Cookie- og Privatlivspolitik

The House That Jack Built

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget mørk og ildevarslende stemning og fokuserer på en psykotisk morders sadistiske drab på tilfældige mennesker. Filmen indeholder utallige realistiske, ekstremt brutale og blodigt udpenslede fremstillinger af lemlæstelse og mord på kvinder, mænd og børn. Ofte dvæler scenerne ved ofrenes angst og smerte og morderens sadistiske leg med sine ofre. I en scene ses, hvordan en kvinde dræbes ved slag i hovedet med en donkraft. I en anden scene ses børn blive brutalt myrdet for øjnene af deres mor. I en tredje scene ses, hvordan morderen på grotesk vis skænder et børnelig kirurgisk. Dette er blot tre af en lang række voldsomme scener. Desuden indeholder filmen en del autentiske optagelser og billeder af drab og lig fra krig og folkemord. På grund af filmens brutale og udpenslede fremstilling af vold og mord, vurderes filmen at kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
29.11.2018
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The House That Jack Built
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, DoaS, Seniorbio
|

I Lars von Triers thriller ’The House That Jack Built’ følger vi seriemorderen Jack, der i en periode på 12 år myrder løs i kunstens navn. Filmen foregår i 1970ernes USA, og Jack har gjort det til sin fremmeste opgave at præsentere hvert mord som et kunstværk i sig selv.

Men seriemorderen tager større og større risici i sin søgen efter det perfekte drab, mens politiet, og den uundgåelige anholdelse, kommer stadig tættere på. Imens oplever Jack en slags eksistentiel krise, der sætter ham over for en mystisk person ved navn Verge, som lytter og bidrager sarkastisk til psykopatens selvransagelse.

'The House That Jack Built' er Lars von Triers nyeste, yderst brutale og måske mest selvreflekterende film. Trier har tidligere begået debatskabende film, og hvor Dancer in the Dark indbragte ham Guldpalmen i Cannes, men den eksplicitte gru fra Antichrist kan bedre sammenlignes med seriemorderfilmen.

54-årige Matt Dillon, der havde sin storhedstid i 1980erne og 1990ernes Hollywood, spiller Jack, mens et internationalt skuespillerhold flankerer titelrollen, deriblandt danske Sofie Gråbøl, schweiziske Bruno Ganz og amerikanske Uma Thurman. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (201 votes)
3.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Som splatterfilm er 'The House that Jack Built' både uhyggelig, kølig og skræmmende." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... selv med de allertykkeste Holger-Fortolker-briller på er det svært at se von Triers til dato mest sadistiske og blodige film til dato som ret meget andet end tomme provokationer, hvis dybeste og måske eneste egentlige mål er at forarge." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Dillon gør det fremragende som den på en gang storskrydende og klynkende Jack, der kompenserer for sine fallerede arkitektdrømme ved at betragte sine mord som kunst." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'The House That Jack Built' [står] som Triers hidtil mest imødekommende film, et angreb på menneskets iboende grusomhed og ikke mindst et angreb på den trang til at svælge i mord og død, som præger vores kultur og medier." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Triers seneste vanvidsepose [rummer] både stor skønhed, en palimpsest af undersøgelsesfelter og en forsonende, frostkold humor, der helt givet ikke er for enhver." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Lars von Trier [laver] på godt og ondt stadig film, der ikke ligner de andres eller overholder de normale spilleregler." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er dækning for alle anklagerne. Her er misantropi og misogyni, berøringsangst og perfiditet, en trang til at fråse i ondskab." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sarah

"I believe heaven and hell are one and the same, the soul belongs to heaven and the body to hell."
Vild med han metakommentarer. Afsindig intelligent, men ønsker man hr. og fru Danmark fredagsunderholdning, skal man rette blikket et andet sted hen.

El Dentista

Som altid et seværdigt værk fra Lars, der helt sikkert deler vandene. Høj underholdningsværdi med både gru og grin samt et par WTF's her og der. Helt klart en film, der skal ses!

Maja L.K.

Lars Von Triers nyeste film er noget af et tankevækkende trip, der virkeligt ikke forlader én i det næste stykke tid. Jeg grubler endda over scenerne selv over to uger efter, selvfølgelig pga. de voldsomme scener, men også fordi der er så meget plads til at analysere filmen.

Det føltes så utroligt forfriskende at se en film, som faktisk overrasker og chokerer én, en film, som man kan diskuterer om i flere timer og som man ikke føler, at man allerede har set i biografen hundredevis af gange før, bl.a. fordi den tager så mange chancer og ikke træder forsigtigt i frygt for at den ikke ville sælge nok billetter.

Ligesom størstedelen af Von Triers tidligere film har vist, er der dog en del personer, som ikke kan fordrage hans film. Mange finder dem bl.a. usmagelige og snobbede, og det er helt forståeligt. Hans film er nemlig langt fra for alle og enhver, og jeg ville aldrig forsøge at ændre nogens mening eller tænke negativt over dem, som giver filmen en negativ anmeldelse.

Selv fandt jeg det blot til at være en fantastisk oplevelse i biografen, men hvis man tidligere har hadet Von Triers film, skal man ikke forvente at filmen, vil ændre ens mening, da det igen er, hvad man kan forvente af ham.

The House that Jack Built er en mørk komediedrama med nogle utroligt smukke scener, utroligt voldsomme og nervepirrende scener og en overordnet set fascinerende oplevelse.
I år fik vi endnu et kig ind i Lars Von Triers interessante sind og jeg kan ikke sige, at jeg blev skuffet.

Tania

En meget ærlig Lars Von Trier der viser præcis hvor narcissistisk og dybt forstyrret mennesket kan være.

Jan Engel

Og alt for meget håndholdt kamera, som bare gør filmoplevelsen værre.

Filmen havde end ikke en triersk sexscene, som kunne have brudt monotonien.

Peter

At en film partout skal være anderledes, gør det ikke altid til en god film - og det er i særklasse tilfældet her.

S. Rico

Lars von Trier har lavet en film om kunst - men det er ikke en kunstfilm. Faktisk er The House that Jack Built ret tæt på at være en mainstreamfilm. Handlingen er simpel, de 2½ timer går lynhurtigt, og underholdningen er i top med masser af herlig grovkornet sort humor. Et andet tegn på, at han er gået mainstream er, at der ikke rigtig var noget der provokerede. Hverken i stil eller indhold. Jeg mener: når man ved, at man skal ind og se en seriemorderfilm af Lars von Trier, så kan det ikke overraske, at der er en del makabre scener. Til gengæld var det lidt overraskende (og skuffende), at han ikke på noget tidspunkt gik over stregen og viste noget uventet og ikke-set-før.

Samlet set er det dog ikke en skuffende oplevelse. Dertil er underholdnings-niveauet for højt. Der er både meget morsomme scener, og der er interessante intermezzo indslag, hvor Trier tager skolelærer hatten på og forklarer os, hvordan verden hænger sammen. Især incident 1, 2 og 3 er genial sjove. I de sidste to akter bliver det noget mere forudsigeligt og gentagende. Og så sluttes der ellers af med en forrygende farverig epilog. 4½ stjerner.

Nørd

... og jeg kunne brække mig udover mine popkorn. Klam film. Finder du det sjovt at se børn blive dræbt, ren, skær og detaljeret tortur på folk og dyr, samt at se noget af det portrætteres humoristisk, og du stadig føler dig human bagefter, så vil du elske hvert minut af dette makværk. Det her er ikke okay, er der en grænse i underholdningsbranchen, eller er alt bare tilladt, fordi det er fiktion? Mistede lige al respekr for medierne. Ja den stiller spørgsmålstegn ved vold på film, men har man hjernen på ret sted, har man aldrig brug for at stille denne type spørgsmål.

Thor

Det eneste, der forhindrer mig i at tildele 5/6 stjerner, er Lars von Triers besynderlige trang til konstant at klappe sig selv på skulderen. Det bliver simpelthen for underligt og irriterende i længden. Men ellers et vildt ambitiøst værk, hvor man virkeligt kan fornemme, at han har vildet lave denne film fra det tidspunkt han kom på idéen. Ikke en film, som de fleste vil få særligt meget ud af, men et besynderligt værk der fortjener et kig fra dem, der er parate på det. Er du sart, SÅ HOLD DIG VÆK!!!

Christina

Lige kommet hjem fra biffen og har set denne film. Fatter ikke hvordan den kan få så gode anmeldelser, når det er det største gang lort der nogensinde er lavet.!
Det er virkelig nemt at lave film, når over halvdelen af filmen er gamle klip som der kan findes i et arkiv, eller ved at google. Og man så viser de samme samme klip flere gange i filmen.
Jeg grinte flere gange men det var desværre kun kort.
Der var da flere gode scener i og fantastiske skuespillere, men filmen er SÅ dårlig, at det ikke er ens tid værd at se den. Og ellers så vent til den kommer i tv, for den er virkelig ikke pengene værd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.