Cookie- og Privatlivspolitik

The Tribe

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
30.10.2014
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Plemya
|

I filmen 'The Tribe' starter døvstumme Sergey på en kostskole for døve. Efter at være blevet introduceret til skolen, viser det sig snart, at der blandt eleverne hersker et helt særligt hierarki.

Skolens ældste elever har etableret et lyssky netværk med forbindelser til kriminalitet og prostitution, og Sergey lader sig efterhånden indlemme i en bande. Snart får han igen ændret sit verdensbillede, da han møder Anna, og de indleder en hed affære. Men hun er kæreste med lederen af de ældste elever, og at involvere sig med hende er at bryde samtlige uskrevne regler.

’The Tribe’ er ikke hverdagskost i biografen. Det ukrainske værk er ikke en stumfilm, men en stum film, der udelukkende foregår på tegnsprog. Den originale, kompromisløse og konsekvente tilgang er trods manglende ord ikke gået ubemærket hen.

Både instruktør/manuskriptforfatter Miroslav Slaboshpitsky og fotografen Valentyn Vasyanovych har begge høstet store roser i internationale medier for deres arbejde på filmen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
3.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Respekt for det radikale i eksperimentet, men alt i alt ender 'The Tribe' mere ovre i afdelingen for gold grundforskning end afdelingen for eksperimenter, der fører noget nyt med sig ud over dets egen eksistens." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ikke en film, jeg nogensinde har set mage til eller kommer til at glemme igen. Og hvor tit kan man egentlig sige det?" (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er fascinerende - men filmmediet som vi kender det, overlever sgu nok uden de store problemer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke til at tro, at dette er Slaboshpytskiys debutfilm. Jeg tør næsten ikke forestille mig, hvad der kan komme efter dette grusomme mesterværk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En gennemført trøstesløs film, som aftvinger respekt med sin råtone og konsekvens, men også efterlader en lille nagende tvivl. Er det døvstumme gimmick snarere end fortællemæssig nødvendighed i denne elendighedspantomime?" (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Kroppene taler, og man forstår, hvad de siger. Det er som at se stumfilm. Man må afkode situationerne, som af samme grund bliver særligt interessante. [...] Det er nok at gå for vidt, men vist bliver koncentrationen belønnet. 'The Tribe' er et lærerigt laboratorieforsøg." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peteruser/690334

Synes filmen var god. Jeg snakker også selv tegnsporg.

christian gylling user/957876

30/10/14 hvor skal til ?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.