Cookie- og Privatlivspolitik

The Dark Knight

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.07.2008
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dark Knight
|
Versioner: se alle
IMAX (u/undertekster), Originalversion, 2D - uden undertekster, Level 7 - uden undertekster
|

I 'The Dark Knight', efterfølgeren til Batman Begins fortsætter Batman (Christian Bale) sin intense krig mod kriminaliteten i Gotham City.

Batman er nu blevet kendt af både politiet og byens borgere – nogle ser ham som en helt, der rydder op i den skumle underverden, mens andre overvejer, om det han gør, ikke skader mere end det gavner.

Han havde egentlig forestillet sig, at han kunne lægge den sorte kappe fra sig og dermed få en mere almindelig tilværelse. Men efterhånden begynder han at forstå, at den ikke er så nem at komme af med.. hvis nogensinde. For der vil altid være nye fjender at beskytte byen imod.

Der er nemlig opstået en slags vakuum i byen, efter at det lykkedes Batman at få luget ud i korruptionen og forbryderne i Gotham City. Farlige kriminelle elementer vil overtage byen, men udover disse organiserede forbrydere, er der også en endnu større ærkeskurk på banen – den hensynsløse galning Jokeren (Heath Ledger) – som skaber ekstremt anarki og kaos rundt om i byen. 

Med hjælp fra politikommissær Jim Gordon (Gary Oldman) og chef-anklageren Harvey Dent (Aaron Eckhart) går Batman i gang med at rydde ud i de resterende forbryderorganisationer. Det er et effektivt partnerskab, men idyllen smuldrer, da Jokeren, melder sig på banen og udfordrer Batman.

'The Dark Knight' er instrueret af Christopher Nolan ('Memento' 2000), som også instruerede efterfølgeren The Dark Knight Rises.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8968 votes)
5.4
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... en sort, smuk og frygtindgydende mareridtsvision og en fænomenal actionfilm (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  ... den perfekte actionthriller med moralsk tyngde som hos Scorsese, og suspense som hos Michael Mann (Morten Dürr) ()

 • BT

  ... et moderne mesterværk (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  En spektakulær sommerfilm, der ikke blot excellerer i raffineret action og effekter, men udfordrer os med moralske konflikter og kulsort stemning. 'The Dark Knight' er mægtig og modig. (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  Alle er velspillende og manuskriptet er overraskende sobert og klichéfrit, men især udmærker ”The Dark Knight” sig, som forgængeren, ved sit visuelle univers... (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  Christopher Nolans nye Batman-film lever op til forgængeren med et orgie af action... (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Bedre end the Dark Knight

Søsuser/807738

En fed joker bedre en batman Begins

Jacob

Den næstbedste Batman-film - efter Batman Begins.

Peter

Der er bare noget indtagende ved Nolans univers, som tager sig perfekt ud i The Dark Knight.

Ali

En fantastisk film med mange chok. Batman står op mod den kloge, og den skøre joker. Godt skuespil og godt manuskript. Joker var altid et skridt foran end Batman, og det gør filmen så spændende. Man kunne ikke forudsige hvad der vil ske, og ingen fejl fra skuespillet

Lukas

Nu skal jeg sige det. Jeg elsker den her film, den er en af de bedste film nogensinde skabt (efter min mening).
I denne anmeldelse, kommer jeg ikke til at skrive så meget om at The Dark knight er god film, med gode performances, og hjernedød godt action, og at filmens manuskript, er virkeligt godt. Jeg kommer mere til at skrive om HVORFOR den er så god og hvorfor den ligger så godt et sted på IMDBs liste. Fordi jeg har hørt mange som der syntes at den er vildt overvurderet.

