Cookie- og Privatlivspolitik

The Wolverine

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.07.2013
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Wolverine
|

Filmen 'The Wolverine' handler om mutanten Wolverine, der er kendt for sine metalkløer, evne til at hele sår samt sit dyriske, iltre temperament. Men han slæber samtidig rundt på en tung byrde, fordi dem, han elsker, dør omkring ham. Han føler derfor, at hans eneste udvej er at slippe væk fra det hele.

Turen går til Japan, hvor han møder en mystisk skikkelse fra fortiden i en kamp, som får vedvarende konsekvenser for den hårdtprøvede mutant. For første gang er han sårbar og presset til sine fysiske og psykiske grænser, da han ikke kun konfronterer samuraistål, men også sin egen indre kamp med udødelighed.

’The Wolverine’ er et selvstændigt spin-off på X-Men-filmene (2000-06) og er den anden enkeltstående film om superhelten efter den mindre vellykkede ’X-Men Origins: Wolverine’ fra 2009. Filmen er baseret på en skelsættende tegneserie af Frank Miller og Chris Claremont, som udkom i USA i 1982, og som er bearbejdet af Christopher McQuarrie (The Usual Suspects).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (214 votes)
4.3
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Handlingen er drevet af karaktererne, og tonen er ret dyster, men samtidig er der tilsat lige præcis den lille dosis humor, der gør, at vi undgår at kede os på nær under den sidste runde action. (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  Trods diverse mangler i omgivelserne spiller Hugh Jackman filmen hjem - med manér. (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Denne efterfølger undgår de karikerede karakterer og tager sig selv alvorligt. Logan føles som et menneske af kød og blod, og 'The Wolverine' er på en gang et skæbneportræt og en actionfilm. (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  Der sidder ikke et hår forkert på Hugh Jackmans skulpturelle brystkasse, mens han giver den moralsk renskurede superhelt psykologisk kant. Man får faktisk lyst til mere tid med dette underholdende bekendtskab. (Nanna Frank Rasmussen)

 • Radio24syv

  "Det er en mørkere, mere voksen, mere fokuseret X-men film end tidligere [...] 'Wolverine' er den første af sommerens blockbusters, der leverer mere, end den burde." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Jackman gør det udmærket. Han har fortsat både gejst og fysik, men det er ærgerligt, at Marvel ikke i højere grad går voksenvejen..." (Bo Green Jensen)

 • Politiken

  'The Wolverine' fremstår trods 3D som et lidt træt bud på noget, man har set skarpere før. (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Man får at se hvor meget bad ass Hugh Jackman er som Wolverine! Filmen er i hvert fald bedre end den første. Skurken er ikke særlig god, filmen har nogen langtrukkent scener, men ellers fin film.

Wayne

Fedt at flytte Wolverine til Japan, Logan er en fin kontrast til østens mysik og ninja'er.
Slutningen kom ikke som en overraskelse for mig, den havde jeg set komme - det var bare en lidt ujævn måde vi kom til den. Men masser af herlig action, blandt andet kampen på toget trak i den positive retning.
Hugh Jackman er genial som Wolverine - selvom han i virkeligheden er for høj til rollen. Man kan kun glæde sig til at se mere til ham.

Bjerg

Forventede ikke meget af denne film, andet end endnu en tam X-Men spin-off der ryger lige ned i kassen med glemte sager, sammen med den forrige 'Origins' - men der tog jeg alligevel lidt fejl.

Filmen er simpel i handlingen, og det er såmænd heller ikke den jeg blev væltet bagover af (selvom 'sidehistorien' om sorgen over kærestens død var meget interessant og gjorde tonen meget mere seriøs end forventet).

Det der gjorde den interessant for mig, og som nok også overraskede mange filminteressede, var den flotte fotografering og generelle brug af farver. Det tilføjede et flot cinematisk udtryk til filmen og gav Wolverine og fortællingen en mere dyster og dramatisk tone; noget der passer perfekt til universet hvis du spørger mig.

- Jeg så den R-ratede mere bratale og intense udgave, som også var noget der passede fantastisk godt på filmen og gav den et længe ventet look.

Desværre, efter alle disse ellers overraskende positive elementer, så kunne de alligevel ikke holde den kørende og følte sig formentlig tvunget til at smide det hele overbords og efterligne enhver film af samme genre.

Slutningen, altså de sidste 20 minutter eller noget i den stil, var forfærdelig ringe. Hele det stupide 'plot', som jeg ikke vil afslører, fungerede overhoved ikke og alt det seriøse og 'realiske' opbygget gennem filmen blev kastet væk og erstattet af en klassisk Hollywood B-films slutning som man kender den fra næsten alle film af superhelte-genren.

Ærgerligt, for dette var noget af det tætteste vi nogensinde har været på en værdig fortælling om Wolverine.

3/6

Daviduser/182575

Fantastisk film, nesten bedre end X-Men First Class!

S. Rico

Jeg elsker X-Men universet, og selv om The Wolverine ikke er en rigtig X-Men film, så er den bestemt bestået.

Når jeg siger, at det ikke er en rigtig X-Men film, så hænger det selvfølgelig sammen med, at der kun er meget meget få mutanter med i den. Det kan jeg godt forstå, at man har valgt. For i X-Men Origins: Wolverine fik den jo på alle tangenter. Bunkevis af farverige mutanter og action for alle pengene + ikke mindst hele Wolverines oprindelseshistorie.

Der var derfor brug for noget nyt til endnu en film om Wolverine. At fokusere på personen Wolverine og henlægge handlingen til Japan er en ganske udmærket vej at gå.

Filmen har en rigtig god stemning. Især i starten. Den bliver dog lige lovlig lang i spyttet midt i filmen. Og det bliver en anelse trættende - læs ensformigt - med de mange kampscener mellem Wolverine og de forskellige grupper af modstanderre. Vi har både Shingen og hans tilhængere, Marikos ekskæreste og hans tilhængere, den mystiske læge mutant og yakuzaen. Nogle gange arbejdes der sammen på tværs af disse grupper, og andre gange kæmper de imod hinanden. Det virker ikke helt gennemtænkt og mest tilført for at give filmen et kunstigt åndedræt af spænding, action og tvists.

Disse "småting", samt at filmen generelt mangler noget spektakulært, trækker en ellers forrygende god film ned fra 5 til 4 stjerner.

Frank

Okay film

Trine

Fed film, der er værd at se.

Lind

Som kæmpe Wolverine fan, blev jeg bestemt ikke skuffet af denne film. Jeg synes ikke, at den har fortjent de dårlige anmeldelser, selvom jeg manglede følelsen af, at være 100% i X-men universet. Men bestemt værd at se! Og så ser Hugh Jackman godt ud som altid! og hans skuespil er perfekt.
Og husk at bliv siddende efter rulleteksterne, de sidste to minutter er næsten det bedste ved hele filmen!

Mark

Hugh Jackman spiller fantastisk og samtidig fantastisk action scener. Klart bedre end den første Wolverine film. Det var godt man lige havde noget med fra den X-Men: the last stand.

Lau

Der sker alt for lidt i filmen, det er trods alt ikke en love movie vi er inde og se..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.