Cookie- og Privatlivspolitik

The Girl with the Dragon Tattoo

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
21.12.2011
| |
2 timer 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Girl with the Dragon Tattoo
|

Filmen 'The Girl with the Dragon Tattoo' er den amerikanske version af Mænd der hader kvinder, som solgte over 950.000 billetter i Danmark i 2009, og som er baseret på krimibestselleren af Stieg Larsson.

Journalisten Mikael Blomkvist (Daniel Craig) får til opgave at finde ud af, hvad der er sket med en kvinde, som har været forsvundet i 40 år. Han får hjælp af den dygtige hacker og socialt utilpassede punker Lisbeth Salander (Rooney Mara), der samtidig forsøger at slippe ud af sin værges mishandlende aktiviteter. Sammen finder de frem til, at de måske er på sporet af en seriemorder.

Daniel Craig (James Bond i Casino Royale og Quantum of Solace) spiller hovedrollen, mens Rooney Mara fra The Social Network (2010) har den krævende rolle som Lisbeth Salander. 

'The Girl with the Dragon Tattoo' instrueres af David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac).

Filmen vandt Oscar for Bedste klipning.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (277 votes)
4.6
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Som instruktør leger David Fincher mere med de kameravinkler og belysninger, der tidligere har gjort hans værker 'The Social Network' og 'Se7en' så unikke. Og til slut er den nye amerikanske version mere afrundet end Oplev-originalen." (Henning Høeg)

 • Berlingske

  "David Fincher er manden bag 'Se7en', 'Fight Club' og 'Zodiac' og ud over at være en brillant instruktør, er han det bedste levende bevis på, at det kan lade sig gøre at holde interessen fanget i mere end toenhalv time i biografen. Han gør det igen med 'The Girl With the Dragon Tattoo', der er både let flydende, foruroligende og fascinerende." (Jacob Wendt Jensen)

 • Børsen

  "... i Finchers film brænder karaktererne igennem på en helt anden måde end i første filmatisering. Først og fremmest er Rooney Mara en åbenbaring i rollen som Lisbeth Salander..." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "'The Girl with the Dragon Tattoo' er et gennemført professionelt produkt, som det er svært at udsætte noget på. Bortset fra at det er lidt slående, hvor anonym David Finchers instruktion er –  bortset fra en noget malplaceret, neo-gotisk indledning. Samt det faktum, at vi har set det hele før." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... nydelig og seværdig underholdning, hvor Hollywood ikke har turdet vove at sætte en fod forkert." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Man kan sagtens nyde David Finchers sublime håndværk og sans for at sammensmelte realisme med rockvideo i sine billeder, men at blive overrasket over noget som helst er altså temmelig svært. Spændingen er til at overskue." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Selve detektivarbejdet er muligvis mere klart lagt tilrette. Der er intetsteds rørt ved substansen (...) Den fungerer efter sin hensigt. Det er og bliver en udmærket krimi, men Finchers version udgør knapt nok et selvstændigt værk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men den tilfører ikke et ekstra lag, i forhold til den originale svenske film (eller for den sags skyld bogen) - som man kunne have forventet når det nu er David Fincher, som er instruktør.

Jeg kunne dog bedre forlige mig med Daniel Craig i rollen som Blomkvist - han ligner bedre det billed som er skabt i bogen.

Rooney Mara er en kønnere Lisbeth Salander, end Noomi Rapace - men det er ikke nødvendigvis en fordel. Noomi Rapace ER Salander, og spiller hende så godt at hun er svær at erstatte. Dog gør Mara et absolut godkent job.

Det er svært at skulle se den samme historie for 3. gang uden at det bliver lidt kedeligt.

Michaeluser/10866

David Fincher, muligvis verdens bedste instruktør, inden for sit felt.

Han har i hvert fald gjort det igen, igen med denne amerikanske remake, af den svensk/dansk krimi succes, Mænd der hader kvinder.

Hele stemningen er bare suveræn. Alt fra den dunkle lys opsætning, musikken (Trent Reznor) og de gode skuespils præstationer.