Hvordan vi har det.
Jeg har set den her film, virkelig mange gange. Som i VIRKELIG mange gange. Og der er en ting som jeg har lagt mærke til, efter at jeg har set den så mange gange som jeg har, og det er at man får en følelse, af at man har det virkelig godt her hjemme. Vi har et virkelig godt politi, og vi føler os virkelig tryg her hjemme. Vi skal (for det meste) ikke bekymre os om, om vi bliver overfaldet af en eller crazy psykopat, Som der er sminket som en klovn.
Vi skal heller ikke bekymre os om, om vi skal tage et valg, om at springe et andet skib i luften, hvor der dør en masse mennesker, for ens egen overlevelse. De ting behøver vi ikke at tænke over, og det er sgu dejligt.

Følelse.
Jeg kan ikke komme uden om den følelse, man nogle gange kan få, når man ser den her film. Det bedste eksempel, vil jeg sige, er der Jokeren putter en kniv i munden på Rachael. Den måde han bare stirrer hende i øjnene, og fortæller en historie, hvor vi bare tænker “ er det ikke et lidt forkert tidspunkt at sige det på?” Og det gør vi også, men det virker. Og grunden til at det virker, er den måde som kameraet bliver brugt. Jeg ved ikke om du kan huske det, men kameraet snorrer, rundt om Jokeren og Rachael. Det giver en, en følelse som får en til at føle sig ubehageligt tilpas. Og måden den gør det på, er fordi at man blander det sammen med musik. Og det leder mig videre til min næste ting.

Musik.
Jeg kommer ikke til at skrive så meget om musik, da at vi godt ved at musikken i den her film er fantastisk. Det bliver brugt meget musik i den. Filmens hoved musik, og de der lange piv lyde. Alt musik virker (for mig) , og er bare godt.

Måske har du set film, og har ikke kunne lide den. Og det er også helt fint. Vi har alle forskelige meninger og det respekter jeg. Men læs bare lige det sidste her.

Så hvorfor er det at filmen er så god? “Jeg vil men at det er fordi at filmen tør at afsløre sandhed som vi alle er glade for at ignorere“
Måske gav det ikke rigtig mening for dig så prøv du bare at læse sætningen igen, hvis det ikke giver mening for dig, og gør det indtil det giver mening for dig.

Mads

Intet mindre end fremragende. Højere niveau end marvels film og en der skal ses

Aka. Hahahahauser/1441572

Det kræver en IQ lavere end politiet vil tallede ikke at sætte pris på denne film. The Dark Knight er noget af det bedste der er sket i sin genre og den har fortjent den status, den har fået

peter wichmann

De snakkede så meget i den film at jeg næsten følte at jeg så en krimi og ikke nogen batman film. og de snakkede kun om kedelige ting som banker og politik. og action scenerne var død kedelige jeg har set vildere action scener i en Far til fire eller en olsenbanden og alle characterne var også død kedelige de var kun kedelige politikere og rige bank mænd

Jonas Riddersborg

The Dark Knight er uden tvivl en af filmhistoriens bedste film, og en delt 3. Plads på imdb's top 250 er ikke en plads for højt, men nok nærmere et par pladser for lavt!

Filmens handling er intelligent, uforudsigelig og nervepirrende spænedende. Dette skyldes til dels at Heath Ledger levere måske filmhistoriens bedste skurk i sin rolle som jokeren.
Christian Bale skal også fremhæves for sin rolle som Batman, da hans fortolkning af den mørke ridder må siges at være komplet. En mørk Batman, der siden Batman Begins tydeligvis har kæmpet mange kampe og nu forventer at han langsomt kan trække sig tilbage og overlade Gotham city til politikommisær Jim Gordon og resten af Gothams politi.
Alt tar dog en drejning og pludselig er Gotham tvunget i en undtagelselignende tilstand, hvor Batman og Jim Gordon må kæmpe mod en uforudsigelig Joker, der for seeren til at tvivle flere gange i løbet af filmen på, om han overhovedet kan besejres.

Christopher Nolan har med denne film leveret et legendarisk mesterværk og vist at han både kan levere storslået action og en historie der binder seerne fast til skærmen fra start til slut.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.