Cookie- og Privatlivspolitik

The Ten Commandments (1956)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Ten Commandments
|

Filmen 'The Ten Commandments' (De ti bud) handler om Moses' liv fra fødsel til udvandringen fra Egypten og er en genindspilning af 1923-versionen, som DeMille også instruerede.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

”The Greatest Event in Motion Picture History” er filmens tag-line og passer meget godt, hvis man ikke tæller Gone with the Wind med.

Først: Filmen burde få en ny titel. Den handler mere om hvordan Moses blev fundet, smidt ud af Faraoen og bliver guds budbringer. Nærmest intet af filmen handler om De Ti Bud, som man jo ville tro.

Charlton Heston og Yul Brynner giver begge solide præstationer, mens Anne Baxter var super irriterende, men alligevel flot at hun spillede Eve Harrington/? i All About Eve (mega anbefalsesværdige) seks år tidligere. Der er hun stille og en alle kan lide (indtil?) og her skide irriterende, imo. Yul Brynner ville have fået en Oscar hvis ikke han havde medvirket i The King and I.

Filmens flotte effekter og utrolige kulisser nægter man at tro er lavet i 1956, for tres år siden. Vandet Moses skilder er simpelthen bare utroligt, man tænker bare wow. Filmen kunne have været lavet i 1986, udover et par enkelte klip hvor green screenen har fucket up. Ellers er den smuk.

Cecil B. DeMille har skabt en utrolig film. Filmen "fortjener" ikke sin titel, selv om man med det samme når man tænker på Moses tænker De Ti Bud, så ville jeg nok mere kalde den en slags Cleopatra. Filmen fortjener fire stjerner når man tænker plottet og længden - men de effekter topper den lige og den får så fem stjerner. Man skal altså lige tænke på at vandet for eksempel er helt rigtigt, og hvor kreative alle effekterne er.

5/6

S. Rico

En mega storfilm om en af de største og bedste historier nogen sinde fortalt. Man kan sige meget om religion, men de forskellige religioner har hver især affødt en perlerække af fantastiske historier.

Antaeus

Jeg hader religion, men dette er alligevel en fremragende film. Charlton Heston og Yul Brynner i deres velmagtsdage og i fantastiske kulisser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.