Cookie- og Privatlivspolitik

The Night of the Hunter (1955)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Night of the Hunter
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'The Night of the Hunter' er en thriller-klassiker om en præst, der gifter sig med en enke. Hendes børn nægter at fortælle om de 10.000 dollars, som deres afdøde far har skjult.

'The Night of the Hunter' fik den danske titel 'Kludedukken' og er skuespilleren Charles Laughtons eneste film som instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Charles Laughtons eneste spillefilm som instruktør er god, men slutningen spolerede kort sagt det hele.

Robert Mitchums spil er fantastisk. Han var også lidt instruktøren, da Laughton ikke kunne lide de to der spillede John og Pearl. Hans spil kan man ikke sætte en finger på. Han er uhyggelig, og kan takke alt og alle for at filmen er i sort og hvid.

Som sagt er Robert Mitchum sindssygt god, men faktisk kunne jeg godt have tænkt mig at han var lidt mere sadistisk, mere uhyggelig. Laughton og klipperen gør nærmeste deres bedste for at gøre Powell til en hyggelig fætter.

Handlingen er fantastisk, det var det der vækkede min interesse da jeg købte den.

Starten synes jeg klart er det bedste ved filmen. Da de så møder hende Cooper synes jeg klart at dette hele bare gør ned ad bakke. Slutningen er vildt skuffende. Jeg kunne godt have tænkt mig noget vildere.

5/6. Det er et fantastisk stykke arbejde.

GiwizZeni

Så den for mange år siden og glemmer den aldrig. Robert Mitchum er den man husker fra denne film. Hans performance var grænseoverskridende og modig, tiden taget i betragtning. Jeg tror hans portræt har givet inspiration til mange af eftertidens filmpsykopater.
Du er altså god til at finde de gamle filmperler frem og pudse dem af med en anbefaling. Det er rigtig godt, uanset om man så har set dem før eller ej. Bliv endelig ved!

Simon

Gamle film forbliver stadig de bedste, i min mening. Jeg burde have startet denne anmeldelse med at skrive: De laver dem ikke så gode mere.

Jeg elsker at anmelde film, især gamle film, og ligge lidt tid i det. Tak igen for din ros. Det er jeg virkelig glad for.

GiwizZeni

Selv tak! Vi er tydeligvis ikke alene om at kunne lide gamle filmklassikere. 73 likes på en film der ikke ligefrem er biografaktuel. Det er da både flot og tankevækkende.

joan

En af de meget stærke film fra 50,erne med Robert Mitchum som sindssyg galning iførts præste tøj. Han citerer skiftevis gud, straf og nåde, kærlighed og had, ondskab er sjældent set så godt som her. På dansk hed den klude dukken. En film klasisker man bare må have set, hvis man elsker film. En must se film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.