Cookie- og Privatlivspolitik

The Word

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en sorgfuld og skæbnesvanger stemning, og udfolder i sit forløb radikale følelsesmæssige og moralske dilemmaer. Mange steder i filmen ses unge og voksne, som er grædende og desperate. Der er flere scener med voldsomt indhold: En voksen stikker en ung kvinde en lussing, både en unge kvinde og mand ses holdt fast af voksne, mens de skriger, to mænd slås på en gade og en ung mand vælter en ung kvinde om og holder hende nede med et kvælergreb. Filmen er ikke præget af seksuelle skildringer, men i en enkelt scene ser man et ungt par, der Skyper, mens pigen tage sin top af og drengen ser ud til at onanerer uden for billedfeltet. Da det voldsomme imidlertid ikke er detaljeret og spændingen hovedsageligt udspiller sig på et følelsesmæssigt og moralsk niveau, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Obietnica
|

Filmen 'The Word' handler om teenagepigen Lila, der elsker sin kæreste Janek af hele sit hjerte. Men da hun finder ud af, at Janek har kysset med en anden pige, slår Lila op med sin udkårne øjeblikkeligt.

Et par dage før skoleårets afslutning giver hun dog Janek en chance til. Men kun på én betingelse: Hvis ikke han inden for 24 timer har bevist sin kærlighed, er forholdet slut for altid.

'The Word' er ligesom Oscar-vinderen Ida en dansk-polsk samproduktion, der blev vist på Berlinalen 2014 i sideprogrammet Generation 14Plus.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Instruktørens idé med at være loyal i sin ikkedømmende beskrivelse gør desværre filmen, der kunne have virket bedre som kortfilm, for flad og forglemmelig." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "'The Word's skildring af de polske unge mangler noget tyngde, men kan godt gå an som hæderlig ungdomsfilm." (Kim Skotte)