Cookie- og Privatlivspolitik

The NeverEnding Story (1984)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The NeverEnding Story
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Filmatiseringen af Michael Endes uforglemmelige ‘Den uendelige historie’ om drengen Bastian, der finder sin plads i livet, er et episk eventyr af den helt rigtige slags. Drengen Bastian har netop mistet sin mor, bliver mobbet i skolen og savner opmærksomhed fra sin far. Bastian låner en gammel, tyk bog i en støvet boghandel. Da han åbner bogen, trækkes han ind i historien og bliver selv en del af handlingen. I bogens verden får Bastian en vigtig mission. Der står meget på spil for landet 'Fantasia', og Bastian opnår snart heltestatus. Sjældent har heppelysten være større end for Bastian og alle dem i ’Fantasia’, der har brug for ham.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
5
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
joan

En af de bedste adventure fra 84, - der har været tale om en ny version hvor der er mere af bogen med, der er nok at tage af. En vidunderlig film

Nikolaj

Kan huske jeg så den første gang på min 13 års fødselsdag.

Den er også en rigtigt sød børnefilm, men jeg synes der er lavet bedre børnefilm efterfølgende.

Frank

Fremragende Film

Wayne

Jeg synes desværre ikke helt at den holder til et gensyn, det bliver lidt for nuttet. Men det var stort, dengang.

Kimuser/264153

En af 80ernes bedste film - håber snart på et remake, da der er så meget i bogen der ikke kom med, og tænk på hvad man kan lave idag. Den skal helt op på Harry potter og Ringenes højde hvad angår effekter og hvad der kan trækkes på.

Klaususer/445239

Jeg var 12 år, da jeg så Neverending Story første gang. Det var naturligvis ikke den første film, jeg nogensinde havde set - så langt fra. Det var nok heller ikke den bedste - i hvert fald skuffer filmens historie fælt, hvis man sammenligner med Michael Endes fantastiske bog. Og det hjælper ikke, at man lavede en 2'er og 3'er - det skulle man nok ikke have gjort.

Men 1'eren fængede. Skuespillerne troede helt klart på det, de lavede, instruktøren havde det fantastiske overblik, stemningen var i orden, og hold op hvor kunne jeg identificere mig med Bastians hverdag. Jeg har godtnok aldrig været en tur i skraldespanden eller været målrettet jagtet som ham, men stadig... den klodsede barndom, hvor man vil meget mere, end man (tror man) kan, og hvor virkeligheden godt kan være noget farligere, end man forestiller sig. Jo, den gik rent ind.

Neverending Story kan sagtens tåle et gensyn, for den føles slet ikke gammel. Nogenlunde som de oprindelige Star Wars, hvor effekterne faktisk stadig virker, og hvor det kun er hårmoden, der er helt skæv. Selv det er faktisk ikke engang slemt i Neverending Story.

Siden er det blevet til en enorm samling film på VHS, Laserdisc, DVD og, ja, nu skal man vel til det igen med Blu-Ray. For ikke at nævne at VIP-kortet er blevet fyldt op på et halvt år. Altsammen fordi jeg for blev fanget af Neverending Story. Wow.

Der er sikkert en alvorlig gang "akja, det var dengang" involveret. Som når man prøver at overbevise dagens teenagere om, at prinsesse Leias bikini-scene med Jabba altså er noget helt særligt. Måske vil de heller ikke kunne se det fantastiske i Neverending Story.

Pyt med det - hver generation har sikkert sin film. Hvis Neverending Story dukker op i biffen igen, er jeg selvskrevet til en billet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.