Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Dark Knight

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.07.2008
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dark Knight
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, 2D - uden undertekster, Level 7 - uden undertekster, Uden undertekster
|

I 'The Dark Knight', efterfølgeren til 'Batman Begins' fortsætter Batman (Christian Bale) sin intense krig mod kriminaliteten i Gotham City.

Batman er nu blevet kendt af både politiet og byens borgere – nogle ser ham som en helt, der rydder op i den skumle underverden, mens andre overvejer, om det han gør, ikke skader mere end det gavner.

Han havde egentlig forestillet sig, at han kunne lægge den sorte kappe fra sig og dermed få en mere almindelig tilværelse. Men efterhånden begynder han at forstå, at den ikke er så nem at komme af med.. hvis nogensinde. For der vil altid være nye fjender at beskytte byen imod.

Der er nemlig opstået en slags vakuum i byen, efter at det lykkedes Batman at få luget ud i korruptionen og forbryderne i Gotham City. Farlige kriminelle elementer vil overtage byen, men udover disse organiserede forbrydere, er der også en endnu større ærkeskurk på banen – den hensynsløse galning Jokeren (Heath Ledger) – som skaber ekstremt anarki og kaos rundt om i byen. 

Med hjælp fra politikommissær Jim Gordon (Gary Oldman) og chef-anklageren Harvey Dent (Aaron Eckhart) går Batman i gang med at rydde ud i de resterende forbryderorganisationer. Det er et effektivt partnerskab, men idyllen smuldrer, da Jokeren, melder sig på banen og udfordrer Batman.

'The Dark Knight' er instrueret af Christopher Nolan ('Memento' 2000), som også stod bag 'Batman Begins' i 2005. Stemningen er i samme dystre dur, rollelisten er spækket med topnavne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8921 votes)
5.4
5.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... en sort, smuk og frygtindgydende mareridtsvision og en fænomenal actionfilm (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  ... den perfekte actionthriller med moralsk tyngde som hos Scorsese, og suspense som hos Michael Mann (Morten Dürr) ()

 • BT

  ... et moderne mesterværk (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  En spektakulær sommerfilm, der ikke blot excellerer i raffineret action og effekter, men udfordrer os med moralske konflikter og kulsort stemning. 'The Dark Knight' er mægtig og modig. (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  Alle er velspillende og manuskriptet er overraskende sobert og klichéfrit, men især udmærker ”The Dark Knight” sig, som forgængeren, ved sit visuelle univers... (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  Christopher Nolans nye Batman-film lever op til forgængeren med et orgie af action... (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Intet mindre end fremragende. Højere niveau end marvels film og en der skal ses

Aka. Hahahahauser/1441572

Det kræver en IQ lavere end politiet vil tallede ikke at sætte pris på denne film. The Dark Knight er noget af det bedste der er sket i sin genre og den har fortjent den status, den har fået

peter wichmann

De snakkede så meget i den film at jeg næsten følte at jeg så en krimi og ikke nogen batman film. og de snakkede kun om kedelige ting som banker og politik. og action scenerne var død kedelige jeg har set vildere action scener i en Far til fire eller en olsenbanden og alle characterne var også død kedelige de var kun kedelige politikere og rige bank mænd

Jonas Riddersborg

The Dark Knight er uden tvivl en af filmhistoriens bedste film, og en delt 3. Plads på imdb's top 250 er ikke en plads for højt, men nok nærmere et par pladser for lavt!

Filmens handling er intelligent, uforudsigelig og nervepirrende spænedende. Dette skyldes til dels at Heath Ledger levere måske filmhistoriens bedste skurk i sin rolle som jokeren.
Christian Bale skal også fremhæves for sin rolle som Batman, da hans fortolkning af den mørke ridder må siges at være komplet. En mørk Batman, der siden Batman Begins tydeligvis har kæmpet mange kampe og nu forventer at han langsomt kan trække sig tilbage og overlade Gotham city til politikommisær Jim Gordon og resten af Gothams politi.
Alt tar dog en drejning og pludselig er Gotham tvunget i en undtagelselignende tilstand, hvor Batman og Jim Gordon må kæmpe mod en uforudsigelig Joker, der for seeren til at tvivle flere gange i løbet af filmen på, om han overhovedet kan besejres.

Christopher Nolan har med denne film leveret et legendarisk mesterværk og vist at han både kan levere storslået action og en historie der binder seerne fast til skærmen fra start til slut.

Simon

Du har vel hørt om decimal tal?

Emil

Christopher Nolan er en fantastiks direktør, og Heath Ledger er en fantastiks Joker! Nolan fortæller en realistisk Batman historie,

Og Aaron spiller en god Harvey dent/two face, den her film er en af de bedste film jeg nogensinde har set!

Simon

Filmens plot er tyvstjålet fra Heat, og er i min mening bare en helt normal action film med en enkelt sindssygt god præstation fra Ledger.

Nikolaj

Batman er en superhelt, men besidder ikke af overnaturlige krafter, som fx Superman eller resten af DC holdet.

Det er måske også fordi, at han er så menneskelig. Marvel har jeg i øjeblikket som foretrukne bl.a. fordi de i øjeblikket laver langt flere federe film end DC. Og formår at udnytte dem alle. Også tænker jeg både på Avengers gruppen og X-men. Derfor glæder jeg mig også utroligt meget til Justice League kommer på banen.

The dark knight formåede DC at lave op til det de skulle, de laver en realistisk superhelte film. Med en fremragende skurk: The Joker. Han er sådan en pisse fed karakter/skurk at man nærmest sidder og holder med ham i filmen. Og det fantastiske er at Batman er i krise, han aner ikke, hvad han stiller op med The Joker. Harvey Dent er også en fin karakter i filmen, både hans gode og onde side.

Jeg ville ikke mene, at filmen fortjener at være verdens fjerde bedste film(Det er ihvetfald der, den ligger placeret inde på IMDb 250 bedste film liste) Som jeg Bl.a. skrev før, så synes jeg, at Marvel også laver fremragende film som bl.a. Captain America: The winter soldier, iron man og X-men. Og desuden så synes jeg så også at der er lavet flere andre geniale film, som nok skulle ligge lidt højre end The Dark knight. Men ihvertfald så er The Dark knight en af de aller bedste superhelte film, og den fortjener kun ros herfra.

Mads

Nu skal jeg ikke sige hvor gammel du er, men det er sgu lidt noget vrøvl du får skrevet. Batman trilogien er noget helt andet end marvels film. Meget mere dyb og giver meget mere stof til eftertanke, end marvels film, men forstår man ikke dybden med filmen så er det også svært at kunne forstå meningen med filmene, men hold du dig til dine marvels one liner film. Og til info er x-men ikke en del af marvels film, men ejet af Fox marvels, så få styr på de rigtige informationer

Nikolaj

SKAKMAT.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter