hele deres verden hænger sammen, men det er bestemt ikke en film man skal sidde og falde i søvn til hvis man gerne vil have det hele med. Instruktionen i denne film blev taget hånd af Len Wiseman, der også stod bag de to første Underworld-film og Die Hard 4.0′. Så han er vant til fed action, helte og skurke af de store. Denne film er heller ikke en undtagelse, da det er knald godt skuespil og fede effekter.
Jeg vil dog nok sige at den godt lige kunne være afkortet med 10 min. for på et tidspunkt bliver det hele lidt det samme, men der er gang i filmen hele tiden, og det kan jeg rigtig godt lide. Hele filmen igennem kan man også være lidt uenig i om “Hvad er virkelighed, hvad er konstrueret?” for det kan godt spille én et pus.
Sidst men ikke mindst vil jeg rose Colin Farrell, Kate Beckinsale og Jessica Biel for deres ualmindeligt gode skuespil. For mig er piger i actionfilm altid de frække af dem, som kun er ude på numre men i denne film viser det sig at være helt anderledes og ét enkelt bitchfight eller to bliver det da også til, hvad jo næsten kun er rigtig mandetv, og det kan vi li’ !

Wayne

at man vælger, ikke at kopiere forgængeren, som var helt genial da den blev lavet.

Man bliver en anelse skuffet over at teknologien ikke giver et kvantespring frem - og den nye er slet ikke så inspireret som den første, den mangler fantasi.

Men når man elsker genren, så lever man med det og for mit vedkommende får den nok en stjerne mere end den fortjener. Det er en fin action film, langt fra den første.

Brunno24user/928445

Et okay remake af den gamle film synes det godt at det ikke er den samme historie som i den gamle

nadja

Super fed film .. Dog manglende slutning .. Men ellers en rigtig god film ,,

Frank

Okay film

E.

Jeg syntes at filmen er fed på grund af alt den forvirring der er omkring hans sande identitet. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige om filmen.. Den er fed til at sætte sig ned og se en action film men det er ikke et mesterværk. Jeg vil ikke sætte mig ned og se den hver gang jeg har lyst til at se film.

Ha' en go' dag :)

Cinemaniac

Its just that I enjoyed more watching the first one that the remake! ... Jeg synes at historien i den remake var ikke forbedre og faktisk er den dårligere end den original. Ja, special effekterne giver filmen substance men det er ikke nok til at gøre det til en go' film ... derfor 2 stjerner!

Maria Holmen

Jeg kunne virkelig godt lide den, den var rigtig god, og flot lavet. En solid 4'er :-)

karsten

Har set den gamle Total Recall med Arnold Schwarzenegger, så denne udgave med friske øjne, men blev ikke synderlig begejstret over selve filmen, skuespillet, effekterne og actionen er nu endlig ok, og der er selvfølgelig en sammenhæng mellem den gamle film, men alt i alt, syntes jeg også der er mange nye ellementer i den nye (remake) men den nåde aldrig helt op og opsluge min fulde opmærksomhed.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.