Cookie- og Privatlivspolitik

Theeb

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
10.03.2016
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Theeb
|

Den arabiske film 'Theeb' handler om en hårdfør tuareg-dreng, der sniger sig ud af beduinlejren for at være sammen med sin elskede storebror, som agerer guide for en engelsk officer på færd gennem den jordanske ørken.

Filmen foregår under Første Verdenskrig, hvor politisk tomult og teknologiske fremskridt præger store dele af kloden. Ikke mindst de arabiske stater, hvor den unge Theeb begiver sig ud på en dannelsesrejse i de Lawrence of Arabia-lignende landskaber.

'Theeb' var Oscar-nomineret og modtog en pris på Venedig-festivalen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et intenst westernopgør mellem de gode beduiner i hvidt og skurkene i sort, en knugende og fascinerende fabel om en lille dreng, der mister sin uskyld over for verden og en betagende rejse gennem en både storslået og brutal natur, hvis endeløse vidder er både en trussel og et løfte." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "Et barns blik på voksenverden. Og en tiltrængt anderledes vinkel på verdenshistorien." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... det er en meget smuk film, det trækker point hjem ved at benytte det bølgende ørkenlandskab til at besnære sit publikum med." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... et lille værk om moral og pragmatik - om, hvad familie og loyalitet er værd. Og den sætter altså ikke den hvide man i centrum, men gør lille Theebs møde med en kynisk verden til det etisk interessante." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Theeb og hans storebror Hussein lever som nomader i ørkenen. En aften støder de på en engelsk officer, som har brug for at blive guided. Theeb ved ikke præcist, hvad det går ud på, og det gør vi som publikum heller ikke. For hele filmen er set gennem øjnene på den lille dreng. Og kun langsomt går situationens alvor op for ham - og os.

Efter nogle dages vandring sammen med den engelske officer bliver de overfaldet af en gruppe banditter, og pludselig må Theeb til selv at tage nogle svære beslutninger for at overleve.

Theeb er filmet i Wadi Rum ørkenen, og der er tale om virklig flotte billeder. Man får helt lyst til selv at blive nomade og vandre rundt i den utrolige smukke natur. Billederne er desuden ledsaget af meget stemningsfuld musik. Skuespillerne er alle amatører, men det hele er lavet yderst troværdigt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter