Cookie- og Privatlivspolitik

The Good Life

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
02.02.2011
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Good Life
|
20 euro til to uger. Det er, hvad de to kvinder, mor og datter, har at gøre godt med i Eva Mulvads sorte familieportræt fra Portugals solkyst. Men sådan har det ikke altid været. For den danske familie var engang velhavende og overleverede en formue gennem generationer - en formue, der nu er brugt op.

Den voksne datter Anne Mette er vokset op i den tro, at pengene gror på træerne, og at hun bare kan gå i banken, når hun løber tør. Men pludselig løber også bankkontoen tør, og hun må for første gang i sit lange liv overkomme det største tabu - at finde sig et job. Her begynder (selv)bebrejdelsernes tid, og tragedien lurer lige bag den komedie, som 'The Good Life' også er. Fortidens gyldne tider er ovre, og tilbage står slægtens to sidste aristokrater med en virkelighedssans, der er ligeså indskrumpet som deres pengepung.

'The Good Life' sender kærlige hilsener til de amerikanske Maysles-brødre og dokumentarklassikeren 'Grey Gardens'. Og alligevel er Mulvads film sin helt egen, drabeligt personlig og dystre beretning, der vidner om et knivskarpt instruktørblik for virkelighedens karakterer - to kvinder, der med deres paradoksale, usympatiske charme ikke kunne have været skrevet bedre.

Filmen er en del af DOX:BIO-programmet.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
5.1
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Evauser/759610

Helt fantastisk film om to mennesker og deres historie, kan kun anbefales til alle! En film der skal ses i biografen.

Anne Katrineuser/57787

Et liv i luksus, middage på 5 stjernede hoteller og lange eftermiddage ved poolen. Det er dét liv Anne Mette og hendes mor har været vant til. Nu er pengene brugt op og tilbage er tilværelsen i en lille 3 værelses lejlighed, kun økonomisk finansieret af Anne Mettes mors sølle folkepension.
Vi følger i The Good Life det originale mor og datter forhold og det liv de to, tidligere millionøser, lever i i en by i Portugal. Det er en noget skrabet tilværelse, sammenlignet med det luksuriøse liv, de to tidligere havde for sig. Det skaber gnidninger og bølgerne går af og til højt, men dette overskygges af de to's lunefulde, humoristiske tilgang til mange af livets svære spørgsmål. Man kan ikke lade være med at holde af de to excentrikere og Anne Mettes forkælede primadonna nykker får smilebåndede til at stritte opad.
Filmen er et spændende, original portræt og skal helt klart ses! Den får 5 stjerner for dens originalitet, hjertevarme og for sin sorte humor og magi.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.