Cookie- og Privatlivspolitik

To minutters stilhed

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en varm, anspændt og dramatisk stemning. Der er flere scener med unge mænd på flugt, mennesker i affekt og en dramatisk skudepisode. I en scene giver en ung fyr sin kammerat et hårdt knytnæveslag i ansigtet, så det bløder. I en anden scene kommer en person i voldsom affekt efter at have set et foto af en likvidering. I en tredje scene skyder en person en mand i brystet i vrede og fortvivlelse. Filmen skildrer imidlertid også et tæt venskab og sammenhold imellem elever i en gymnasieklasse. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
08.11.2018
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Das schweigende Klassenzimmer
|

Filmen 'To minutters stilhed' handler om en gruppe gymnasieelever i den østtyske by Stalinstadt i året 1956, som vil vise deres solidaritet med ofrene fra en opstand i Ungarn.

Da jerntæppet strammes, bliver der slået hårdt ned på oprørere i Ungarn af de sovjetiske besættelsesstyrker i landet. Dette fører til, at de unge gymnasieelever holder to minutters stilhed for de faldne.

Skoleledelsen reagerer voldsomt på elevernes opførsel, da der ikke tolereres systemkritik. De unge bliver bedt om at udpege bagmanden for oprøret, ellers vil de alle bliver smidt ud af skolen.

Hvad der startede som en spontan solidarisk reaktion hos nogle elever i efterkrigstidens Østtyskland ender med at tiltrække sig opmærksomhed helt fra toppen af regeringen.

'To minutters stilhed' bygger på virkelige begivenheder og er baseret på romanen af Dietrich Garstka. Instruktøren har tidligere stået bag det tyske periodedrama Fritz Bauer: En fjende af staten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (74 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'To minutters stilhed' er en foruroligende skildring af et autoritært, politisk styre, som vil forhindre enhver tankefrihed hos de unge studenter, der bliver mikrokosmos-eksemplet på, hvad der skete bag Jerntæppet efter Anden Verdenskrig." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Filmens fund er Jonas Dassler i rollen som den lige så glødende som sårbare ungkommunist Erik Babinski." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Tysk film ser sig ofte tilbage. Denne gang er der god grund til at følge med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Inger Marie

Gribende, rørende, spændende -- til sidst kunne man næsten ikke trække vejret.
Autentisk - og derfor godt at få at vide hvad der skete efter filmens tidshorisont

Carina

God film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.