Cookie- og Privatlivspolitik

The Evil Dead (1981) (uden undertekster)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Evil Dead
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Evil Dead' ankommer Ash (Bruce Campbell) og fire venner til en bjerghytte i en mørk skov. Første aften går de ned i kælderen for at undersøge nogle mystiske lyde.

I kælderen finder de en meget gammel bog og en båndoptager, der fortæller, at bogen er “De dødes bog”, indbundet i menneskehud og skrevet med blod.

Da de afspiller båndet, slipper de ondskaben løs og én efter én bliver de besat af uhyrlige kræfter og forvandles til zombier, levende døde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.5
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Den originale Evil Dead er lysår bedre end det horrible remake fra 2013. Ikke fordi historien er bedre. Plottet er nærmest ikke-eksisterende i begge film. Heller ikke på grund af personerne eller skuespillet, som er temmelig ringe. Men originalen er ret sjov og charmerende, og så har den nogle virklig underholdende praktiske effekter. De sidste 15-20 minutter er total grineren. I hvert fald hvis man er til overdrevent splatter i stil med Peter Jacksons to første film.

Karsten

Det er en klassiker og en af de bedst gyser fra 80'erne.
Det er en af Sam Raimi bedste film, og Bruce Campbell gør et godt arbejde.
Elsker denne film :-)

Frank

Okay film

Michael

"The Evil Dead" handler ganske simpelt om etableringen af en skrækindjagende atmosfære, der er effektiv nok til, at jeg ikke fortryder den 1,5 time, som jeg investerede i filmen. For mig er der intet i vejen med dette simple formål, når det bliver gjort så godt. Hvad de end forsøgte, lykkedes for dem. Den atmosfæriske ondskab, der indhyller en lille hytte i bjergene, bliver næsten sin egen karakter, når vi ser gennem øjnene på, hvad der end flyver omkring i skovene. Disse øjeblikke i filmen er blandt de mest ikoniske i gysergenren. Jeg får også her lejlighed til, at understrege en pointe, der er ekstremt trættende at læse i anmeldelser, men til gengæld rimeligt forfriskende at se på film: Man har ikke brug for mange penge, når man har kreative folk til at arbejde for sig.

Der er fotograferingen - der får alle jump-scares til at virke uventede, selvom det sjældent sker for mig - belysningen - der burde have advaret de uheldige teenagers tilstrækkeligt - musikken - der med lethed erstatter de gode momenter med de onde og tragiske - og make-uppen - der slutter af med en længerevarende effekt efter zombierne springer i ansigtet på mig. Jeg er bare generelt imponeret. Det hele foregår i en kedelig lille hytte, men ofrene føles alligevel omringet af så meget. Den mystiske og kun tilstrækkeligt forklarede kilde til problemerne, er nok hovedårsagen til følelsen af mangfoldighed. Vi ved nok til at fornemme det, men ikke nok til at håndtere det ordentligt. Denne situation leder ikke blot til en kamp med døden, men også til sadistisk drilleri fra den. For fans af de to efterfølgere, der håber på den samme blanding af komedie og horror i denne omgang, vil der vente en slem skuffelse. "The Evil Dead" er ingen hybrid, men fuldstændig genreren.

Karaktererne bliver aldrig gjort til noget ekstraordinært, men det gør dem ikke tomme, det gør dem blot sædvanlige. Fint, jeg hader helte eller andre selvsikre fødte overlevere i mine gysere. Det usædvanlige her kommer fra atmosfæren, og karaktererne må være så almindelige som muligt, så de kan være modtagelige for selv den mindste mystik og fare - og gør et allerede effektivt stykke arbejde des mere effektivt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.