6/6

Frank

God film

Michael

Jeg kan ikke udtrykke i ord, hvor meget jeg glædede mig til David Finchers version af "Män som hatar kvinnor", og det skyldtes mest hans arbejde på "Se7en", der er blandt mine absolutte yndlingsfilm nogensinde og altid vil være det. Jeg kan ikke påstå, at filmen er dårlig, da gåden omkring Harriet Vangers morder er interessant, og der bliver gjort et godt stykke arbejde med at gøre en større mængde data forståellgt, uden at vi bliver tabt på halvvejen. Jeg havde simpelthen bare forventet langt mere af Fincher, så denne her anmeldelse bliver desværre mest et udtryk for utilfredshed.

For bag godt kameraarbejde, god klipning (jeg highlighter især en ret fed actionscene på en rulletrappe på dette område) og god musik er der en følelse af kulde udover den, der naturligvis skal være der. De fleste forhold mellem karaktererne slår ikke hårdt nok igennem. Der er for mange tilfælde med samtaler, der involverer drastiske drejninger, men som åbenbart ikke berører samtalerne på et følelsesmæssigt bemærkelsesværdigt niveau. Mange af twistene virker overhovedet ikke, fordi man har en tendens til at give lidt for mange detaljer omkring dem, inden de sker. Dette gør klimakset ekstremt antiklimatisk i forhold til både bogen og den svenske adaption. I modsætning til "Se7en" bliver man ikke tortureret af det, der sker mellem to mennesker, der elsker hinanden højt. Jeg forstår ikke helt, hvorfor Salander forelsker sig i Blomkvist denne her gang. Skuespillerne er vel ikke dårlige, men de får heller ikke rigtig mulighed for at udfolde sig. Alt dette skyldes tempoet på filmen, der lige præcis er for højt. Det irriterer mig ikke, men det involverer mig heller ikke.

Det er et fint håndværk på mange områder. Det er bare på ingen måde chokerende, hvilket er skuffende både, når tænker på, at instruktøren af "Se7en" står bag og, at historien baseres på "Män son hatar kvinnor".

Katja

Vellykket amerikansk filmatisering! Meeen lad nu vær' med at pålægge skuespillerne den falske svenske accent, når manus'et nu er på engelsk.. Enten snakker I engelsk ELLER svensk.. ikke en blanding tak!

CHARLOTTEuser/354019

Det var en super god film - dog var den noget lang ...!

S. Rico

...lægger med den ultra fede intro op til mere end den kan holde.

Det er primært en detektiv/opklaringsfilm, som stiller store krav til tilskuerens evner til at holde styr på de mange navne og personsammenhænge. Jeg havde fordelen af at have set den svenske udgave, men uden at have læst bogen er der en hel del detaljer og brikker, som går tabt i det uvisse. Synd, for det bør ikke være en forudsætning at man kender historien på forhånd.

Det sagt synes jeg både Craig og Mara gør det glimrende. Og der er ingen tvivl om, at Finchers film er langt flottere filmet og mere lækkert pakket ind.

Karinauser/459576

Rigtig god - meget tro mod svensk udgave og alligevel mere amerikansk ;))

Movie-fanatic

Jeg er IKKE særlig god til "remakes"!!!! Det er UHYRLIGT sjældent at et remake virker, holder den oprindelige stemning og TILFØRE den noget extra!

Jeg var jo TOTALT oppe og køre over Niels Arden Oplev´s (stadig!) ualmindeligt smukke film! Det er der så INGEN TVIVL om at David Fincher også har været, da han så den!!!

Lige da jeg faldt ind i filmen, irreterede det mig GRUSOMT at Noomi Rapace var skiftet ud med en MINDRE fiks, mere "pillet" Rooney Mara!!! Men alene min begejstring for billederne (bare titelintroen!) og den TRYGHED at Fincher IKKE afveg fra Arden Oplev´s FINE stemning, blot gjorde den mere "designet", hældte lidt mere "scandinavian style" henover den og ......efter en halv time i selskab med Daniel Craig og Rooney Mara, en LANGT bedre "ballance" imellem historiens "helte"!

Jeg er vild med BEGGE filmatiseringer!!! jeg ser dem som 2 seperate projekter, bygget om samme knaldgode historie!!

Ingen vinder, ingen taber - på nær publikum, der bliver forkælet med 2 USÆDVANELIGT gode film...WIN win!!!

Nicolai

Originalen er god mere er der vist ikke at sige om det

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.