Cookie- og Privatlivspolitik

The Swallows of Kabul

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
16.01.2020
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les hirondelles de Kaboul
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning m. introduktion
|

Animationsfilmen 'The Swallows of Kabul' foregår i sommeren 1998, hvor Taleban holder byen i et jerngreb.

Situationen påvirker alles liv og især kvinderne, der ikke må uddanne sig og altid skal være iført blå burkaer. Den progressive unge lærer Mohsen får et chok, da han overværer steningen af en "promiskuøs" kvinde på gaden.

Mohsens frustration og vrede bringer krise ind i hans ellers lykkelige ægteskab, og ironien vil, at hans egen hustru, den kunstelskende Zunaira, ender i fængslet med udsigt til samme skæbne.

Men en ulykkelig fangevogter i fængslet, Atiq, kan ikke få hende ud af sit hoved. Hans hustru er også dødsdømt – af kræft. Måske er der alligevel håb for Zunaira?

'The Swallows of Kabul' er animeret i en blanding af akvarelbaggrunde og tusch-streg. Nogle gange er billedfladen fyldt ud, andre ikke, men lydsiden gør hele tiden sansningen af baggyder, handelsgader og caféer i Kabul omsluttende.

Burka-motiverne og de ruinøse gader bringer minder om andre Afghanistan-film som Drageløberen, Osama og 'Kl. 5 om eftermiddagen'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
6
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "... animationen virker med sit dobbeltgreb: figurtegningens "realistiske" inspiration fra stemmeskuespillernes ansigtstræk og gestik over for akvarelpenslens blødt distancerende panorering over de dæmringslysende højdedrag omkring Kabul." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Svalerne i Kabul' er en lille roman, der sætter sin stemning med anslag og flygtige streger. Zabou Breitman benytter i filmen en form, der passer perfekt til impressionismen. Hun tegner i tusch på akvarel. Der er balance mellem detalje og utydelighed. Det er som at se på flydende skitser." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.