Cookie- og Privatlivspolitik

The Menu

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har til at begynde med en rolig grundstemning, som dog hurtigt bliver mere og mere intens, uhyggelig og spændingspræget. Den indeholder mange scener med blodige drab, selvmord og med bange og truede mennesker. Da filmen også indeholder en distancerende humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får defor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
17.11.2022
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Menu
|
Versioner: se alle
2D, 2D Forpre., Babybio
|
Billetter
The Menu plakat

Filmen 'The Menu' handler om et ungt par, som rejser til en ø for at spise på en eksklusiv restaurant, hvor kokken har tilberedt en overdådig menu, der byder på nogle chokerende overraskelser. 

På rollelisten finder man Anya Taylor-Joy (The Northman, Last Night in Soho) og Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, Warm Bodies), der spiller overfor Harry Potter-skuespilleren Ralph Fiennes i kokkeklæder. 

Filmen er instrueret af Mark Mylord, der tidligere har stået bag filmene What's Your Number? og The Big White. Han har desuden også haft succes i instruktørstolen på store tv-serier som Game of Thrones og Succession.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det gør alt sammen 'The Menu' til en fornøjelse, ikke bare for ens madøjne, men også for lattermusklerne. God underholdning, når man er sulten for sjov." (Ann Lind Andersen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'The Menu' skal tages alvorligt og udvikler sig da også til en grotesk gyser. Den er i realiteten et kammerspil, hvor masker falder, mens menuen fortæres." (Bo Tao Michaëlis)

 • Jyllands-Posten

  "Nutidens ærbødighed over for finere madlavning er kommet i et satirisk søgelys i 'The Menu'. Filmen handler om en stjernekok, der har hvæsset sine knive til meget mere end madlavning." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Filmens første del med ætsende sjov satire er fremragende. Kirurgisk præcis i dissektionen af menneskelig dårskab i foodiehysteri og overklasseskaberi omkring de gastronomiske templer. Den anden del er mere jævn, men effektiv og underholdende..." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Ralph Fiennes er dybt skræmmende som mesterkok i 'Succession'-instruktørs film 'The Menu', en fremragende satirisk thriller, der skyder skarpt mod den prætentiøse og snobbede gastronomiske verden." (Ebbe Sidenius)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper Ørsted

The Menu har aner tilbage til film som "Kokken, tyven, hans kone og hendes elsker" (1989), "Det store ædegilde" (1973) og "Mad og mord" (1978). Instrueret af Mark Mylord med et skarpt øje for både det visuelle og satiriske, han stikker til tidens gastronomisnobberi og idéen om at maden ikke er mad der skal spises, men en kunstart der skal nydes: Da brødet skal serveres, servers kun en platte med pålæg uden brød, thi restauranten nedlader sig ikke til at servere brød. Gæsterne ankommer til en ø, hvor restauranten ligger per båd og ser, at køkkenpersonalet er indlogeret under kasernelignende forhold og de tager deres gastronomi alvorligt - det er blodig alvor. Køkkenchefen irettesætter gæster, der ikke værdsætter hans gastronomi. Anya-Taylor Joy spiller gæsten, der er med på et afbud, til restaurantens store fortrydelse og formår som altid at stjæle showet. Ralph Fiennes er ligeså knivskarp som køkkenchef som sine kokkeknive. Klassikeren om menneskejagt, "The Most Dangerous Game" (1932) citeres også. Det her er god filmisk gastronomi, men næppe noget der falder i alles smag. Den er for tilhængere af arthouse med smag for horror og sans for kulsort humor, de vil få en god aften.

MarkusStepH

Filmen foregår på en smuk isoleret ø. Hvor du kan opleve Mesterkokken skabe sit mest ambitiøse mesterværk nogensinde.
Selv de mest anerkendte madanmeldere kunne ikke se den her komme. Selvom de måske burde.

Castet gøre det fantastisk og det er derfor retten de serverer fungerer så godt.
Ralph Finnes serverer og anretter filmen perfekt. Han fortjener en Oscar nominering.
Jeg har aldrig set en film som denne og jeg synes det er en genial måde at fortælle en historie.

Filmen bliver temmelig mørk men ikke så meget at de fleste ikke ville kunne sætte pris på den.

heino

har streamet filmen 21-11-2022 og mistænker liiidt folkene bag for at have besøgt en dansk restaurant eller 2 :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.