Cookie- og Privatlivspolitik

The Place Beyond the Pines

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
27.03.2013
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Place Beyond the Pines
|

I filmen 'The Place Beyond the Pines' er Luke (Ryan Gosling) en professional stuntkører, som tjener lidt håndører ved at køre dødsdrom på motorcykel i et omrejsende tivoli.

For nyligt har Luke fået kendskab til, at han har en søn sammen med sin ekskæreste Romina (Eva Mendes), og i et desperat forsøg på at forsørge sin lille familie begår han en række bankrøverier.

Luke kommer nu på kollisionskurs med den nyuddannede, ambitiøse politibetjent Avery Cross (Bradley Cooper), der stiler mod en fremtid som politiker. Mødet mellem de to får uforudsete konsekvenser, som giver genlyd 15 år senere og hjemsøger Luke og Averys teenagesønner.

'The Place Beyond the Pines' fortæller historien om fædre, sønner og synder fra fortiden, der spøger i to mænd, som begge kæmper med en familiearv, der er svær at flygte fra.

I de to hovedroller ses Ryan Gosling (Drive) og Bradley Cooper (Hangover-filmene), mens deres sønner spilles af de to unge talenter Dane DeHaan (Chronicle) og Emory Cohen.

'The Place Beyond the Pines' er instrueret af Derek Cianfrance, der også stod bag dramaet 'Blue Valentine' med Gosling i én af rollerne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (303 votes)
4.2
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en storslået idé. Desværre er 'The Place Beyond the Pines' absolut stærkest i den første tredjedel..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en regulært spændende og prisværdigt sober film, der vil mere end de fleste, og som formår at give nyt liv til gamle hårdtprøvede sandheder: At blod er tykt som dieselolie, og at fædre bør være der for deres sønner." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet hele vejen rundt er eminent, miljø og stemninger sidder lige i skabet [...] en både æstetisk og menneskeligt vedkommende nydelse fra ende til anden." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... ikke uden videre behagelig men fascinerende fra første tll sidste billede, ikke til at få øjnene eller nysgerrigheden fra, så jeg gætter på, at den har gode chancer som kultfilm." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Den ambitiøse fortælling imponerer, men det er mindst lige så meget filmens mørke, rugende stemning, der gør indtryk..." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Filmen er tyve minutter for lang... Men i begyndelsen har den kræfter, og man sætter pris på den store ro i historien, som aldrig bliver behagesyg. Desværre udebliver forløsningen. Spændingskurven går ned hele vejen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Af de tre film i The Place Beyond the Pines er den midterste fortælling den klart bedste.

Der er godt nok masser af action i den første del med Ryan Gosling som low-life trash no-good bankrøver. Men oplevelsen ødelægges af irritation over, at filmen (uden held) forsøger at give os sympati for denne shuft af en mandsperson.

Derfor var glæden stor, da Bradley Coopers karakter trådte ind på scenen og sendte bankrøveren til tælling. Fortællingen om Bradley Coopers kamp mod korruption er både yderst relevant og interessant.

Desværre afbrydes denne til fordel for filmens tredje akt om deres børn 15 år senere. Denne del er tåkrummende forudsigelig og indeholder en række utroværdige sammentræf, der tager mig helt ud filmen. Filmens idé er ellers super god og kunne potentielt være blevet forløst til noget stort og episk.

Nikolaj

Nogle af scenerne er så godt filmet, at man nærmest føler, at man er der i situationen. Det er en film med et godt drama, det hele handler i bund og grund om det samme. Det er bare delt op i 3 historier. De 2 første har virkelig et godt gennemtænkt plot, hvor den tredje historie ikke helt kan følge med, men leverer hvad den kan, hvis man nu kan forestille sig, at det der sker, vil kunne opstå. Men det er op til seeren selv.

Jeg vil give den 4 store stjerner for et højt spændings-niveau, og for to rigtig gode dramaer og for et lidt tyndt, men fint drama i den sidste historie.

Wayne

Egentlig er der tale om 3 film i én.

Ikke som vi kender dem fra bla. Crash eller Babel, men alligevel handlinger som flettes sammen - her bare over tid.

Først følges Goslings figur mod en næsten uundgåelig katastrofe, dernæst overtager Cooper scenen med en helt anden historie, men med samme intensitet.

Det hele slutter 15 år senere, hvor to unge står overfor et opgør. Og det er egentlig den historie, som er den mest interessante.

Faktisk overstråler Emory Cohen og Dane DeHaan deres to "fædre". Emory Cohen kan minde om en ung Marlon Brando - eller måske en Tom Hardy. Men begge bliver spændende at følge i fremtiden.

Bjerg

Unik, smart og utrolig smuk at se på og lytte til.

'nuff said.

Camilla

Okay, jeg vidste ikke så meget om historien forinden (Gosling og Cooper var nok til at få mig i biosædet), hvilket måske var årsag til at jeg blev vældig overrasket ca. halvvejs inde i filmen over det skift, der sker dér.
Den sætter gang i tankerne og tematiserer fint det til tider akavede forhold mellem far og søn.

Gossipgirluser/745439

Virkelig god film, som rørte mig dybt... Så smuk og trist på samme tid...

Tina

Den fedeste filmoplevelse jeg har haft længe! Det lykkedes mig faktisk at undgå at vide andet om filmen end at Ryan Gosling var med - indrømmet, det kan være nok til at jeg køber billet. Dermed kunne alt ske, og det gjorde det! Det er en helt særlig film med masser af twists, uden at man efterlades med løse ender, når rulleteksterne dukker op. Skuespillet er i top over hele linien, og historien forbavser fra ende til anden. Bedst som man tænker, "Nu ved jeg det".. så ved man intet, men alligevel giver det mening alt sammen.
Ja, jeg skriver en masse, uden at skrive noget som helst, men det er fordi jeg simpelthen ikke vil risikere at ødelægge den specielle oplevelse for nogen. For jeg synes bare man skal tage ind og se den. Nu!

Marilyn

har lige været inde og se den og med Gosling(UH) og Cooper(2*UH) bliver det bare ikke bedre, men filmen var dog lidt mærkelig sat op. Mener selv at første halvdel er bedst og selvom den vare 2 timer og 20 minutter holder den dig fast, i helhed er det en god film er glad for, at jeg så den:-) kan godt anbefales.

lis truselluser/500699

en god film men nået langtrukket, den giver nu stof til eftertanke.

Sara

Jeg er jo en stor Gosling - og Cooper fan, og det er jo altid fedt, at se nogle af sine yndlingsskuespillere i samme film. Jeg er virkelig "stolt" over specielt Goslings præstation! Han slår benene væk under mig, hver evig eneste gang. Den mand har virkelig et stort talent.

Angående filmen, synes jeg at det er en god historie, og filmen lever virkelig op til mine ellers høje forventninger, og den får simpelthen 5 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.