Cookie- og Privatlivspolitik

The Look of Silence

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder talrige dokumentaristiske beskrivelser og rekonstruktioner af brutale drab. Flere mennesker beretter yderst detaljeret om, hvordan de har slået andre mennesker ihjel, og dette gennemgående på en følelseskold og afstumpet måde. i flere scener indgår også rekonstruktioner eller tegninger af drabene. Bl.a. fortælles og illustreres flere gange om en mand, som først blev hakket i ryggen med en kniv, hvorefter han fik sprættet sin mave op, så indvoldene væltede ud. Derefter berettes og illustreres, hvordan samme mand blev flækket med en stor kniv bagfra, fik sin penis skåret af, hvorefter han omsider døde og blev skubbet ud i en flod. I en anden scene beretter en tidligere bødel om, hvordan han skar brystet af en kvinde og drak menneskeblod. Selvom voldsskildringerne primært er verbale, er de gennemgående så langstrakte og udpenslede, hvilket i kombination med filmens rod i realisme betyder, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
13.11.2014
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Look of Silence
|
Versioner: se alle
2D, 2D
|

Dokumentaren 'The Look of Silence' følger en familie, som mistede en søn i folkemordet, der fandt sted i Indonesien fra 1965-66. 

Familien ved, hvem gerningsmændene er, og den yngste bror vælger at bryde den stilhed, der har stået på, siden sandheden kom frem. Han vælger derfor at konfrontere de mænd, der er ansvarlige for drabet på sin bror.

Bag kameraet på den delvist danskproducerede dokumentar står amerikanske Joshua Oppenheimer, der tidligere har instrueret The Act of Killing. Den Oscar-nominerede dokumentarfilm fra 2012 viste det indonesiske folkedrab fra gerningsmændenes synspunkt, mens efterfølgeren ser tragedien gennem ofrenes øjne.

’The Look of Silence’ vandt The Grand Jury Prize, da den blev vist under filmfestivalen i Venedig. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.9
5.3

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Skal du kun se én dokumentarfilm i biografmørket i dette efterår, så lad det være denne. Et enestående og grusomt værk." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det er muligt Joshua Oppenheimer var heldig, da han faldt over traumerne efter folkemordet i Indonesien og dermed et fantastisk emne for en dokumentar. Men det er netop takket være Oppenheimers begavede formgreb, at historien om bødlerne og ofrene i Indonesien står så levende og ligetil for os. Og 'The Look of Silence' er en af den slags film, man aldrig får lukket ud af kroppen igen - selv om man virkelig gerne vil." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Oppenheimers film tilbyder et andet sprog end frygtens. Det er ikke bare vigtigt, det er bydende nødvendigt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "'The Look of Silence' er bedre og mere stringent end 'The Act of Killing'. Den vil næppe nå lige så langt ud, for der er ingen bizarre sangscener og intet morderisk gøgl. Derimod er der en klassisk dokumentarfilm, som undersøger historiens væsen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Ikke så kontroversiel som The Act of Killing. Til gengæld er The Look of Silence langt mere rørende, da vi her kommer meget tæt på livet af ofrenes familier. Og så er det ikke mindre end genialt at lade en optiker, Adi, være omdrejningspunktet for de mange interviews af tidligere bødler. Adi får disse tidligere forbrydere mod menneskeheden til at se tingene klarere - i mere end én forstand.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.