Cookie- og Privatlivspolitik

The Spirit of '45

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
21.11.2013
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Spirit of '45
|

Dokumentaren 'The Spirit of '45' tager udgangspunkt i 1945, der er omvæltningernes år i britisk historie. Anden Verdenskrig er netop slut, og det sammenhold, der bragte England gennem krigen - forbundet med de bitre minder fra mellemkrigstiden - ledte til en vision om et bedre samfund uden fattigdom, arbejdsløshed og fascisme.

Landet skulle derimod baseres på solidaritet, optimisme og troen på, at man sammen kan oprette store ting. Via historiske filmklip fra Englands nationale arkiv sammen med lydoptagelser og nutidige interviews skildres ånden fra 1945, som fik afgørende betydning for de kommende år, og som måske kunne blive genoplivet i dag.

’The Spirit of ’45’ er en hyldest til en periode i britisk historie præget af fællesskabet. Den socialt bevidste instruktør Ken Loach har gravet i arkiverne og talt med diverse historikere, økonomer og andre eksperter for at give et fyldestgørende billede af perioden fra 1945 til i dag.

Loach er normalt mest kendt for sine socialrealistiske film som ’Kes’ (1969) og ’Sweet Sixteen’ (2002), men har også tidligere instrueret dokumentarfilm som ’Which Side Are You On?’ (1985) og ’The Flickering Flame’ (1998).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
4
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ken Loach er en mand med en sag og en drøm om en bedre fremtid. Der ligner fortiden lidt mere." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "[...] uanset hvor enig man er i Loachs samfundssyn, så bliver 'The Spirit of '45' altså en noget tung omgang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] med en smule flere nuancer kunne 'The Spirit of '45' være blevet andet og mere end et skønmaleri af socialismen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'The Spirit of '45' taler ikke ned til sit publikum. Man føler sig i øjenhøjde med de medvirkende og nyder, hvor lydefrit filmen er klippet." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Det er ikke nogen subtil fremstilling, men den går, må man sige, til hjertet." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.