Cookie- og Privatlivspolitik

The Imposter

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.10.2012
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Imposter
|

I dokumentaren 'The Imposter' havde den unge franskmand Frédéric Bourdin allerede en lang række identitetstyverier bag sig, da han overbeviser de sociale myndigheder om, at han i virkeligheden er en 16-årig amerikansk dreng ved navn Nicholas Barclay.

Tre år tidligere blev Barclay kidnappet, og Bourdins rollespil er så overbevisende, at hverken politiet, FBI eller drengens forældre aner uråd.

Men privatdetektiven Charlie Parker fornemmer, at der er en hemmelighed, som ikke tåler dagens lys, og han sætter sig for at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete med den forsvundne dreng.

Dokumentaren 'The Imposter' viser interviews med de implicerede i den opsigtsvækkende politisag, der fandt sted i 1997. Sideløbende vises flere af begivenhederne som rekonstruktioner med skuespillere.

Bart Layton debuterer som spillefilmsinstruktør med 'The Imposter', der blev fremhævet ved Sundance Film Festival i Utah, og som modtog en pris på filmfestivalen i Miami.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.2
3.7

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "... da det jo er virkeligheden, vi har med at gøre, er det ikke alle sløjfer, der kan bindes lige pænt. Men ikke desto mindre en sært fascinerende fortælling..." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "Layton har et suverænt emne på hånden og lykkes også langt hen ad vejen med at få en fascinerende film ud af det. [...] Layton formår enddog at holde spændingen langt ind i optrevlingen af intrigen. Desværre lider 'The Imposter' under, at store dele af filmen bliver fortalt gennem rekonstruktioner af forløbet." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Svarene svæver, mange spørgsmål stilles ikke, og instruktørernes åbenlyse manipulation bliver i længden en lidt træt, halvmorbid spøg... Som ikke desto mindre er flabet og fascinerende, fordi serieløgneren Fréderic Bourdin er så dødcharmerende." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/794784

Utrolig interessant and tankevækkende. Helt klart værd at se!

frederic

se den

Bentuser/885604

Vil filmen mon blive vist i een af de københavnske biografer.?
Det ser ud yil at det kun er en biograf i Ålborg der får fornøjelsen.

frederic

hej bent,

du kan finde den her:

http://cphdox.dk/d/film.lasso?e=&ser=1796&s=2012009

au revoir,
frederic

G-Tuser/657447

....og spændende om det så kan yde en mere spænding til sin tilværelse, rent dokumentarmæssigt :D

tikiiuser/837610

Glæder mig til at se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.