Cookie- og Privatlivspolitik

The Visitor

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
29.08.2008
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Visitor
|
'The Visitor' er manuskriptforfatteren og instruktøren Tom McCarthys opfølger til den prisvindende 'The Station Agent', og filmen er produceret af manden bag 'Sideways'. 

Den 62-årige Walter Vale (Richard Jenkins) går gennem livet i en søvngænger-agtig tilværelse. Han har mistet sin lidenskab for både at undervise og skrive og hans seneste roman har været år undervejs. Hans eneste adspredelse er et mislykket forsøg på at lære at spille klaver. En dag bliver han modstræbende sendt til Manhattan for at holde et foredrag på en konference og derved aflægger han sin New Yorker-lejlighed et sjældent visit.

Da han træder ind ad døren, opdager han til sin overraskelse, at et ungt par lader til at være flyttet ind. Det viser sig, at parret er blevet offer for udlejningssvindel og den unge syriske mand, Tarek (Haaz Sleiman) og hans sengalesiske kæreste, Zainab (Danai Gurira) har ingen andre steder at tage hen.

Efter først at have smidt dem på porten begynder Walter langsomt at bløde op og lettere modvilligt får parret lov til at blive boende. Tarek gengælder Walters venlighed ved at insistere på at lære ham at spille på afrikanske trommer. Instrumentets livsgivende rytmer giver ny næring til Walters vaklende sjæl og han åbner øjnene for en vibrerende ny verden på lokale jazzklubber og tromme-koncerter midt i hjertet af storbyen, i Central Park. Efterhånden som de to mænd udvikler et dybere venskab, udviskes forskelligheden i kultur, alder og temperament.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (198 votes)
4.6
4.4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Der er ikke ét gram overflødigt fedt på denne nænsomme film, som på sine egne beherskede præmisser er fuldstændig vellykke (Ebbe Iversen). ()

 • BT

  Dette fabelagtige værk, der rummer en dyb eftertænksomhed og ikke mindst et skud dynamisk musikalitet, der aldrig nogensinde vil forlade dig (Henning Høeg). ()

 • Ekstra Bladet

  Små armbevægelser medfører ofte det største resultat (Henning Queitsch). ()

 • Jyllands-Posten

  ... stikker dybere end en aktuel politisk debat. Det skyldes frem for alt Richard Jenkins’ fabelagtige præstation som professor Vale, en rolle som er skrevet direkte til ham (Jakob Levinsen). ()

 • Politiken

  Vibrerende af en ny verden... Jenkins er fremragende - har fået sit livs rolle. Bør ses! ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

An excellent performance by Jenkins who we usually see in a supporting role. This is a very touching story about people you really care about.

LucyPearluser/616387

Det er en film som er dyb og underholdne. Den er filmatiseret på en flot måde, som for dig til at være opmærksom på de små detaljer. Skuespillerne levere også en troværdig præstation, og formår at gøre virkelig. Det er film fyldt med følelser, men ikke for mange følelser. Den er tro mod det historien og plottet. En dejlig oplevelse som kun kan nydes!

Bendtuser/84180

et øjebliksbillede af verden som den ser ud i dag - meget godt gået

Louiseuser/521111

Virkelig god og velspillet film som giver stof til eftertanke. Kan absolut anbefales.

Aliceuser/28855

Den fortjener at blive set. Vi var kun to personer til forestillingen. skynd dig, før det er for sent.

Karinuser/411351

Det kunne have været meget patetisk, men jeg synes filmen rammer en fin balance. Rigtig god præstation af Richard Jenkins som en af de mest introverte figurer, jeg længe har set.
Samtidig giver filmen anledning til at overveje nogle væsentlige spørgsmål om hvordan vi behandler hinanden.

Metteuser/592365

Utrolig velspillet og fin humor på trods af det meget alvorlige emne. En perle af en film, som jeg vil huske

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.