Cookie- og Privatlivspolitik

The Hunger Games: Mockingjay - del 2

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dyster og dramatisk grundstemning, og den indeholder mange voldsomme kampscener og scener, hvor hovedfigurer er i fare og er ved at miste livet. I én scene er hovedpersonerne ved at blive skyllet væk af en stor, sort flodbølge, og i en anden scene angribes de af en flok uhyggelige, slimede væsener uden øjne. Da fortællingen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og da hovedpersonen klarer sig igennem strabadserne, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.11.2015
| |
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
|
Versioner: se alle
Særvisning, 3D, 2D, Level 7 - 2D (med intro), Babybio - 2D, Seniorbio - 2D
|

'The Hunger Games: Mockingjay - del 2' er det sidste kapitel i den populære filmserie, hvor Katniss Everdeen er blevet frontfigur i revolutionens kamp mod den diktatoriske Præsident Snow.

Den unge kvinde holdes i sikkerhed i Distrikt 13, væk fra de daglige angreb og modangreb, men efter Peeta er blevet hjernevasket til at slå hende ihjel, vokser Katniss’ behov for hævn sig større end nogensinde.

Katniss beslutter sig for, at hun bør være den, der dræber Præsident Snow og én gang for alle sikrer frihed til Panems befolkning. Det bliver starten på en farefuld rejse ind i Capitals krigshærgede gader, der mere og mere minder om et endegyldigt dødsspil.

Filmatiseringen af den sidste bog i Suzanne Collins' populære young adult-franchise følger efter The Hunger Games og Catching Fire og hænger direkte sammen med Mockingjay - del 1Jennifer Lawrence vender tilbage i den bærende rolle overfor Josh Hutcherson og Liam Hemsworth. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1728 votes)
4.7
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'The Hunger Games: Mockingjay Part 2' afslutter serien med et actionfyldt brag." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... seriens absolut bedste film [...] et brag af et action-krigseventyr." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... man kommer med garanti til at savne at følge de 13 distrikters kamp mod tyrannerne i Capitol. Men så må man jo bare se dem igen. Det kan de sagtens tåle." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Gennem de seneste to Hunger Games-film har Collins og Lawrence og alle de andre brugt enhver lejlighed til at skrue op for jeres følelser. Katniss Everdeen er jo ikke et menneske, hun er et yndigt bundt følelser, der er god til at skyde med bue og pil." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmafslutningen på The Hunger Games-serien indfrier alle løfter om et storslået drama og står som et populærkulturelt fænomen, der når nye kunstneriske højder." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jennifer Lawrence skaber som Katniss Everdeen ikke bare et sejt, sårbart og handlekraftigt forbillede, men har hele tiden den topkoncentration i sit spil, som gør, at man sidder med hypnotiseret følelsesapparat." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'The Hunger Games' er historisk god science fiction for unge og en moderne myte af virkelig styrke. Det er film, som bliver stående længe endnu." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Da jeg første gang så Mockingjay - Part 2 i biografen tilbage i 2015, syntes jeg bestemt ikke, at det var en ordentlig lavet konklusion. Jeg syntes ikke, at filmen kunne finde ud af at håndtere de mange dystre skæbner og vigtige dødsfald, som hele historien ellers vægter højt på. Og i retroperspektiv medførte det vildt lave forventninger til gensynet. Men filmen er sgu bedre end jeg husker. Og ikke bare bedre, men langt bedre end jeg husker. Nok til at den kunne ses 2 gange i streg, for det er sgu en godkendt afrunding og en storslået krigsfilm. De mørke sider af karakterer, som seeren ellers mente de kendte, kommer frem. Man føler intensiteten i det, at Katniss ikke kan stole på nogen, da filmen perfekt fanger, hvordan titlen om tronen manipulerer. Mit eneste minus er, at filmen er for lang tid om at slutte efter, at højdepunktet har fået sin ende, men bortset fra dette så synes jeg helt bestemt, at det stadig er en yderst fremragende film til en serie, som jeg bestemt ikke kommer til at glemme.

Henriette

Elskede den!

Wayne

Heldigvis blev vi ikke spist af med mere tomgang, som i den forfærdelige første del af Mockingjay. Man må håbe at filmskaberne snart lærer at de ødelægger potentielt gode film ved at trække dem i langdrag - og lige at tjene nogle flere milioner. For mig betød det at jeg ikke gad se del 2 i biografen, men istedet ventede til jeg kunne streame den via Blockbuster. Jeg havde købt de to første film i serien, men gad ikke købe den næste og havde egentlig opgivet at gøre mere ved det.

Heldigvis viste det sig at den sidste del af sidste del ikke er så ringe som frygtet. Eller var mine forventniger bare små, og nemme at tilfredsstille?

Summa sumarum - krigen og dens afslutning, er lige præcist det som man kunne håbe. Ikke alle overlever, et tvist i slutningen giver håb om at fremtiden for Kaitness og Co rummer virkelige muligheder for en varig fred.

Alt i alt en barsk slutning, men sådan er krig jo - og måske lidt for sukrede sidste billeder...

Simon

Du gav den tre stjerner og kalder den "forfærdelige"? Tre stjerner står for "okay", det ved du vel bedre end mig?

Wayne

Forfærdelig i forhold til mine forventninger efter den glimrende Catching fire som jeg gav 5 stjerner. Og okay er ikke en god karakter i min bog - det er en film jeg sandsynligvis aldrig vil se igen.

Katrine

Det meste af filmen er rigtig spændende, desværre slutter den alt for forudsigeligt til min smag øv øv øv...

Stina

Jeg er VILD med The hunger games, simpelthen en af mine ynglings film.. Der er spænding hele vejen igennem og det er bare fedt - synes det er rigtig fedt at handlinger og arrangement af filmene ikke er helt identiske, så man ikke kan forudse noget som helst.. Virkelig god film!!!!

Aukse

:)

joan

Så kom 4 del, og det gik som man kunne frygte, der er lagt op til et brag, men det kommer aldrig, svag opstart, action i midten også går vi hjem - helt ærligt hvor er det tamt. De 2 første film var gode, nr 3 gik i tomgang og den 4 gab...

Anne-Sofie Leegaarduser/917078

En virkelig god film, med en hel masse tude-ture! En virkelig god afslutning, på en fantastisk "triologi". <3

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.